13: SŪDUVA 0:0 KAUNAS

Štai ir įvyko. Stadionas atidarytas, miestelėnai pasidžiaugė nemokama švente, Sūduva sulošė geras rungtynes, A lygos lentelėje niekas nepasikeitė. Istorinės pergalės prieš FBK neįvyko. Šiemet su Kaunu dar liko dvi rungtynės – lauksim toliau. Ypač dėl to, kad jei viskas ir toliau vyks kaip iki šiol, tai tos rungtynės gali būti rungtynėmis dėl aukso medalio. O dabar, emocijoms kiek nurimus, galima pamėgint apmąstyt šitą seniai lauką šventę.

Išvados. Galbūt po dienos kitos galvosiu kitaip, tačiau iškart po rungtynių pagalvojau, kad jos gali stoti su pergale prieš Vėtrą į dvikovą dėl smagiausių šio sezono Sūduvos varžybų. Kaip merai karpė juostas nemačiau, oficialių kalbų negirdėjau, o Rebelheart vos vos spėjau pamatyt. Todėl visi mano įspūdžiai – tik iš rungtynių. Pirmas kėlinys buvo labai keistas. Pats žaidimas buvo ko gero įdomesnis, nei po pertraukos. Tačiau atmosfera stadione tvyrojo velniškai neįprasta. Nutiko taip, kaip daugelis spėjo – stadionas buvo užpildytas žmonių, kurie į futbolą gal pirmą kartą gyvenime atėjo. Todėl sėdėjo, kraipė galvas, spoksojo paslapčia į dainuojančius suporterius, kliukino alų, plepėjo mobiliukais, vaikščiojo pirmyn-atgal ir į tai, kas dedasi aikštėje nelabai dėmesio kreipė. Todėl jaučiausi lyg sėdėčiau kažkokiame sušiktame klasikinės muzikos koncerte – dauguma aplinkinių neįsivaizdavo nei ką čia reikia veikti, nei kaip reikia elgtis. Ačiū Dzeusui, antram kėliny viskas įsisiūbavo. Nemažai atsitiktinių pavargo nuo pramogų bei alkoholio ir patraukė namo, o likusieji pagaliau buvo apimti Didelio Futbolo euforijos. Neabejotinai papildomos emocijos pridėjo ir įsižiebę stadiono žibintai – galų gale, Marijampolė tokio cūdo dar nebuvo mačiusi!! Nors žaidimas ir nebuvo toks smagus kaip pirmam kėliny, tačiau stadionas ošė, lingavo, bangavo ir kartais net imdavo skanduoti. Spėčiau, kad žmonių stadione buvo susigrūdę kokie 5000-6000 ir antram kėliny tai jau pradėjo jaustis. Pats žaidimas buvo įtemptas iki kraštutinumo – žmonės aikštėj plėšėsi iš paskutinių ir tai, kaip niekad jautėsi. Ne šiaip sau komandos vos nesusimušė. Lygiosios ko gero buvo teisingiausias rezultatas, nors laimėti galėjo tiek vieni, tiek kiti. Tai toks ir apibendrinimas – „gaila, kad nelaimėjo, bet ačiū dievui, kad nepralošė“.

Žaidimas. Žaidimą komentuoti nuo šiol bus žymiai sunkiau. Stadionas didesnis, sėdima toliau nuo aikštės ir įžiebti visus veiksmus ir žaidėjų numerius nebus taip paprasta, kaip senajame stadione. Todėl pasakyti, kas atidavė pasą, o kas nepataikė į kamuolį nuo šiol bus žymiai sunkiau.

Pirmas kėlinys buvo totaliai permainingas. FBK atrodė solidžiau, tačiau, sakyčiau, pavojingiau atakuot pavykdavo Sūduvai. Be abejo, buvo Grigalevičiaus smūgis į skersinį, bet daugiau nieko ypatingai pavojingo lyg ir neprisimenu. Tuo tarpu iš Sūduvos pusės buvo ir keletas visai neblogų smūgių (V. Slavickas, Kozyuberda, Barevičius, Lukšys) ir eilinis Lukšio nepataikymas į kamuolį po G. Slavicko prasiveržimo kraštu.

Dėl kokių priežasčių nebuvo Macolos daugiau nebesigilinsiu, tačiau eilinį kartą galėjome matyti, kaip nelengva Sūduvai lošt be šio žmogaus. Žaidimas labai greitai tampa standartinis, priešininkui lengvai skaitomas. Nuo pat pradžių matėsi, kad puolimas eis kraštais – viename per G. Slavicką, kitame – per Barevičių. Ir abu jie pirmam kėlinį sulošė tikrai puikiai, tačiau pavojus prie Kauno vartų kildavo tik tuomet, kai jiems pavykdavo asmeninėje kovoje susitvarkyt su priešininko gynėju. Barevičiui aš apskritai duočiau geriausio pirmo kėlinio žaidėjo vardą. Kaip bebūtų, rimtesnės apgulties Sūduvai nepavykdavo padaryt vien dėl problemų pradinėse atakos stadijose. FBK greit suprato, kad reikia saugot kraštus ir kraštams tapo žymiai sunkiau. Aišku, galima pagirt Sūduva ir už tas kelias atakas per centrą, po kurių bent kilo pavojai prie FBK vartų – spėju, vien dėl to, kad tokio reikalų posūkio jie jau nebesitikėdavo. Kaip tokioj situacijoj būtų pravertę gudrūs Macolos pasai!!! Saugai žiauriai vėluodavo perduot kamuolį į priekį, dėl ko pirmam kėliny Sūduva gavo krūvą nuošalių. O smagiausia yra tai, kad, nepaisant ką tik paminėtų problemų, Sūduva vis tik sugebėjo surengt visai nemažai pavojingų atakų, po kurių mums tekdavo imtis už galvų. Iš esmės tai rodo ypatingą komandos užsidegimą – tam tikrais momentais jie tiesiog būdavo atkaklesni, ryžtingesni, truputį greitesni už priešininkus.

Antram kėliny Sūduvai buvo žymiai sunkiau. Kraštai greičiausiai pavargo ir dauguma Sūduvos atakų prasidėdavo beviltiškais tolimais bei aukštais perdavimais link Lukšio. Jie buvo beviltiški, nes paprastai Lukšys ten būdavo visiškai vienas, o ir jo ūgis neleidžia padoriai dėl aukštų kamuolių pakovot. Todėl tie keli pavojai prie FBK vartų rungtynių pabaigoje ir vėl kildavo, kai pasisekdavo sėkmingai prasinešt kraštu (ir vėl G. Slavickas, nors didžiausio pavojaus pridarė Kozyuberda). Barevičius jau nebebuvo toks matomas ir geriausio kėlinio žaidėjo vardą aš padalinčiau tarp Kozyuberdos ir vartininko Vitkausko. Deja, vis dar tenka konstatuoti, kad Willeras tėra ankstesniojo žaidėjo šešėlis. Božinovskis, nors užsidegimo ir atkaklumo jam neatimsi, pernelyg vangiai mėgino pakeisti Macolą. Per mažai pastebimas buvo ir Gardzijauskas. Taigi – saugų turim per akis, tačiau Macola, deja, yra tik vienas. Pirmo kėlinio pabaigoje buvo traumuotas Thiago. Greičiausiai buvo traumuotas rimtai – nes iškart po to nurūko Greitoji pagalva su sirenomis ir švyturėliais.

O FBK antram kėliny mane net kiek nustebimo. Kokias 15 min buvo gerai užgulę Sūduvos stovyklą ir surengė keletą tiesiog pavyzdinių atakų – greitų, vienu lietimu. Tik į vartus Kauno žaidėjai mušdavo taip, lyg būtų iš Sekmadienio lygos. Iš geriausių padėčių varydavo po 10 metrų šalia vartų. Toje komandoje, be abejo, yra vienintelis variklis – Ledesma. Akivaizdu, kad jis gerokai viršija A lygos lygį, todėl kiekvieną kartą, kai kamuolys jį pasiekdavo, tapdavo neramu. Aišku, jis niekada netaps mėgstamu žaidėju Marijos Žemėje, nes bet kurios komandos fanus iš kantrybės gali išvesti jo pomėgis vaizduoti sunkias traumas. Ir nors priešui nugalėti tinkamos visos priemonės, tačiau ilgalaikiai pasivartymai ant žolės futbolo tikrai nepuošia. Sūduvai sekėsi, nes FBK puolėjai vis stengėsi perspirti kamuolį virš tinklo, įrengto už vartų ir sulaužyt toliau esančio maniežo stogą. Sekėsi ir Kaunui, nes pačioje pabaigoje Lukšys tiesiog privalėjo įmušti. Deja, jis padarė tai, ką toje situacijoje iš esmės buvo žymiai sunkiau padaryt – pataikė į vartininką.

Kaip bebūtų, tiek rezultatas, tiek pats Sūduvos žaidimas nuteikia puikiai. Komanda gali siekti daug ir pasiekti. Sugrįžus Macolai tą daryti bus dar lengviau, nors Kaunui nugalėti, matyt, reikės ieškoti naujų priemonių.

Šventė. Pilnas stadionas yra puiku. Klausimas tik toks – kiek iš šiandien atėjusių žmonių, pradės į futbolą Marijampolėje vaikščioti nuolat? Pasitikrinti, be abejo, bus labai lengva – tereikės ateiti į kelias artimiausias Sūduvos rungtynes.  Jeigu iš tų papildomų kelių tūkstančių, kurie šiandien stadione užėmė mano vietą (vos vos radau kur atsisėsti pačiame tribūnos pakrašty), į kitas rungtynes ateis bent 500, manau, bus pasiektas geras rezultatas. Ir tuomet komandos vadovai galės užsidėti riebų pliusą už tai, kad padovanojo miestelėnams nemokamą šventę.

O šventė… Kaip jau rašiau, pusės jos nemačiau. Ir nesigailiu dėl to. Mane nustebino tik du dalykai. Viena, buvo baisu stebėti kaip sprendžiamas FBK ultrų klausimas. Tiksliau, kaip jis buvo visiškai nesprendžiamas. Jie tiesiog privažiavo savo autobusu prie vieno iš pagrindinių įėjimų ir ramiausiai suėję į stadioną, skanduodami nužingsniavo link svečiams skirtos tribūnos, kurią gausiai buvo nusėdę poilsiaujantys marijampoliečiai. Jų niekas nelydėjo. Tas procesas įvyko sklandžiai greičiausiai dėl to, kad tribūnose buvo pernelyg daug žmonių, kurie ultras apskritai pirmą kartą matė, o ir patys kauniečiai publikos centrinėje tribūnoje neprovokavo, kaip yra įpratę. Na šiek tiek provokavo, tik truputį. Jiems už tai galima ir padėkoti. Vėliau jiems ilgokai teko lūkuriuoti praktiškai aikštėje, kol apsauginiai pagaliau išvalė dalį svečiams skirtos tribūnos. Šiaip jau yra tiesiog sveiku protu nesuvokiama tokia „saugumo politika“, bet palikim tai Murausko sąžinei. Kaip ir palikim garbingojo Marijampolės piliečio Murausko sąžinei leidimą rungtynėse prekiauti gėrimais supilstytais į skardines. Jei vieną dieną pradėtų pardavinėti alų buteliuose – aš jau tikrai nenustebčiau. O pilna skardinė vis viena vieną kartą nulėks į aikštę… Ir kuo labiau čempionatas artės link pabaigos bei kuo labiau augs kiekvienų rungtynių svarba, tuo realesnis darysis vienišos alaus skardinės skrydis iš tribūnos į aikštę.

Gerai, užteks apie organizacines nesąmones. Nors ne. Tiesiog negaliu nepaminėti dar vieno idiotizmo. Pertraukos metu per ekraną rodė kažkokius Europos čempionato fragmentus. Kodėl???? Kodėl ne „geriausius Sūduvos įvarčius“???? Lygiai taip pat galėčiau paklausti, kodėl nebuvo galima padaryti Sūduvos komandos spalvų fejerverkų???

Gerai, dabar jau tikrai užteks apie tai. Aš pasakysiu taip. Kadangi manęs nedomino nei iškilmingos kalbos, nei iš dangaus krentantys parašiutininkai bei dirižabliai, Rebelheartų aš taip pat nemyliu (klausiausi gerokai sunkesnės muzikos), todėl už Šventę labiausiai norėčiau padėkoti Sūduvos Sakalams/SSK ir FBK Ultroms. Jei ne tie šimtas žmonių, šiandienos rungtynės būtų netekę didesnio procento savo žavesio. Būtent šios dvi grupelės, siųsdamos prakeiksmus vieni kitų adresu per visą aikštę, pirmam kėlinyje apskritai priminė visiems, ko čia po perkūnais susirinkome. Aš labai nemyliu FBK‘ų, tačiau žinau, kad jei ne jie, tai ir Sūduvos Sakalai/SSK būtų buvę ramesni. O jei šie būtų ramūs kaip balandžiai, tai antram kėliny ir visas stadionas ko gero nebūtų įsisiūbavęs. Trumpai tariant, jei ne visų nemylimi ultros šiandien būtume matę kokia 40 proc. mažiau futbolo, nei jo buvo. Įskaitant ir laužus FBK‘ų tribūnoje. Labai įdomus pastebėjimas – kuo daugiau stadione žmonių, tuo natūraliau jame atrodo organizuoti suporteriai. Tuo didesnės įtakos jie gali turėti bendrai stadiono atmosferai. Respect.

>>>

Šiek tiek foto. Aišku, buvo galima lakstyti kaip bepročiui po stadioną ieškant geresnio kadro ar įdomesnio rakurso, bet juk futbolo atėjau pažiūrėt, o ne fotkint. Bus tų nuotraukų – spėju nuo atradienio per laikraščius reportažais praeis. O ir oficialiam Sūduvos saite gal įmes ar kokiam futbolas.lt. Taigi, tik šiek tiek, tekstui iliustruot.

Kažkur rašė, kad oficialiai rungtynėse buvo 3800 žiūrovų. Vient šitoj tribūnoj telpa 4000. Svečių tribūna talpina 250, ji irgi buvo pilnutėlė. Jeigu net pamirštume visus, kurie stovėjo ir sėdėjo aplink stadioną, išeitų, kad šioje tribūnoje šioje nuotraukoje yra apie 3500 žmonių. Ar sugebėtum papildomus 500 čia sukišt?

FBK’ai – įeina, pasisveikina ir nueina.

Slaptas futbolo gerbėjas dūmus paleido dar neprasidėjus rungtynėms. O gal jis čia Rebelheart garbei?

Teisėjų šokiai prieš rungtynes. Prastos kokybės fotkės, bet buvo juokinga.

SS + SSK

33 Atsakymai to “13: SŪDUVA 0:0 KAUNAS”


  1. 1 kilas 2008-07-07 10:50

    pop, tavo kepure buvo tikrai sventiska!

  2. 2 nagerai 2008-07-07 11:06

    šaunuolis pop :) puiki ir taikli apžvalga ;)

    o kad “šventės“ nematei tai pasisekė, nes per ją daugiau nieko neliko kaip tik alų (iš skardinių) gurkšnoti :)

  3. 3 kilas 2008-07-07 11:24

    del man of the match pilnai pritariu – pirmam keliny Barevicius, antram Koziberda. bet zinant kad su kaunu turim sausus vartus, tai siaip visi gynejai 4(1) vakar buvo verti sio “award’o“. sakalu ir kitu pauskciu is viso nesigirdejo, nors teoriskai sedejau nuo centro arciau ju; cia gal tas ju buvimas prie ausktai atsiliepe. fbk palaikymo net skanduotes buvo galima isgirsti, nors nuo ju buvom labai toli. nors ir buvo daugybe tetukiu ir dieduku su baznytiniais sekmadienio apdarais, bet stadionas kartais gerai suskanuodavo, ar banga suimituodavo. atmosfera netiketai nebloga. tiesa, pas mus net alaus skardines lakste. dedule tokiu budu auklejo ta niekadeja, kuris meksikietiska banga organizavo. skardine alum palaimino gal 6-7 eiles. oraganizacija siaip sau. 15 kostiumuotu dedziu vienas kitam atnese po “pagyrimo rasta“. vienitele netiketa ir pavadinciau nesurezisuota nuo delno kalba buvo Liutauro Varanaviciaus. gaila vejos, kuria perejo 2000. ir 50 fbk myne kaip norejo(bet kas jiems belieka, kai prie stadiono nera erdves i kuria isgriuvusi minia skirstosi i miesta). gaila kauno gatves, kuri porungtyniu taps paralizuota vairuotojams, kurie apie futbola nieko nezino ir pateks i ta “propke“ (matosi kad transporto schemas ir tokio objekto itaka miestui dedes “panagrinejo“ ne kaip visam pasauly – prie butelio). jei i si stadiona ateis daugiau zmoniu nei tie statistiniai 2000, tada viska galima pamirsti. bet pagal kviestine publika as abejoju ar atsiras naujoku futbolo megeju. suduva turi siais metais sansa buti nr.1 ir tik nuo ju viskas priklauso..

  4. 4 Niekas 2008-07-07 11:41

    Nepamirsikt vitkausko – sauniai vaikis atrode,atreme ne viena pavojinga smugi.Patiko,kad sugeba laiku iseit is vartu ir pasimt arba numust kamuoli,gal ne visada uztikrintai(dar jaunas),taciau geriau ,nei abejingai stebet ji besileidziant i baudos aikstele.

  5. 5 pupo 2008-07-07 11:47

    ka reiske tas fbk y ju fanu pasilaxtymas po aikste ratais po varzybu? ma tai labiau panasejo y provokacija

  6. 6 zanaz 2008-07-07 11:55

    Superine apzvalga, superinis operatyvumas, ar tikrai cia tik blogas, bo retas klubu spaudos atstovas uz pinigus taip padarytu :)
    Beje ar filmavo MarTV bo zadeta retransliacija per futbolas.lt neivyko del tech kliuciu

  7. 7 pupo 2008-07-07 12:05

    bent jau busikas stovejo Mtv ir kameros, tai gal ir filmavo… :)

  8. 8 Anonimas 2008-07-07 12:11

    o kurio zaidejo mersa su futbolo apranga vakar pavoge? laikrasciuose raso, kad S.K. 25 m. vagys turbut sedejo stadione ir alu midu gere, maike apsirenge :)

  9. 9 diletantas 2008-07-07 12:29

    einu i visas (kiek imanoma) suduvos rungtynes. smagu, kad suejo tiek zmoniu, bet kaip kele juoka ir gal net pykti girdimi apklink klausimai- o kokios spalvos Suduva?, o kurie Suduvos vartai? ir topiskiausias, isgirstas is paneliu, stovejusiu greta- o jus uz Suduva balsuojat? (supraskit-sergat)…
    taigi-svente miestelenam ir sugadintas renginys tikriem futbolo megejam. kaip visi sako, tikekies, kad kazkiek tu atsitiktiniu statistu dabar ims lankytis stadione ir tada kai reikes pirkti bilieta ir ishsiskirstyti is stadiono be fejerverku ir koncerto…tikekimes…
    visiems sekmes

  10. 10 diletantas 2008-07-07 12:29

    anonimui:
    S.K. 25 m yra Saulius Klevinskas

  11. 11 ponas pop 2008-07-07 14:38

    nagi, kažki nostalgiškai sentimentali nuotaika vakar apėmusi buvo, tai gal dėl to daugiau apie aplinką rašiau, nei apie pačias rungtynes. gal aš ir smarkiai klystu, bet vakar per rungtynes pasijutau taip, lyg būtų užverstas kokis tai sūduvos istorijos lapas – toks jausmas, kad iš mielo, šilto ir kiek nevykusio provincijos klubo, sūduva žengė pirmą žingsnį link kapitalistiškai šiuolaikinio futbolo uab-o. neklauskit kodėl taip man pasirodė, dar pats nesupratu. gal vėliau suprasiu. o gal nieko ir neįvyko – reikia tiesiog dar kokių penkių-šešių rungtynių naujam stadione – tada jau matysim kaip viskas vyniosis.

    o apie patį žaidimą. pritariu tiems, kas gynėjus giria. šiaip tai, jei neskaičiuosim žaidimo su ventspilsu, tai nuo to laiko kai komandai ėmė vadovaut pankratjevas, sūduva apskritai man rods tik dvi bankes praleido. vitkauskas man irgi patiko – ir, kaip Niekas sako, jis turi tą savybę, kurios visada trūko klevinskui – drąsos ir ryžto išeit iš sėkmingai iš vartų. bent jau vieną kartą jis lindo po kojom kaip savižudis ir tuo užbaigė pavojingą ataką.

    ir dar man patiko pankratjevo sprendimas įleist negreirosą tuo pat metu paliekant aikštėje lukšį. bent jau aš nelabai pamenu atveju šimetinės sūduvos žaidime, kai vieninteli du gryni puolėjai kartu aikštėj būtų:) greičiausiai tai galima užskaityti, kaip trenerio ryžtą laimėti rungtynes – nes tuo metu sūduva apskritai labiau gynėsi nei puolė.

  12. 12 rimvill 2008-07-07 14:43

    viskas buvo puse velnio.Truko tik elementariu dalyku – pardavineti klubo atributika, viena kita maikona atidarymo proga ismesti i tribunas juk visa sita dar labiau pritrauktu zmones. Kas del sakalu, tai ju as ir sededamas viduryje negirdejau. Daug garsiau skandavo salia sededami vaikai. Gal as netikslus, bet taip atrode

  13. 13 Ligonis 2008-07-07 15:51

    O ar pastebejot, kad Kauno atsarginiai zaidejai isteriskai ziurejo rungtynes ? Buvo dauzomas, talzomas stogelis. Nustebino trenerio nesusivaldymas, manau netgi turetu buti skirta bauda. Sakalu negirdejau, uztai girdejau kai mergaiciukes skandavo :)

    P.S Pirma karta gyvenime girdejau toki trumpa himna….

  14. 14 Kapsas 2008-07-07 15:53

    Del skandavimo,tai nepykit sakaliukai,bet pakritikuosiu kaip tikrai sioje vietoje suprantantis zmogus.Skandavimas ir rekimas tai du skirtingi dalykai,skandavimas gal kam pasirodys ir keista,bet glaudziai susietas su dainavimu.Esu buves nekarta visai greta salia jusu ir klauses is toli,pykit nepykit,bet tikra katastrofa.Noro ir pastangu daug,bet efekto jokio,o tai tiesiog del neismanymo kaip tai reikia daryti.Prasau nepeikti,o pagalvoti,nes pats esu ne tik aistringas futbolo ir suduvos gerbejas,bet ir turintis supratima dainavime bei skandavime zmogus.Jums per daug nieko nereikia tik keleto patarimu,pabandymu ir viskas butu ciki.Sekmes.

  15. 15 Ligonis 2008-07-07 15:58

    P.P.S Stadionas pastatytas pagal Europos Sajungos standartus, o as visa gyvenima galvojau jog pagal UEFA ar FIFA. Nezinau ar politikai pirma karta kalbejo pries tiek zmoniu ar is vis pirma karta isgirdo, kas per dalykas tas futbolas.

  16. 16 Futbolo Analitikas 2008-07-07 16:31

    Sveikinimai marijampoliečiams! O va mums vakar mentai Panevėžy šventę sugadino.. kiek vėliau aprašysiu pas save kas ten buvo.

  17. 17 nagerai 2008-07-07 18:16

    TO Kapsas:

    Tai galetum mus pamokinti ;) juk mes dar zali, jauni… Zinoma ne internete, bet pvz tribunoi prieiti ;) ok?

  18. 18 Kapsas 2008-07-07 20:51

    To nagerai,nesitikejau,kad kas i mano pasakyma paziures rimtai,kaip ir tavo komentaras kuriame izvelgiu sarkazmo,bet nieko tokio,norejau tiesiog draugiskai patarti.

  19. 19 nagerai 2008-07-07 21:11

    hmm… šiaip tikrai nemėginau sarkastiškai atsakyti ;) o kad mūsų nesigirdėjo tai įsitikinau ulipęs į apačią, jei esi suinteresuotas mums pagelbet tai galetume kada susitikt pakalbet ;)

  20. 20 nagerai 2008-07-07 21:11

    *nulipęs

  21. 21 Kapsas 2008-07-07 21:14

    Na manau as kaip visada atvyksiu i kauna paziuret suduvos ir kaip visada kaune isikursiu jusu tribunoje,galesim ir pakalbet.

  22. 22 tomas 2008-07-07 21:26

    pagal futbolas.lt 5800 žiūrovų (of.)
    taip mano žiniom mtv transliavo rungtynes tiesiogiai

  23. 23 ponas pop 2008-07-07 22:33

    chebra – davaj neįsijauskit į Sakalų palaikymo kokybės diskusijas. Jeigu turi pasiūlymų – varykit tiesiai į jų tinklapį ir ten tokia diskusija bus šimtą kartų prasmingesnė. jaučiu, kad gali čia užsimegzt visiškai beprasmiai ginčai, todėl skubu jiems užkirsti kelią.

    diskutuoti verta apie viską, tačiau visų pirma čia yra vieta diskusijai apie futbolą. ne apie tai, kaip reikia ar nereikia skanduoti/dainuoti.

  24. 24 ponas pop 2008-07-07 22:37

    o rimvill, beje, pastebėjo reikšmingą dalyką, kurį buvau pamiršęs. aš irgi tikėjausi šaliką įsigyt – po keturių ar penkių metų sūduvos palaikymo, jaučiausi jau pribrendęs tokiam žingsniui. ir buvau šimtu procentų garantuotas, kad klubas tikrai nepraleis progos tokiu būdu ir komanda pagarsint ir pinigo papildomo užsidirbt, kad premijas didesnes galėtų mokėt.

  25. 25 ponaspop 2008-07-07 22:59

    beje, jei kas turit atidarymo fotkių ir norit jomis su visais pasidalinti – meskit jas man emailu, įdėsiu.

  26. 26 zanaz 2008-07-08 00:05

    Negi rimtai atributika neprekiavo? “sūduva žengė pirmą žingsnį link kapitalistiškai šiuolaikinio futbolo uab-o“ tada dar toli iki to, gerai tai ar blogai jau kiekvienam asmeniskai :)

  27. 27 ponas pop 2008-07-08 01:15

    et, nekreipk dėmesio į mano blevyzgas – čia daugiau emocijų apimtas parašiau, nei paskatintas kokių nors rimtų argumentų.

  28. 28 zanaz 2008-07-08 15:01

    Keistai atrodo kai reklamu aplink aikste nera – ar remejai nesusidomeje ar klubas pritingi + jos atlieka ir siokia tokia apsaugos nu zoles mindymo funkcija

  29. 29 pupo 2008-07-08 15:27

    reklamos ant tvoru sukabintos :) kaip paveixlai :)

  30. 30 ponaspop 2008-07-08 15:28

    vienoj nuotraukoj matosi, kad reklamas sukabino ant tvorų. jos yra praktiškai per visą aikštės perimetrą. reklamiškai tai yra efektyviau. o šiaip tai senajame stadione visa aikštė buvo aptverta tokia 1-1.20 m aukščio vielinio tinklo tvorele – kas man bent jau atrodytų optimaliausias sprendimas. nes atrodo estetiškai, vaizdo visiškai neužstoja, o į aikštę patekt didelių šansų nėra. jaučiu, tiesiog nespėjo aptvert iki atidarymo.

  31. 31 Futbolo Analitikas 2008-07-08 17:12

    Jo, iki tobulumo dar yra kur nueiti. Ir būtinai turėtų būti labiau izoliuotas svečių sektorius, ten ir didesnės tvoros nepamaišytų, kaip ir atskiras įėjimas. Nes kai gausit kokius lenkus UEFA taurėj… tai patys žinot kas gresia.

  32. 32 Anonimas 2008-07-08 17:48

    reklamos turi savo vieta ir nereikia isradineti dviracio. jos riboja aiskte. nes per atidarymo rungtynes soninio teisejo ir nuosales rodymo nesimate. teisejas pranykdavo tarp stovinciu zmoniu. bet ko gero nelabai yra ka ir reklamuoti marijampolej. tie patys stendai kabo daug metu

  33. 33 ponaspop 2008-07-08 18:41

    Atskiras įėjimas yra, tik kažkodėl sekmadienį jis buvo nepanaudotas. kauniečiai busu ramiai privažiavo prie pagrindinio įėjimo ir praėję bei niekieno nelydimi nupėdino iki tos vadinamos svečių tribūnos.

    o apie lenkus ar rusus tai geriau nė nekalbėk. abejoju ar tokiu atveju iš vis leistų marijampolėj žaist. tik kur tada žaist? po pernykščių pokštų vilniuje kažin ar atsiras lietuvoj nors vienas stadionas, kuris lenkų komandą sutiktų priimt:))


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 065 hits