Sezono vaizdai

Nesu didelis fotografas ir futbolą fotografuoti pradėjau ne tiek iš didelio noro, kiek dėl elementarios būtinybės iliustruoti savo tekstus originaliais vaizdeliais. Šį tą pavyko padaryt, todėl nutariau sumesti į krūvą tuos vaizdus, kurie kelia daugiausiai prisiminimų ar minčių. Per sezoną teko naudoti du aparatus, nes pirmąjį palikau stadione apimtas nevilties po graudaus Sūduvos pralaimėjimo Vėtrai (III ratas, 0:2). Praktiškai visi vaizdai jums yra matyti, tačiau, tikiuosi, ir jums bus dar kartą smagu prisiminti kai kuriuos sezono taškus.

1-vienas

Antro rato rungtynės su Vėtra dar senajame Sūduvos stadione. Jau 12 min. Sūduva pirmavo 2:0 – tai buvo smagu ir labai netikėta. Juk pirmam rate nuo tos pačios Vėtros buvo beviltiškai gauta į kailį. Šį kartą – tai buvo šešta pergalė iš eilės nuo to laiko, kai Sūduvai ėmė vadovauti Pankratjevas. 10 įmuštų įvarčių ir tik vienas praleistas. Deja, ji ir užbaigė tą optimistinę seriją – vėliau buvo tik bėdos. Tačiau kol kas buvo linksma ir lengva sėdėti stadione ir stebėti viena koja nugalėtą Vėtrą. Beje, tai buvo paskutinės rungtynės senajame stadione.

2-du

Algimantas Gabrys prieš I rato rungtynes su Atlantu. Gabrys baigės savo istoriją Sūduvoje dar ankstesnio turo rungtynėse Vilniuje su Vėtra. Šios rungtynės buvo pirmos, kuriose komandai vadovavo Pankratjevas. Prieš rungtynes Gabrys ilgokai stovėjo netoli atsarginių būdelės ir žvelgė į aikštę. Nežinau kodėl, tačiau ši nuotrauka man geriausiai atspindi šių metų Sūduvos sezoną. Toks liūdnas ir nostalgiškas vaizdelis – mažas žmogus prieš didelę aikštę.

3-trys

Abu stadionai Marijampolėje. Nors sezono pradžioje taip neatrodė, tačiau dabar jau yra akivaizdu, kad vienintelis šių metų laimėjimas – be jokių vėlavimų ir nesąmonių atidarytas stadionas. Pirmas padorus stadionas nepriklausomoje Lietuvoje. Ir jei kai kas gali murmėti, kad stadionas suvalgė komandai skirtus pinigus, tačiau dabar jau niekas nesiginčys – jei stadiono užbaigimas būtų atidėtas dar vieniems metams, jis greičiausiai apskritai nebūtų atidarytas. O pavasarį, manau, galėsim išbandyti ir dengtą maniežą.

4-keturi

Stadiono atidarymas liepos 6 dieną. Rungtynės su FBK ir kokie 6000 žmonių. Na ir kas, kad pusė jų nežinojo, kokios spalvos marškinėliais Sūduva žaidžia, o bent trečdalis būtų nesugebėjęs atsakyti į klausimą, kokį žaidimą žiūri – futbolą, rankinį ar vandensvydį. Ir nors dar pora turų į varžybas rinkosi daugiau žmonių, tačiau greitai žiūrovų skaičius ir vėl grįžo prie įprastinio 1-1,5 tūkstančio. Gaila, tačiau nemokamos atidarymo rungtynės rungtynių lankomumui didesnės įtakos neturėjo.

5-penki

Giedriaus Slavicko šokiai su kamuoliu. Jau nepamenu, per kokių rungtynių pertrauką nukaliau seriją Slavicko triukų. Dedu šią nuotrauką, nes jos fragmentas tapo ir paties blogo viršeliu.

6-sesi1

Rauliai Sūduvos stadione. Už šią nuotrauką – dėkoju Vytui, ją atsiuntusiam. Vaizdas pagautas naujo stadiono atidarymo rungtynėse, tačiau šiuos du Sūduvos gerbėjus stadione matau jau keletą metų.

7-septyni

Latvio fanaras. Latvis gavo į akį nuo FBK žaidėjo per paskutines rungtynes su šia komanda. Gavo tiesiai prieš savo trenerių akis, kuriuos teisėjai vos vos sulaikė nuo įsiveržimo į aikštę. Ką gi, tai buvo vienintelis būdas šį žaidėją „pašalinti“ iš žaidimo. Po šios „traumos“ jis aikštėje liko, tačiau jau nebelakstė kaip jam įprasta. Jam tai buvo paskutinės rungtynės šiame sezone.

8-astuoni

Žalgiris? Ne, tai ne rungtynės su Žalgiriu. Čia link traumos vietos skuodžia Šilutės gydytojas per III rato rungtynes Marijampolėje.

9-devyni

Brazilų eros pabaiga Marijampolėje. Du reikšmingiausi Sūduvos visų laikų brazilai – Willeras ir Negreirosas – vieniši tribūnoje stebi savo buvusių komandos draugų UEFA taurės rungtynes su TNS. Jų jau nebebuvo komandoje, o dar už poros dienų nebeliko ir Marijampolėje. Kartu – baigėsi ir brazilų era Sūduvoje. Kitais metais nematysime nė vieno – esu tuo tikras.

10-desimt

FBK ultros ką tik pateko į stadioną. Veiksmas vyko naujo stadiono atidarymo rungtynėse. Ultros į stadioną pateko be jokios apsaugos palydos, tarsi būtų eiliniai žiūrovai. Policininkai nuobodžiauja toli antram plane. Tą kartą nieko neįvyko greičiausiai tik dėl to, kad kauniečiai nelabai tikėjosi čia aptikti tokį kiekį žmonių (žr. ketvirtą foto), o dauguma pastarųjų futbole apskritai buvo pirmą kartą ir greičiausiai iš viso nesuprato, kad ką tik į stadioną pateko kauniečiai. Kaip bebūtų, kauniečiai gerai prisidėjo prie to, kad tos rungtynės būtų panašesnės į futbolo varžybas, o ne į teatro spektaklį, kokiu jos dažnokai atrodė pirmam kėliny.

11-vienuo

Paskutinės rungtynės su FBK. Kauniečių žaidėjas pėdina iš aikštės su raudona kortele kišenėje, o pro jį skuodžia neštuvai, skirti kauniečio aukai. Lukjanovas fanarą gavo per tas pačias rungtynes. Beje, kaip visi puikiai pamenam, kauniečio pašalinimas nieko doro Sūduvai nedavė.

12-dvyl

Sūduva ką tik įmušė įvartį Velse. Atsakomosios rungtynės su TNS, kurias Sūduva laimėjo tuo pačiu rezultatu – 1:0. O šią nuotrauką gavau iš Velso komandos žaidimą paveiksluojančio fotografo, kurį, kaip supratau, toks prašymas labai maloniai nuteikė.

67 Atsakymai to “Sezono vaizdai”


  1. 1 axsel 2008-11-23 14:06

    Grazus ir kartais liudni prisiminimai.Kas geriausia seimet yvyko tai kad pastate stadijona nes jai but nespeja tai manau irgi butu buve tik svajone ir prisiminimai.Nemanau kad bent viens naujas stadijonas per kokius penkis metus ant lietuvos iskils.

  2. 2 UCCM 2008-11-23 14:14

    Beje. Minetasis Silutes gydytojas – buves tikrasis ir be jokiu pritempimu Pietu4 narys, veikes apie 89-93 metus… :)

  3. 3 ponas pop 2008-11-23 15:17

    tuomet viskas aišku ir pateisinama:) tiesiog stadione atrodė keistokai:)

  4. 4 niekas 2008-11-23 16:19

    Stabtelėjau prie nuotraukos “Rauliai Suduvos stadione“. Daug maloniau būtų jei tai būtų pavyzdžiui Macolos ar panašiai. Deje. Jei užsienio klubai daro nemažą apyvartą iš atributikos, tai Lietuvos, o konkrečiai Sūduvos marškinėlių su žiburiu nerasi. Čia dar vienas akmuo į klubo vadovų daržą.

  5. 5 Varvalas 2008-11-23 19:53

    net ir man, rafinuotui balvonui, per kažkurią jautrumo stygą truktelėjo dvi nuotraukos: su Gabriu ir Oliweira. Pripažinkime, kad tai buvo nemaži praradimai. Vienetai trenerių Lietuvoje turi aiškią viziją savo futbolo saviraiškai. Na, o Oliweira – futbolininkas iš kito, aukštesnio futbolo pasaulio.

  6. 6 sknera 2008-11-23 20:12

    O man visai negaila. Balvonas tikrai jis nes užlipo 2 kart anto to pačio grėblio . Vieną kartą buvo Murausko atleistas vėl nuėjo pas jį dirbti,tai gavo antrą pendelį, gal nekiš daugiau nosies kur nereikia.

  7. 7 ponas pop 2008-11-24 10:10

    sknera – klysti tu čia. čia ne apie murausko ir gabrio santykius kalba eina. manau, į sūduvą gabrys sugrįžo ne dėl noro lipti antrą kartą ant grėblio, o dėl to, kiek jam pačiam sūduva reiškia. o kai daug reiškia – daug ir padaryt gali. sakyčiau, čia greičiau murauskas antrą kartą grėblio lipo – kaskart , kai gabrys būdavo atleidžiamas, sūduva smigdavo žemyn.

  8. 8 diletantas 2008-11-24 10:29

    busiu pragmatikas, ponas pop, ir tavo zodzius “kaskart , kai gabrys būdavo atleidžiamas, sūduva smigdavo žemyn, pakeisiu i “ kaskart, kai gabrys budavo priimamas, jo alga shokdavo aukshtyn“. cia ash del to kiek kas kam reishkia…

  9. 9 ponas pop 2008-11-24 10:59

    nu ką jūs čia dabar…. aišku, kad šokdavo – visų algos šoko į viršų per paskutinius kelis metus. ir žaidėjų algos šoko – bent jau komanda sau galėjo brangesnius žaidėjus įsigyt. taip kad algos dydis čia ne prie ko. ar norint žmogaus atsidavimui įrodyt reikia, kad jis nemokamai dirbtų?

  10. 10 diletantas 2008-11-24 14:00

    oi ne, svetimu pinigu niekas neskaiciuoja, tik norejau pasakyti, kad gabrys toli grazu nera tas “idejinis herojus“, koki kartais mes cia ji isivaizduojam.

  11. 11 sknera 2008-11-24 14:11

    to diletantas, o tu gal gali paviešinti kiek ta jo alga šokdavo aukštyn ir kiek jis gaudavo gal klubui tikrai jis buvo per brangus geriau pigesni ir ne vietiniai.

  12. 12 Varvalas 2008-11-24 14:30

    turėkite sarmatos skaičiuoti Gabrio atlyginimą. Daugiau neturiu ką ir pasakyti …

  13. 13 diletantas 2008-11-24 15:29

    varvalai, jei neturesi ka pasakyti, tai blogas liks be naujausiu ir shvieziausiu ziniu, kurias, nors ir puse lupu, bet “uzmeti“ cia karts nuo karto :)

  14. 14 jotvingis 2008-11-24 16:40

    Galetu siame blog’e daugiau pasireiksti su komanda susije asmenys, papasakotu paprastiems zmoniems, kas komandoj tarpsezoniu vyksta. Poanas pop ir tu galetum suorganizuot koky interviu, kontaktu paieskojes. Kazkada juk galvojai kazka panasaus padaryt. Galetumet, kas zinot kokio Suduvos zaidejo e-mail ar tel nr. pasidalint su ponu pop :)

  15. 15 Remis 2008-11-24 17:16

    oba, jotvingis koks gudras – nori svetimom rankom pelenus žarstyti :) tokio prašymo adresatu turėtų būti oficiali klubo svetainė.

  16. 16 playmaker-is 2008-11-24 17:42

    Jotvingi, pasiknaisiok paskutiniu temu komentaruose, ten yra sis bei tas “is pirmu lupu“, kas vyksta ir kokios nuotaikos, kas jau paleistas kas dar gal sugrys. Realiai ten dabar nieko nevyksta, zaidejai paleisti atostogu, del kito sezono dar niekas nesirinko ir nieko nestrategavo. Manau, kad tarp komentuojanciu tikrai rasis “artimu carui“ zmoniu, kurie operatyviai apsvies jei rasis kazko idomaus klube. Tik turiu bloga nuojauta, kad suduvos biudzeto reikalai kitamet bus laaaaabai sudini…

  17. 17 jotvingis 2008-11-24 17:56

    to Remis :), oficiali svetaine dėl kažkokiu priežasčių neatlieka tobulai savo darbo, tai reikia imtis aktyviems neabejingiems FK Sūduvai žmonėms iniciatyvos. Tai būtų naudinga ir mums, besidomintiems Marijampoles miesto komanda, ir pačiai komandai.

  18. 18 Varvalas 2008-11-24 18:14

    Žaidėjai, turintys sutartis, negali viešai reikšti nuomonės apie klubą, jo vidaus reikalus. Nelabai gražu būtų, kad jie tai darytų už akių. Ponas Pop to neskatina, bet ir nedraudžia. Iki Naujųjų metų klube nieko nevyks. Net klubo vadovai nelabai ką gali pasakyti. Na, pasitaiko, kad netiesiogiai kažkurį užšnekinu į tą pusę: pašnekovas net ir per sapnus nieko nepripasakos, nes nėra, ką pasakoti. Bus versle daug permainų, kurios pirmiausia rėmėjus vers galvoti apie išlikimą, o po to apie futbolą. Laikosi ta “Sumeda“ … Buvau su kai kuriais futbolo žmonėmis manieže – ten dar reikia kišti pinigus. Futbolą galima žaisti ir kiaurą parą, bet ten dar yra ką veikti tribūnose, kitose patalpose.
    Iš kitų šaltinių žinau, kad šio sezono sūduviečius-kauniečius kalbina Kauno komandos ir net visokie “rodikliai“. Domina juos ir “pusantro“ dublerio, besimokančio Kaune. Bet taip buvo visais metais ir nieko per daug nereiškia.

  19. 19 jotvingis 2008-11-24 18:42

    Bet ne visi žaidėjai tas sutartis išlaikys ar jau išlaikę, ir kalbėt galima anonimiškai ir ne tik apie klubo vidaus reikalus, galima ir apie asmeninius: kaip sugalvojo tapti futbolininku? apie karjera ir kitokius vėjus. Tarpsezonis bus ilgas, o naujienų gausa nebus pakankama ir tavo Varvalai komentarų, bei dMx ir kitų, spėju, sumažės, tai ką darys tie kurie pažįstamų neturi “artimų carui“? Krepšiasvydžiu pradės domėtis? :) O tuo labiau, kaip kitais metais prastesni reikalai bus, tai bent reikėtų stengtis klubui daugiau informacijos apie komandą viešint, kad neužmirštų žmonės, kurie šiais metais į stadioną naujai atėjo (tikiuosi tokių buvo), lankyti stadioną ir kitais metais.

    Viešieji ryšiai, reklama, marketingas.. prabusk ponas Murauskai! Tai komandai tikrai nepakenks ir kainuotu visai nedaug, o gal net visai nekainuotų.

    O rodiklis visai nebloga komanda, atrodo ten Adomaitis žaidžia, spėju jei patektų į A lygą daugiau susidomėjimo Kaune sulauktų, negu Hearts’ų dubleriai

  20. 20 ponas pop 2008-11-24 19:52

    PIRMA. Jotvingi – rodiklyje ne tik adomaitis, bet ir grigas lošia.

    ANTRA. O apie ryšius su klubo oficiozais (tiek tikraisiais, tiek žaidėjais) jau ne kartą buvau puse lūpų užsiminęs. Neeiškojau jų ir neieškosius – tiesiog blogo prigimtis neleidžia eiti į artimus kontaktus su pačiu klubu, nes taip iškart prarasi galimybę būti aštrus ir kritiškas. juk nesmagu bus atvirai nuomonę apie žaidėją reikšt, jeigu jis tavo pažįstamas bus. tas pats liečia ir klubo adiministraciją – kuo daugiau santykių, tuo sunkiau būti “nuošaly“. O buvimas nuošaly ir yra šio blogo misija.

    TREČIA. Nemanau, kad klubas yra geros nuomonės apie šį blogą. Todėl net neturiu minties kompromituoti žaidėjų, siūlydamas jiems interviu ar “informacijos šaltinio“ misijas. Visam tam vieta yra klubo tinklapyje arba oficialiuose info saituose. O jei kas savo iniciatyva komentaruose ką nors pasako – tame tikrai nematau nieko blogo.

    KETVIRTA. Skaičiuoti svetimus pinigus tikrai yra negražu. Ypač Lietuvoje, kur tie pinigai niekada viešai nėra skelbiami. Ar yra tam rimtesnių priežasčių, ar tiesiog tai yra tokia lietuviška tradicija, tačiau bent jau tokių žmonių kaip Gabrys atlyginimą tikrai ramybėje palikime. Bet kokiu atveju, to žmogaus indėlis į Sūduvos istoriją ir pasiekimus tikrai ne pinigais matuojamas.

    PENKTA. Žiemai esu numatęs tam tikrų “mini-projekčiukų“, kad kito sezono pradžios ne taip nuobodu laukti būtų. Kai kas apie Sūduvą, kai kas šiaip apie futbolą. Tad garantuoju, kad blogas nenumirs ir bus (prakalbau jau kaip tas sūduvos administratorius tinklapyje futbolas.lt apie sūduvos ateitį). Tik viskam savas laikas – ateis laikas ir pamatysit tuos ‘mini-projekčiukus’

  21. 21 diletantas 2008-11-24 21:05

    ponas pop, kodel atlyginimus reikia palikti ramybeje? tai turi labai dideli svori vertinant KIEKVIENO komandos nario, ar tai jis zaidejas, ar treneris pasirodyma ar verte komandai. taip, nereikia bandyti gauti jo banko ishrasho, bet zinojimas apytiksliai, labai daug duoda tam, kad galetumem cia kritikuot, diskutuot ir pan. ko gero net paskaites savuosius rashinius, tamsta rastu kur nors kur zaidejo kokybe vertinama gretinant zaidima ir pinigelius, mokamus jam…tad nereikia cia ginti gerb. A.Gabrio, kuri ash paminejau kuriam tai komentare, o to pasekoje ishsirutuliojo diskusija “kokie zmones blogi ir gashlus nes kalba apie svetimus pinigus“.
    sekmes diskutuojant.

  22. 22 Is kapsuko 2008-11-24 21:43

    Man atrodo krize pasijaus kiekvienam klube ir todel kad Suduvos Kauniecius vilioja jau kitos komandos yra blefas. Zaidejam kurie daug uzdirbo reik susitaikyt su ta mintim kad atlyginimai mazes. O kurie nieko negaudavo ir toliau negaus nieko,cia mano tik nuomone.

  23. 23 kilas 2008-11-24 22:25

    papriestarausiu sau del pavardziu, bet…… kodel Suduvoj negaletu atsirasti M.Grigalevicius? vilkaviskietis, pravarde suvalkas. kaunas ji eda uz nuodemes (nuo istorijos su danais beveik nesirode aiksteje), atiduos uz puse kainos (arba uz “ne suvalka-ieti“). kibirkshties turesim, tereiks padegti. mainais gali eiti puse Varvalo vardinto saraso. juk betkokiu atveju tas sarasas seniai sklande ore

    sorry, kad ne i tema. savaitgali tokia diskusija apie LT puoleju bada paskatino minti

    cia nebaigta tema. priesingai, nei treneriu algos :)

  24. 24 playmaker-is 2008-11-24 22:43

    Smagu girdeti pono pop svarstymus apie planuojamus projektelius. Tokio entuziazmo zmogui galima tik pavydeti. Pagarba uz idejas. Asmeniskai labiau megstu pats pilke laisvalaikiu paspardyti nei kuryba uzsiimti, todel dziugu kad kazkam uztenka kantrybes issamiai dometis, informuoti, skatinti diskusijas rupimos komandos aktualijomis. O kad kartais chebryte nukrypsta nuo pagrindines temos nematau cia klimakso pasekmiu, daznai “ne i tema“ dar idomiau buna…

  25. 25 ponas pop 2008-11-25 01:00

    keistą dalyką čia kilas užvedė:) įdomiai viskas gali imti ir susivartyti. grigalevičius ko gero yra vienas “nepopuliariausių“ šio sezono žaidėjų – dėl tam tikrų veiksmų aikštėje, kuriuos visi žino. aišku, prie to “nepopuliarumo“ svariai prisidėjo ir nemeilė klubui, kuriam jis atstovauja. esu tikras, kad jei grigalevičius kitame klube žaistų, jo raudonų kortelių niekas jau ir nebeprisimintų.

    O keista yra tai, kad jei šis “nepopuliarus“ žaidėjas netyčia į sūduvą patektų (sakykim, yra tokia teorinė galimybė) ir dar patekęs įvarčius pradėtų mušt, tuoj marijampolėj populiarus pasidarytų.

    štai kaip keičiasi viskas. vienžo, taisyklė tokia: nepersistenk keikdamas priešininko komandos žaidėjus, nes vieną dieną jis gali atvykti į tavo klubą:)))

  26. 26 TV 2008-11-25 09:24

    Grigalevicius pagal savo stiliu tik i silute tinkamas geriau cia jo nebutu

  27. 27 Varvalas 2008-11-25 10:56

    Vakar skaičiau straipsnį, kuriame daroma prielaida, jog jungsis į vieną įmonę du Sūduvos rėmėjai, dirbantys statybų versle.
    Ir dar. Pasakysiu, jog į Sūduvą norėjo ateiti Džiaukštas, bet klubo vadams buvo iki lempučių. Ano agentas kėlė reikalavimuis, kuriuos ir koks nors Nevėžis būtų pajėgus įgyvendinti. Apie tai puse lūpų rašiau prieš mėnesį. Dabar jau galima ir netylėti. Neranda su kuo klube šnekėti ir kito Lietuvos rinktinės gynėjo agentas … Sako, palaukite Kalėdų.

  28. 28 Tadasas 2008-11-25 11:38

    O kas belieka, kai finansine shit’uacija neaiski…

  29. 29 restart 2008-11-25 12:29

    Džiaukštas pernai turėjo rimtų problemų su klubo sanariu – operavosi Vokietijoj ir matyt kaip reikiant neatsistato, juk bandė sezono pradžioj su žaliai baltais žaisti , o paskui kažkaip pradingo(gal buvo išvažiavęs – neužfiksavau kažkaip). perkant tokius žaidėjus, reikalingas rimtas sveikatos patikrinimas, iki ko sūduvai manau dar toli

  30. 30 sknera 2008-11-25 16:05

    tik pasibaigė sezonas jau renkam Sūduvai naujus žaidėjus. Džiaukštas tai Rimo lygio , Grigalevičius -jau turėjom Barevičių, kažin nėra Lietuvoje ar artimame užsienyje, kad pasikviesti žaidėją kokių 40 m bus apie ką kalbėti.

  31. 31 kilas 2008-11-25 17:10

    Barevicius 32metu, Grigalevicius 26m (pats amzius zaisti). Lietuvoje su puolejais yra badas. Ju net musu rinktine neturi. Velicka pagaliau atrado (svetimi). kiti pagal neaiskius kalendorius musha.

    o trenerio galima ieskoti ir savaitgaliais, ne tik sezonui pasibaigus, kaledu sulaukus

  32. 32 kilas 2008-11-25 17:22

    Pop teisus, Suduvoj Grigalevičius būtų populiarus, jei muštų (nebūtinai įvarčius)

  33. 33 Varvalas 2008-11-25 18:11

    Teisus Kilas – tu puolėjų Lietuvoje yra mažiau, negu komandu. Legionieriais visų pozicijų neužkamšysi. Todėl Lukšys, Grigalevičius ir pan. jau priskirtini Lietuvos puolėjų elitui. Liūdna, bet tai yra realybė. Būtų daug liūdniau, jei nupirktų kokį Jankauską … O pasvajoti apie būsimus komandos žaidėjus nedraudžiama. Mes, komentatoriai. žaidėjų nepripirksime, tad Murauskui tegul neskauda dėl to galvos. Sunku spręsti apie Grigalevičiaus galimybes, nes beveik visus įvarčius sukalė “saviškiams“, t.y. Ūkio banko pacientams iš Šilutės ir Klaipėdos. Kiti nei saviškiams, nei svetimiems tiek neįkalė. Išvada: anas – neblogas blogiukas. Kaunui jis nereikalingas, bet Kaunas nenori, kad jis taptų ir kažkam kitam reikalingas. Nei patys melžia, nei kitam nori duoti. Užregistruos pusšimtį žaidėjų ir paskirstys per filialus, todėl tikėtina, kad diskutuojame ne apie prekybai skirtą objektą.

  34. 34 restart 2008-11-25 18:26

    Džiaukštą su Rimu lyginti ????? ar ne per daug pastarasis vertinamas?

  35. 35 jotvingis 2008-11-25 18:57

    http://www.futbolas.lt/lt/lietuvos/ekspertai/ Ekspertų balsai geriausio Lietuvos futbolininko rinkimuose

    Jose Couceiro
    Lietuvos rinktinė, vyr. treneris
    Saulius Širmelis
    Lietuvos rinktinė, treneris
    Audrius Ramonas
    Lietuvos rinktinė, treneris

    “Ponas Pop“
    “FK Sūduva“ tinklaraštis

  36. 36 jotvingis 2008-11-25 18:58

    idomiai, idomiai… :D

  37. 37 Anonimas 2008-11-25 19:16

    chm… dėl džiaugžto sunku gi pasakyti. man rods iš žalgirio jis iškrito ne tiek dėl žaidimo, kiek dėl piniginių reikalų – bent jau taip atrodė, nes iškrito džiaugžtas ir neužilgo prasidėjo kalbos apie finansines problemas.

    iš kitos pusės, tie didieji lietuvių žaidėjai, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių, nerando klubo ir pusei sezono ar sezonui A lygoje nusėda, retai kada stebuklus rodo. greičiausiai dėl to, kad jiems tai yra tik apverktina ir trumpalaikė išeitis iki sekančio užsieninio klubo. tai ir nepersistengia ir greičiausiai nelabai derinasi prie komandos. nes vis viena, taip sakant, mintys jų yra kitur.

    pvz., majus šiemetinėje vėtroje – kiek mačiau tai atrodė tragiškai (mačiau tai su sūduva lošiant). arba ražanauskas žalgiryje – lygis jaučiasi, tačiau per paskutines rungtynes iš daugiau žalgirio mačiusių replikų atrodė, kad ir jis aikštėje nepersistengia. pamenat pusmetį samusiovo sūduvoj? anas irgi nelabai apie komandos bendrą žaidimą galvojo, atrodė, kad jaučiasi “lyg su vaikais žaistų“.

  38. 38 ponas pop 2008-11-25 19:40

    na čia aš netyčiomis anonimiškai pasijungiau:)

  39. 39 nagerai 2008-11-25 20:01

    aukščiausio lygio konspiracija :D

  40. 40 raskauskas 2008-11-25 20:58

    2008-11-25. Trys „Sūduvos“ futbolininkų kėliniai
    Juozas RAŠKAUSKAS

    Šiemet šalies A lygos futbolo čempionate „Sūduvos“ komanda praėjusį sezoną laimėtus sidabro medalius iškeitė į ketvirtąją vietą. Apie tai „Miesto laikraštis” kalbėjosi su „Sūduvos“ futbolo klubo prezidentu Vidmantu Murausku.
    – Kaip vertinate pasibaigusį sezoną?
    – Jis buvo lyg ir eilinis, o tuo pačiu išskirtinis, nes žaidėme keturiuose turnyruose: A lygos ir Baltijos lygos čempionatuose, UEFA ir Lietuvos futbolo federacijos taurių varžybose. Sezoną būtų galima suskirstyti į tris dalis, nes „Sūduvai“ vadovavo trys vyriausi treneriai.

    Algimanto Gabrio treniruojama komanda žaidė trejas Baltijos lygos ir penkerias A lygos čempionato rungtynes. Nors sezonui pasirengta gerai, tai pripažino ir treneriai, atsižvelgta į jų norus formuojant komandą, laimėta prieš vėliau čempionu tapusį Panevėžio „Ekraną”, rezultatai nebuvo itin geri. Tai rodė bendras įvarčių santykis 7:17, ypač apmaudus pralaimėjimas Rygos „Skonto” komandai – per dvejas rungtynes pasiektas tik vienas įvartis, o praleisti devyni.
    Matėsi, kad yra problemų gynyboje, komandai trūksta susiklausymo. Toks sezono startas nuvylė.

    Po rungtynių su latviais kalbėjomės su A. Gabriu ir buvo nuspręsta keisti trenerį.

    Antrasis etapas, kai komandą treniravo Igoris Pankratjevas, buvo sėkmingesnis. Per 14 rungtynių Lietuvos ir Baltijos lygų čempionatuose, UEFA taurės turnyre bendras įvarčių santykis buvo 24:16. Vėl žaista gerų ir prastų rungtynių. Baltijos lygoje sugebėjome rezultatu 0:4 pralaimėti „Ventspilio” komandos dubleriams, nors „Sūduvai“ atstovavo pagrindinės sudėties žaidėjai. Kai kurie jų nesėkmę aiškino motyvacijos trūkumu, o mano nuomone, žaisti tarptautines rungtynes stebint Marijampolės sirgaliams jau yra pakankama motyvacija. Aišku, tas pralaimėjimas neužkirto kelio siekti trenerių kelto tikslo žaisti lygos finale, bet, deja, nepavyko.

    A lygos čempionate laimėtos šešerios rungtynės, bet, kaip vėliau paaiškėjo, penkerios iš jų prieš turnyro lentelėje žemiau atsidūrusias komandas. Rezultatyvumu pasigirti irgi negalėjome – keturios pergalės pasiektos įmušus vos po vieną įvartį.

    Kiekvienas treneris komandą mato savaip, todėl vadovaujant I. Pankratjevui „Sūduva“ buvo papildyta dviem gynėjais ir puolėju iš Latvijos Ivans Lukjanovs, kuris parengiamuoju sezonu ekipai netiko. Rygos „Skonto“ komanda jį išnuomavo „Šiauliams“. Kadangi šis klubas nevykdė įsipareigojimų, viduryje sezono atsirado galimybė jį pakviesti į „Sūduvą“. Tie, kas matė latvio žaidimą, šį puolėją ilgai atsimins.

    O gynybos stiprinimas visiškai nepasiteisino. Keisčiausiai ši grandis buvo suformuota rungtynėse su Austrijos „Red Bulls“ komanda, žaidžiant UEFA taurės turnyro rungtynes namuose (pralaimėjimas 1:4). Kodėl taip buvo padaryta, negaliu atsakyti, nes sudėtį rungtynėms formuoja vyriausiasis treneris.
    Po šešių pergalių A lygos čempionate žaidimas ėmė prastėti. Šilutėje su autsaidere „Šilute“ pasiektos tik lygiosios 1:1, kaip ir namų rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“. Atrodė, kad komanda visiškai nenori žaisti. Vadovybės kantrybė trūko, kai „Sūduva“, turėdama vieno žaidėjo persvarą, Vilniuje 0:2 pralaimėjo vietos „Vėtrai“. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo lemiamos rungtynės kovoje dėl medalių. Todėl nuspręsta sezoną baigti savo jėgomis: I. Pankratjevą atleidome, o vadovauti „Sūduvai“ paskyrėme dublerių trenerį Gediminą Jarmalavičių.

    Dar buvo galima iškovoti bronzos medalius, bet pralaimėję Klaipėdoje „Atlantui“ 0:1 ir sužaidę namuose lygiosiomis su „Vėtra“ atsidūrėme ketvirtoje vietoje.
    Tai nėra pralaimėjimas, o į klausimą, ar galėjome turnyro lentelėje pakilti aukščiau, atsakau „taip“. Tačiau šį sezoną neturėjome vieningos komandos, joje buvo susidariusios tam tikros stovyklos. Maža paslaptis, kad, pavyzdžiui, siekdami pagerinti klimatą, atsisveikinome su gerais žaidėjais iš Brazilijos: Willer Oliveiro ir Jose Negreiros.

    Bendrai sezoną vertinčiau taip: Baltijos lygoje pasirodėme labai blogai, A lygoje neįvykdytas uždavinys užimti antrąją vietą, UEFA taurės turnyre vėl nepavyko patekti į trečiąjį etapą. Kur padarytos klaidos, nesiimu spręsti, esu klubo prezidentas, jaunystėje žaidęs futbolą. Į šį klausimą turėtų atsakyti treneriai. Jie buvo keičiami siekiant geresnių rezultatų. Ar tai pasiteisino, sunku spręsti.

    Retoriškai galima sakyti, kad vadovaujant A. Gabriui „Sūduva“ galėjo būti ir čempione, ir užimti penktąją vietą. Taip pat ir dėl I. Pankratjevo: jo treniruojami vyrai galėjo iškovoti auksą, galėjo likti ir šešti.

    – Pasklido kalbų, kad „Sūduvos“ komanda atsikrato brangių žaidėjų, gal net bankrutuos?
    – Baigėsi septynių futbolininkų sutartys. Kadangi lapkritį komanda daugiau nesirinks, trims žaidėjams išmokėjome atlyginimus šiek tiek anksčiau, kad jiems gruodį netektų atvykti tvarkyti formalumų, pavyzdžiui, iš Ukrainos. Aišku, ne visi jie bus kviečiami naujam sezonui. Žaidėjams įvykdyti finansiniai įsipareigojimai, mano galva, nerodo bankroto požymio.

    Šiuo metu „Sūduva“ turi galiojančias sutartis su 21 futbolininku, jie kad ir rytoj gali startuoti bet kokiame turnyre. Gruodžio 8 dieną komandos jaunimas pradės treniruotis, o mes turėsime laiko pagalvoti apie kito sezono „Sūduvos“ sudėtį. Aišku, ekonominė krizė koreguos ir komandos biudžetą – jis bus mažesnis.

    Ne tragedija, jeigu komanda atjaunės, gal tai net į naudą – galės atsiskleisti mažiau patyrę futbolininkai.

    Noriu padėkoti visiems „Sūduvos“sirgaliams ir „fanų” klubui „Sūduvos sakalai“ už gražų palaikymą, taip pat visiems, kurie mums padėjo šį nelengvą sezoną.

    Miesto laikraštis

  41. 41 ponas pop 2008-11-25 22:03

    ačiū už “perspausdinimą“. nors iš prezidento norėtųsi daugiau nei įvarčių skaičiavimo…

  42. 42 Tadasas 2008-11-25 22:04

    Pagaliau isgirdome ir klubo prezidento nuomone.

  43. 43 ponas pop 2008-11-25 22:06

    ai… sezonui pasirengta gerai??? kai krūva žaidėjų komandoj pasirodo kone paskutinę savaitę prieš startą??? ką jau čia ir bepridursi. tai kai jau taip pradedi nagrinėt sezoną, tai nelabai kur ir nuveda tas nagrinėjimas

  44. 44 raskauskas 2008-11-25 22:23

    na taip tvirtino vyr treneris

  45. 45 Varvalas 2008-11-25 22:43

    Aš taip ir neradau, kaip prezidentas vertina komandos pasirodymą . Čia tik buhalterio interviu su užuominomis, kad žiūrės, skaičiuos ir pan. Įsiutino pasakymas, kad komanda buvo pasiruošusi sezonui gerai. O kaip kitaip galėjo šnekėti vyr. treneris? Gal ir negerai, kad jau tuomet Gabrys nepasakė, kad komanda buvo “užlopyta“ per paskutiniąsias dvi dienas ir jis neprisiima atsakomybės už jos paruošimą sezomui. Būtų išėjęs iškelta galva, kaip Grigas iš kažkokios legendinės Kauno komandos.

  46. 46 raskauskas 2008-11-25 22:45

    „Sūduvos“ ekipa pristatyta Marijampolės savivaldybės administracijoje.

    Komandos vyriausiasis treneris Algimantas Gabrys padėkojo komandos rėmėjams, savivaldybės valdžiai. Treneris teigė, jog uždavinys užimti antrąją vietą Lietuvos čempionate yra realus ir jis su komanda pasistengs jį įvykdyti. Ilgametis komandos strategas taip pat patvirtino, jog į Baltijos futbolo lygos mačus nebus žiūrima pro pirštus. Tai yra tarptautinės rungtynės, kurios, sumažėjus Lietuvos čempionato mačų skaičiui, bus labai naudingos komandai. A.Gabrys liko patenkintas pasiruošimo sąlygomis, o jo kokybę parodys jau pirmosios sezono rungtynės.

  47. 47 raskauskas 2008-11-25 22:50

    Cia irgi prezidentas A.Gabriui liepe taip kalbeti?

    Sezoną “Sūduva“ pradėjo lygiosiomis

    Po rungtynių “Sūduvos“ treneris A.Gabrys kalbėjo: “Žinojome, kad rungtynės bus įtemptos. Žaidimas mane tenkino, tačiau norint laimėti, reikia įmušti. Maniau, kad atrodysime silpniau, bet viskas buvo gerai. Aikštės kokybė įtakos žaidimui, aišku, turėjo. Išskirti atskirų futbolininkų negaliu, visa komanda žaidė neblogai.“

  48. 48 raskauskas 2008-11-25 22:54

    Cia vel prezidentas įremes pistoletą gerb. A.Gabriui

    Marijampolės “Sūduvos“ futbolininkai šiandien, kovo 4-ą dieną, sužaidė pirmąsias oficialias 2008 metų sezono rungtynes. Marijampoliečiai rungtynėse namuose rezultatu 2:0 įveikė Estijos čempionus Talino “Levadia“ futbolininkus.

    “Sūduvos“ komandos treneris po rungtynių kalbėjo:

    “Noriu padėkoti komandos gerbėjams, kurie mus palaikė, nepaisydami tokio oro. Taip pat dėkoju žmonėms, kurie dirbo prie to, kad aikštė būtų tinkama rungtyniauti. Ji nebuvo ideali kaip vakar, bet buvo pakankamai gera. Aišku, gerai, jog pradėjome sezoną pergale. Komandos žaidimu likau patenkintas, pasiekėme du įvarčius, turėjome dar ir daugiau progų pasižymėti. Mane tenkino naujokų žaidimas. Patiko kaip rungtyniavo Thiago, tikrai turėsime stiprų gynėją, nenuvylė ir kiti. P.Lukšys yra puolėjas, šiandieną jis neįmušė, bet kai ateis laikas, jis įvarčius muš.“

  49. 49 raskauskas 2008-11-25 22:58

    Gal dar cituoti ?O gal galvokime apie kitą sezoną?

  50. 50 raskauskas 2008-11-25 23:03

    Siulau paziureti,kaip mazo biudzeto komanda BATE Borisov kalasi su Madrido Karaliskuoju,jei kam idomu tu vyruku is baltarusijos algos buvo apie 2000 litu,bent taip rusu “Sport“ tvirtina.

  51. 51 kilas 2008-11-25 23:04

    ponas Juozai, ar gyvai interviu ėmėte?

    toks trumpukas gavosi. gal laikraščio formatas suspaudė?
    mažum, dar medžiagos yra.. mes paprasti žmonės, galime ir netaisytą, dar “gyva“ paskaityti :)

    (emocijų reikia, kaip su ta austrų gynyba, pypt)

  52. 52 raskauskas to Kilas 2008-11-25 23:10

    Ponas Kilai gyvai,o Jus teisus ne viska i laikrasti galima sudeti,na galiu tik tiek pasakyti,kad prezidentas tikrai nekeikia trenerio A.Gabrio,bet kiekvienas turi dirbti savo darbą,o toliau tai tupo zurnalisto etika kalbeti neleidzia,atleiskit

  53. 53 Varvalas 2008-11-25 23:10

    kam čia tiek citatų, nes niekas nepaneigs, jog penki pagrindinės sudėties žaidėjai buvo užregistruoti per paskutiniąsias dvi dienas. Iš tų penkių – dviejų ar trijų net nebuvo peržiūroje. Suprantu, jog citatomis norima suversti kaltę Gabriui. Nejaugi kaltinsi save.

  54. 54 raskauskas to Varvalas 2008-11-25 23:23

    Jus matau visai negerbiate Suduvos legendos A.Gabrio,argumentuoju –
    mano įsitikinimu treneris niekada neiesko zodzio kiseneje ir jei jam kas nepatinka rezia tiesiai ir klaidas visada pripazįsta,o jus norite parodyti kad A.Gabrys, atsiprasau sezono pradzioje lenda į s…ną,tada as ne tą A.Gabrį zinau.

  55. 55 Varvalas 2008-11-25 23:33

    vadinasi, komandoje vieni … melagiai, pradedant buhalteriu ir baigiant treneriu. Jau forumiečių išsakomi gandai daug dažniau tampa faktais.

  56. 56 raskauskas to Varvalas 2008-11-25 23:35

    Buvo malonu . BATE – REAL M. 0-1 pertrauka,bet baltarusiai spaude.

  57. 57 kilas 2008-11-25 23:36

    asmeniškai aš, Murauskui turėčiau tik vieną trumpą klausimą:

    “kodėl Pankratjevas?“

    suprantu trenerių pasirinkimo nebuvimą. visi žinojome daug stereotipų apie šį žmogų. ir viskas baigėsi konfliktu (kodėl mes nesistebime?). bet iš kur šita idėja? kaip šiandien pamenu surinkusi 1000 komentarų

    o gal šitas klausimas yra? tik su daug pypy iškirptas? :) ir aš jį galiu gauti anonimiškai-asmeniškai? aukočiau kalėdų dovaneles “nematu“

  58. 58 playmaker-is 2008-11-26 11:13

    Nesiruosiu Muro ir Ko nei ginti nei prie sienos kalti kalbant apie treneriu pasirinkimo kriterijus sezono eigoje, nes nemanau, kad mes zinome ir kada nors zinosime visus niunsus tu sprendimu. Girdejau viena ausimi, kad autoriteto Algimantas tarp zaideju visiskai neturejo. Kvaila butu manyti, kad eksperimentais su treneriais jis sieke chaoso komandoje. Tiesiog nepataike kelis kartus is eiles… Sakoma “zinotum kur krisi pagalve pasidetum…“. Kodel po Gabrio buvo Pankas? O kokio trenerio jus norejote? Ale Couceiro? Kiek ju Lietuvoj tinkamu buvo tuo metu? Kaip kazkas diskutavo apie pinigus, uz prieinama klubui suma? Cia kaip versle, rizika kartais pasiteisina kartais ne. Kad Muro dalyvavimas klubui pusiau diktatoriskas ner kalbos, bet tai galima pateisinti noru kontroliuoti savo investicijas. Tikekimes, kad jiems uzteks sveiko proto objektyviai ivertinti sio sezono klaidas. Kitaip itakoti vargu bau ar mes, sirgaliai, galesime. Dar nepriaugome iki Anglijos lygio, kur sirgaliu balsas net komandu savininku sprendimus lemia.

  59. 59 kilas 2008-11-26 12:11

    playmaker-i, neabejoju, kad tie motyvai yra paprasti ir be jokiu paslapčių. o jų klausti nereiškia “remti prie sienos“ (o jei taip priimamas dėmesys, tai dar įdomiau). juk nustebo visi. net patys

    imti treneri, tai čia ne į kokia žvalgybą eiti..

  60. 60 restart 2008-11-26 12:21

    Labai logiška ir manau teisinga. ir palinkėjimas Murauskui labai vietoj.

  61. 61 ponas pop 2008-11-26 12:25

    čia gi lietuviška klasika – nesiseka, treneris metam už borto. nemažai LT klubų taip elgiasi. tiesiog sūduva iki šiol buvo vienas retas atvejis, kai treneriai būdavo keičiami ne taip skubiai. yra kitas šiemetinis pavyzdys – liubšio su vėtra. tarpais vėtra šiemet žaidė taip, kad liubšį penkis kartus atleist buvo galima, kaip pernai buvo atleistas tarchanovas ar kaip ten jis. bet šiemet ant to paties grėblio vėtra nelipo. ir finale – gavo medalius.

    tai va ir klausimas – kas lėmė vietų pasiskirstymą tarp dviejų komandų, šiais metais turėjusių visokių problemų problemėlių bei žaidusių su gražiai pakilimais ir beviltiškomis duobėmis.

  62. 62 playmaker-is 2008-11-26 13:34

    Net neabejoju, kad treneriu kaita ir buvo lemiamas veiksnys siu metu Suduvos prasto pasirodymo. Apie nesekmiu priezastis jau buvo simtai nuomoniu ir komentaru po sezono, taciau drystu isskirti dar viena, kuri nebuvo kazkieno is gerb.prelegentu pamineta ir kuria ivardinciau kaip psichologine. Po praejusio sezono visi pripazino, kad Suduvos vadyba zaideju pasirinkime, komandos komplektavime buvo viena geriausiu a lygoje. Suduva zaideju tarpe buvo pageidaujama komanda, nes bene vienintele laiku mokejo atlyginimus ir premijas, zaidejai turejo gera socialine aplinka, idealias salygas treniruotems. Trumpai – idealus klubas zaidejui. Nors gali skambeti paradoksaliai, bet “siltnamio salygos“ buvo viena is siu metu nesekmingo pasirodymo priezasciu. Truko rimbo, kuris pagelbetu motyvuojant tam tikrus zaidejus tam tikroms rungtynems, noro irodyti savo verte ir pan. Neteko is neoficialiu saltiniu arba is komentuojanciu zmoniu girdeti, kad apart brazileirosu komanda kuriam nors naudotu atvirkstini “paskatinima“. Gal busiu subjektyvus, bet futbola zaidzianciu kiemo vaikinuku akyse daznai izvelgdavau daugiau aistros nei musu grajoku.

  63. 63 ponas pop 2008-11-26 14:38

    Yra tiesos tavo žodžiuose – motyvacijos komandai trūko viso sezono metu. Bet jei imsim ieškot priežasčių, ar vėl čia negrįšim prie keistos šio sezono komplektavimo taktikos. Jeigu pusė komandos susirenka paskutinę akimirką, faktas, kad čempionatas pradedamas komandos “nesustygavus“. Ir čia kalbam ne apie “atsarginius“ – kalbam apie žmones, kurie pagal planą turėjo turėti daug laiko aikštelėje. Tokių žaidėjų įtaka bendram mikroklimatui turėtų būti labai reikšminga. Ir kad juos paversti kaip vienas kūnas dirbančia komanda, savaitės ar mėnesio tikrai greičiausiai nepakanka.

    O kai komanda nėra sustyguota sezono pradžiai, tai keletas kad ir atsitiktinių nesėkmių komanda gali iškart įmesti į gilią psichologinę duobę.

  64. 64 ponas pop 2008-11-26 14:40

    Yra tiesos tavo žodžiuose – motyvacijos komandai trūko viso sezono metu. Bet jei imsim ieškot priežasčių, ar vėl čia negrįšim prie keistos šio sezono komplektavimo taktikos. Jeigu pusė komandos susirenka paskutinę akimirką, faktas, kad čempionatas pradedamas komandos “nesustygavus“. Ir čia kalbam ne apie “atsarginius“ – kalbam apie žmones, kurie pagal planą turėjo turėti daug laiko aikštelėje. Tokių žaidėjų įtaka bendram mikroklimatui turėtų būti labai reikšminga. Ir kad juos paversti kaip vienas kūnas dirbančia komanda, savaitės ar mėnesio tikrai greičiausiai nepakanka.

    O kai komanda nėra sustyguota sezono pradžiai, tai keletas kad ir atsitiktinių nesėkmių komanda gali iškart įmesti į gilią psichologinę duobę.

  65. 65 sknera 2008-11-26 14:56

    Puolama Murą dėl nekonkrečios sezono analizės, bet jis tai ne specialistas kaip žmogus supranta taip ir išdėsto savo nuomonę apie šį sezoną ir tikrai ne įžvelgiau kad jis labai kritikuotų trenerius, nors trenerio toks darbas yra rezultatai- valio, blogi rezultatai kaltas treneris. Čia nieko nepakeisi nes visur taip yra. dėl gabrio tai aš sakyčiau jis jau praeitis ,padarė žmogus ką galėjo tegul ramiai ilsisi, o dabar žurnalistas pradeda cituoti ką sakė ,ką nesakė pasikaustęs, kaip geras advokatas. Gal reikėjo įvardinti sezoną trumpai blogas, vidutinis, geras. Pirmiausia- Baltijos lyga, vertinti pasirodymą ten ir priskaičiuoti kiek praleista kiek įmušta, tai ne argumentas, nes niekas rimtai nežiūrėjo i šios taurės varžybas, imant Lietuvos komandas, gal tik Kaunas netekęs čempiono vardų. Kitų komandų tikslas buvo A lyga ir galimybė žaisti europos turnyruose. Dabar kas liečia Sūduvą tai negalėčiau teikti kad rezultatai pusę sezono buvo blogi, atvirkščiai Sūduva buvo tarp lyderių ir kas toliau pasidarė, kodėl toks sėdimas gavosi antroje pusėja, kas galėtų man paaiškinti. Varvalas gal tu ką išmanai, kur čia šuo pakastas. Aš ankščiau rašiau, pasiknaisiojus tvarkaraštyje ( futbolas.lt ) pirmą ratą Sūduva surinko 13,Kaunas 13, Ekranas 14, Vėtra 14, antrame rate Sūduva šoko aukštyn , o vėliau net su atlantu , Šilute ir kitur barstė taškus, tai gal sezonui normaliai pasiruošta buvo, o po to tie neaiškus ekspermentai, kaip ponas pop sako, kažkokio totalinio futbolo Sūduva ieškojo, o ką atėjęs trečias treneris galėjo(nors dar buvo galimybės) pakeisti ar padaryti per vieną ratą. čia rekia ramiai išsiaiškinti ir gal nekorektiška svaidytis akmenimis kaltinti ir nesutikti, nes čia ne seimas. Ypač klubo prezidento pusėn, nes žmogus laiko marijampolės futbolo prestižą, išlaidauja ir tik nori kad būtų geriau. O diskusijos su žurnalistu tai betikslės,jeigu jis lygina Bate ir Sūduvą tai , aišku, toli jis nuo futbolo

  66. 66 ponas pop 2008-11-26 15:05

    sudėtingą tu čia dalyką užkabinau. tame ir esmė, kad nieks nelaukia iš prezidento, kad jis įvarčius imtų skaičiuoti. tiesiog prezidentas yra Didysis Komandos strategas, vadas komandos. Todėl jis yra vienintelis žmogus, kuris turi teisę ir galią viską sustatyti į vietas: “buvo taip, tokios yra priežastys. Tokių imsimės priemonių tam, kad taip nebūtų, o būtų kaip nors kitaip. Tokie bus tikslai, jų sieksim taip ir taip“. Ir paprasčiausiai neliktų diskusijų pakibusių ore.

    O kad tas žmogus smarkiai prisidėjo prie to, kad marijampolėje futbolas būtų apskritai gyvas – nieks, manau, dėl to nesiginčija. tiesiog futbolo klubas nėra eilinis uabas. Tai yra tokia organizacija, kuri daugybei žmonių kelią galinga emocijas. Nieko nuostabaus, kad tie žmonės dažnai neatsižvelgia į vidinius niuansus, nes jiems rūpi tai, ką mato. Norėčiau tikėti, kad tokiomis aršiomis diskusijomis prezidentas tik džiaugtis turėtų, nes tai rodo kaip žmonėms yra svarbu tai, ką jis daro. Verkti reikėtų jeigu visi tylėtų, nes visiems – nusispjaut.

  67. 67 Varvalas 2008-11-26 18:35

    įdomiai Playmaker’is išmąstė apie “šiltnamio“ sąlygų neigiamą poveikį žaidėjams. Kai kuriems žaidėjams, ypač senbuviams, tai galėjo daryti raminančią įtaką. Tačiau jau geriau rūpintis samdomais sportininkais, negu su jais elgtis spartietiškai.
    Aš Murauskui kažkokių sąskaitų neturiu ir džiaugiuosi, kad jis “daro“ futbolą. Noriu tik vieno pageidauti, bet nežinau, kam tą pageidavimą adresuoti. Manau, kad klube yra kažkoks valdžios organas, kuris viešai paskelbs pranešimą apie sezono įvertinimą. Dabar tam yra geriausias laikas. Apie Kalėdas prasidės komandos komplektacija. Tie 21 sutartis turintys futbolininkai mūsų nejaudina, nes iš jų tik 3-4 šįmet žaidė pagrindinėje sudėtyje. Vis tik aiškėja, kad tas klubo valdžios organas ir yra vienas vienintelis prezidentas.
    Ir laikas iš klaidų mokytis. Pasiruošimas praėjusiam sezonui buvo tragiškai organizuotas. Sūduva sužaidė mažiausiai kontrolinių rungtynių iš visų A lygos komandų. Nebuvo išvykusi į stovyklas užsienyje. Tie du pasibadymai Vilniaus manieže ir rungtynės Latvijoje su dviejų klubų dubleriais neleido susidaryti teisingos nuomonės apie komandos pasiruošimą. Smagu buvo sutriuškinti kokią nors Vygrių komandą, bet panašaus lygio varžovų buvo galima surasti ir Marijampolės apskrityje.
    Keistai skamba tie Gabrio žodžiai, kad komanda gerai pasiruošė sezonui. Iš kur jam tai žinoti, jei komanda neturėjo rimtų varžovų? Abejoju, ar tai buvo “tikri“ Gabrio žodžiai. Dar juokingiau buvo , kai tą “labai gerai pasiruošusią“ komandą per paskutines 48 valandas papildė net penki žaidėjai. Visiškas danties užkalbėjimas. Va, tik nežinau, kas tą užkalbėjimą iniciavo.


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 034 hits