Laukiam: Šilute – Sūduva

Šių rungtynių laukti lyg ir lengva – kiekviena komanda, žaisdama su Šilute tikisi neabejotinų trijų taškų. Ir nors sezono pradžioje ėjo kalbos apie tai, kad Šilutė nėra tokia jau silpna bei apie tai, kad kiekvienai komandai rungtynės su ja nebus lengvos, tačiau šios prognozės taip ir neišsipildė. Šilutė per du ratus tesugebėjo dukart sužaist lygiomis. Aišku, čia buvo visko – buvo rungtynių, kai nugalėti šią komandą sekdavosi sunkiai. Tačiau nugalėta ji būdavo – o kiek jėgų priešininkams tai kainavo, pasimiršta jau po kelių turų. Banguotas silpnesnių komandų žaidimas – natūralus dalykais, nes stabilumas – esminis geros komandos rodiklis. O iš Šilutės, kuri jau kelintus metus naudoja jai nepriklausančius ir (bent jau ankstesniais metais) su bazine komanda nesitreniruojančius žaidėjus, stabilaus žaidimo tikėtis yra beviltiška. Štai ir sugeba Šilutė kone atsilaikyti prieš Ekraną, o paskui kiaurai gauna nuo Šiaulių. Su Kaunu rungtynės, be abejo, nesiskaito. Todėl prognozuoti, kaip Šilutė atrodys rungtynėse su Sūduva nėra lengva, tačiau Sūduvai bet kokiu atveju yra galima vienintelė rungtynių baigtis – trys taškai čia yra privalomi.  

Sūduvoje dėl ketvirtos geltonos kortos nežais Mikuckis. Ką gi – pasisekė, nes po Šilutės Sūduva naujame stadione lauks Kauno. Jokių kitų konkrečių naujienų apie komandą per tą laiką lyg ir nebuvo – gandai apie komandą paliekančių žaidėjų būrį, kol kas oficialiai nebuvo patvirtinti. Gandai apie galimus komandos papildymus taip pat nėra virtę oficialia realybe.

Tuo tarpu aš, net save nustebindamas, pirmą kartą nutariau internete paieškoti Šilutės tinklapio. Pagalvojau – o gal vis tik toks yra? Pasirodo yra. Ir ne bet koks!!! Nors paprastai esu geranoriškas ir jautrus, tačiau šį kartą negaliu susilaikyti. Tas puslapis mane tiesiogine to žodžio prasme žiauriai prajuokino. Tiesiog tapo linksma dienos pabaiga. Tinklapis kaip tinklapis – bet tekstai yra tokie, kokių lietuviškam internete man dar neteko skaityti. Smagiausias tarp jų be abejo yra tokio žaidėjo Bajrami persikėlimo į Lietuvą istorija, akivaizdžiai verstas iš anglų kalbos ir išverstas taip, kad… Et, geriau patys paskaitykit. Mano šio straipsnio favoritas – vieta, kur kalbama apie prarastą kaklaraištį ir apie naminės kojos išgąstį:)

Labai pralinksmino ir Šilutės – FBK rungtynių pristatymas, kuriame prisimenamos legendinės šių komandų rungtynės 2004 m. Pamenat jas? Buvo lygiosios, o rezultatą išlygino Kauno Šilutei paskolintas slovakas. Nuo to karto Lietuvoje jo niekas daugiau nematė, o kalbos sklido tik tokios, kad bevažiuojant namo į Kauną minėtas čekas pusiaukelėje buvo kolegų išmestas iš autobuso (tais laikais FBK skolinti žaidėjai keliaudavo į rungtynes kartu su FBK). Stipru, nepaprastai stipru. O labiausiai prajuokino teksto autoriaus slaptas tikėjimas, kad šį kartą „galbūt nutiks tai, ko niekas nesitikėjo“ (suprask, Šilutė laimės prieš Kauną).

Beje, nuotrauką taip pat iš Šilutės tinklapio pasiskolinau. Ji man irgi pasirodė visai egzotiška:) Ten Šilutė su Atlantu lošia.

10 Atsakymai to “Laukiam: Šilute – Sūduva”


  1. 1 nitro 2008-06-27 07:49

    O aš girdėjau, kad Šilutėje atsirado kažkokie futbolo sirgaliai (~15 žmonių) ir per paskutines varžybas net bandė šokt ant KU :D

  2. 2 rimvill 2008-06-27 09:41

    Šilutės žaidėjams ir treneriui pažadėtos solidžios premijos iš FBK už atimtus taškus rungtynėse su Sūduva, todėl kova bus sunki ir reikės labai pasistengti juos nugalėti

  3. 3 pele 2008-06-27 10:26

    Man Zinot kas neaisku sukista Silutė savo Internetiniam puslapy , kad ir koks jis yra Raso Komandos sudėty , o kodel to nėra Sudvos Oficialiam
    neisivaizduoju

  4. 4 ponaspop 2008-06-27 10:49

    buvo tokia mintis ir man šovus… greičiausiai dėl tos pačios priežasties ir vėtrai su ekranu nelengva buvo prieš šilutę laimėt. viliuosi, kad premijų už sutraumuotus žaidėjus nepažadėjo.

  5. 5 nitro 2008-06-27 12:26

    Svarbu, kad teisėjas nesugalvotų šiose varžybose kortelėmis pasišvaistyti. Ba Koziuberda ir V.Slavickas turi po 3 geltonas ir dar viena reikštų, kad jiems teks praleisi varžybas su fbk.

  6. 6 Lukas 2008-06-27 20:20

    na taip interviu tai topinis :)

  7. 7 ponaspop 2008-06-28 22:47

    beje, perskaičiau, kad sūduva į šilutę nuvažiavo išvakarėse. lyg ir naujiena komandos vadovų požiūryje į profesionalumą. smagu girdėti.

  8. 8 Lukas 2008-06-29 14:01

    gal zvejot nusprende? del to isvakarese? :D

  9. 9 Jotvingis 2008-06-29 15:58

    Prisizvejojo… Gal pagert nuvaziavo o siandien pagirioti nepolose, tik tokiu atveju toks rezultatas butu pateisinamas. Šį sezona banguoja ne tik Šilutė, bet ir Sūduva..

  10. 10 Vardas 2008-07-04 19:33

    Nu siaip ten ne cekas, o slovakas.


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 034 hits