BL: Flora – Sūduva

Atrodo, Floros tinklapis - tik estų kalbą. Vis šiokia tokia naujiena, nes pastaraisiais metais Sūduva dažniau žaisdavo su tokiomis latvių ir estų komandomis, kurių tinklapių pagrindinė kalba būdavo - rusų.

Informacijos kaip visada – ne pyragai, tačiau kažkokia šešta nuojauta pakuždėjo man, kad jau lyg ir laikas būtų Baltijos lygą Sūduvai pradėt. Ir – akurat. Posmelį pasiknaisiojęs beviltiškame Baltijos lygos tinklapyje, šiaip ne taip radau šių metų rungtynių tvarkaraštį. O jame – juodu ant balto parašyta, jog Sūduva loš jau šį antradienį, rugsėjo 21 dieną, 19.00 valandą Estijoje. Dar tiksliau – žais Taline su Flora. LFF tinklapis taipogi informuoja, kad būtent šias rungtynes tiesiogiai transliuos Viasat (iš LFF tinklapio linkas veda į Viasat Sport Baltic tinklapyje, kuriame vis dar tebevyksta pasaulio kašio čempionato “kovos“).

Įdomu, kokios taktikos šioms rungtynėms griebsis Donatas Vencevičius ir komandos vadovybė. Turnyro prestižas, švelniai tariant, toks pats kaip ir anksčiau – nulinis. Tad standartiškai lyg ir derėtų jėgas pataupyti vietos čempionatams, kuriuose tiek Sūduva, tiek Flora šiais metais tikrai dar turi ką veikti. Beje, Flora gan patogiai šiuo metu sėdi Estijos čempionato (kuriame paskutinę vietą užimanti komanda turi ne minus vieną, o 17 taškų) pirmoje vietoje. Ir nors nemažai pagrindinių Sūduvos žaidėjų karts nuo karto palošia ir už dublerius, taip vadinamu “ilgu suolu“ mūsų komanda šiais metais pasigirti negali. Estus Sūduva standartiškai nugali, tačiau šių rungtynių rezultatas, be abejo, priklausys nuo to, kaip nuspręs elgtis komandos aukščiausios galvos.

Beje, antrosios rungtynes Marijampolėje vyks ne spalio mėnesį, kaip buvo skelbta anksčiau, o lapkričio 9 dieną.

A. Le Coq Arena, kurioje lošia Estijos rinktinė ir Flora

Šiek tiek informacijos apie patį klubą. Jei kas netingit – galit pasiskaityt trumpą straipsniuką Vikipedijoje.  Nieko ten baisiai įspūdingo, nėra – tiesiog aišku, kad Flora – vienas stipriausių posovietinių laikų Estijos klubų. Įdomiausias man pasirodė paminėjimas apie tai, kad Flora – vienintelis valdžios remiamas futbolo klubas Estijoje. Ir jų emblema man patinka – nelabai prisimenu kodėl, tačiau nuo senų laikų aš joje vis įžvelgiu giltinę su dalgiu, nors ten pavaizduota kokia tai senovės graikų deivė, kažką neaiškaus rankoje laikanti.

Įdomiau yra pasižvalgyti po stadioną, kuriame žaidžia ir Flora, ir Estijos rinktinė. Apie tokį mes tik pasvajot galim. Deja.  Žodžiu, atidarytas jis 2001 metais, talpina virš 10 000 žiūrovų. Pats tas tokiai valstybėlei.

10 Atsakymai to “BL: Flora – Sūduva”


  1. 1 Remis 2010-09-20 13:25

    Į Baltijos lyga šiemet apskritai visi žiūri pro pirštus. Jei pernai dauguma bent jau bandė žaisti tomis dienomis, kurios buvo įvardytos prieš turnyro pradžią, tai šiemet tokių – vienetai. Matyt vienintelis prasmingas laikas tokiam turnyrui – prieš sezoną. Bent jau ne vien dubleriai loštų.
    O estų lygoje paskutinis turi 17 taškų tik todėl, kad tarp pirmų penkių ir likusių yra milžiniška praraja. Pas mus gi ne kasdien būna 0:8, 1:8, 0:5 ir panašūs rezultatai.

  2. 2 Tadasas 2010-09-20 19:45

    Kiek babkiu federacija i ta lyga jau sukiso? Idomu kiek vaikams mini aiksteliu butu uz juos galima padaryti?

  3. 3 © 2010-09-20 21:19

    Uztat Baltijos lyga mums padovanojo toooki finala… :))) Kertu stadiono vartelius ir prisimenu kiekvienakart. O kai prisimenu,tai jau ir nusisypsau :)

  4. 4 griezhtas 2010-09-21 07:20

    Taip, finalas buvo paskutiniu keliu metu macu macas…

  5. 5 Realistas 2010-09-21 15:39

    Internetiniam puslapyje http://www.sport24.lt nuo 19 valandos bus galima stebėti tiesioginę Flora-Sūduva transliaciją.

  6. 6 Realistas 2010-09-21 19:21

    pralaimi Sūduva 1:0 kolkas 65 min.

  7. 9 axsel 2010-09-21 19:52

    2-1 prapis0oo vaizdas graudus

  8. 10 griezhtas 2010-09-21 20:40

    donce toliau igyvendina tikslus, leiskit treneriui dirbti neburnoja cia visi :PPP vertint galesit kai treneris bent 10 metu patreniruos suduva, o ne po vienu varganu metu, tuo labiau kad zaidimas nuolat gereja ir vis daugiau matyti susizaidimo….


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 034 hits