Juozas Raškauskas: A lygos sezonas prasideda!

Įžanga: štai. Mums visiems puikiai žinomas Juozas Raškauskas dalijasi savo įspūdžiais iš vakar vykusio komandos pristatymo. Dėkavojam Juozui, skaitom ir laukiam rytojaus.

>>>

2010 metų kovo mėnesio 18 diena, oro temperatūra 2 laipsniai šilumos, Marijampolės futbolo klubo stadiono konferencijų salė 11 valanda ryto. Čia buvo padėtas paskutinis pasirengimo naujam A Lygos sezonui akcentas – „Sūduvos” komanda pristatyta žiniasklaidos atstovams ir vietos politikams.

Dalyviai – komandos žaidėjai, treneriai, komandos vadovai, įvairaus lygio ir plauko savivaldybės politikai bei “Miesto laikraščio”, “Suvalkiečio” žurnalistai, Marijampolės TV ir Lietuvos ryto TV atstovai.

Nedalyvavo – savaitraščio “Savaitė” žurnalistai, internetinės svetainės “Sūduvos gidas” korespondentai bei visi , kurie buvo nekviesti.

Šį svarbų komandos viešiesiems ryšiams įvykį būtų galima aprašyti kitaip, bet aš pasirinkau tokią formą dėl to, kad pats renginys buvo konservatyvus savo turiniu. Tai nėra blogai, bet teko matyti ir kitokių, turinčių daugiau šou elementų futbolo komandų prisistatymų, kur pagrindinis vaidmuo tenka futbolininkams ir ar fanams.

Pasikartosiu, kad šis pristatymas nebuvo blogas. “Sūduvos” prezidentas V. Murauskas įvardino komandai iškeltus tikslus šiame sezone (LLF taurėje tikslas vienas – laimėti taurę, A lygoje kovoti dėl prizinių vietų, UEFA lygoje norėtųsi sužaisti gerai ir net būtų neblogai pradėti turnyrą nuo pirmojo rato, kad būtų galima užsidirbti įskaitinių taškų, o Baltijos lygoje  siekti pozityvių rezultatų), vyr. treneris D. Vencevičius papasakojo apie pasiruošimą sezonui (pasiruošimu patenkintas, bet problema A. Urbšio ir S. Kozyuberda traumos, sustiprėjo gynybos grandis, žodžiu, žaisti galima ir įvykdyti iškeltus uždavinius, jeigu bus išvengta traumų, visiškai įmanoma).

Po to kalbėjo vietos politikai – G.S. pareiškė, kad futbolas ir krepšinis kovoja dėl Sporto NR.1 vietos Marijampolėje. Arvydas Bajoras pataisė kolegą – „Marijampolė visada buvo futbolo miestas ir net negalima kalbėti, kad tai ne sportas nr.1”. Beje, šio politiko taiklūs komentarai pagyvino visą renginį, o išsakyti linkėjimai futbolininkams buvo tikrai prasmingi. Cituosiu iš atminties – „kartais tribūnose esantys sirgaliai Jus nušvilps, tačiau labai nepykite, nes visi sėdintys tribūnose tikrai geriau žaidžia futbolą už Jus. Ir aš taip galvoju, bet kai teko išbėgti į aikštę rungtynėse su Seimo komanda, tai po keleto minučių supratau, kad visgi Jūs futbolą žaidžiate daug geriau nei aš ir visi komandos sirgaliai. Linkiu išvengti traumų, gražių pergalių ir ištvermės”.

Žurnalistai uždavė keletą klausimų, bet juos galima suprasti, nes viešai išsakytas klausimas tampa visų nuosavybe, o norisi parnešti į redakciją kažką išskirtinio ir tam buvo panaudotas laikas po renginio.

Pristatymą pagyvino, vėl galima “įtarti’ Arvydą Bajorą, Marijampolės valdžios vardu

futbolininkams įteikti Marijampolės šalikai. Tada atmosfera atšilo, atsirado šypsenos ir žaidėjų veiduose.

Štai ir visas renginys, tetrukęs vieną kėlinį. Dabar prasideda futbolas.

Aha, drįstu įtarti, kad pristatymui paruošti buvo viena naktis, tai visi, kurie jį surengė padarė tai gerai, o ypač reikėtų pagirti FK “Sūduva” spaudos atstovą A. Reinikį, kuris kiekvienam žurnalistui pateikė išsamią medžiagą apie komandą.

“Sūduvos” sudėtis:

Vartininkai: Armantas Vitkauskas, Marius Rapalis ( atėjo iš “Vėtros”), Tomas Švetkauskas.

Gynėjai: Nerijus Radžius (atėjo iš LKS ”Lodzė”, Lenkija), Tadas Kijanskas (atėjo iš “Vėtros”), Eimantas Valaitis (atėjo iš FK “Viči”, Estija), Vaidas Slavickas, Alfredas Skroblas, Giedrius Klevinskas, Gytis Urba, Vilmantas Bagdonavičius, Vytautas Lasevičius.

Saugai: Sergiy Kozyuberda (Ukraina), Esau Garsia Alvarez (Ispanija), Liu Chao (atėjo iš “Shenzen”, Kinija), Andrius Urbšys, Povilas Leimonas, Sandro Grande (atėjo iš “Impact” Kanada), Giedrius Slavickas, Karolis Chvedukas, Aldas Kliučinykas, Ernestas Biskys, Martynas Galeckas, Tautvydas Kižys.

Puolėjai: Povilas Lukšys (komandos kapitonas), Evaldas Grigaitis (atėjo iš “Vėtros”), Andrew Eugene Sseppuya (atėjo iš “Mladi Radnik, Uganda), Audrius Brokas, Aivaras Bielkauskas.

14 Atsakymai to “Juozas Raškauskas: A lygos sezonas prasideda!”


  1. 1 Varvalas 2010-03-19 12:15

    Smagu skaityti straipsnį, pakreiptą netikėtu kampu. Sėkmės visiems aikštėse ir tribūnose!

  2. 2 xxxx 2010-03-19 12:40

    a tai dar gyvas Reinikis??? Jau jo vadovaujamas portalas atrodė paskutinį kvapą beišleidžiantis, o apie tokį kaipo spaudos atstovą tai visai sirgaliai buvo pamiršę. O čia žmogus net kiekvienam žurnalistui medžiagą apie komandą davė!!! Valio, gal tai nebus vienkartinė akcija artėjančio čempionato ir apriliaus proga?

  3. 3 kelmas 2010-03-19 12:54

    Žaidėjai kaip visada “stilingai“. Su megztiniais. Ir nesvarbu ar tai būtų medalių įteikimo ceremonija, ar klubo pristatymas.

  4. 4 ? 2010-03-19 12:58

    is kur tas kizys? praeitais metais ismnestas buvo

  5. 5 edmaz 2010-03-19 13:50

    grazu net trys puolejai

  6. 6 elas 2010-03-19 15:03

    šiais metais madingi dryžuoti megztiniai!

    labai skaniai parašyta.

    o žurnalistai galėtų ir neįsižeisti, kad nekviesti ėmė ir neatvyko. juk viena komanda, Marė kelių kaimų didumo, neverta susireikšinti tokies “laikraštukams-grandams“, nes mano kukliu supratimu, patiems savaime aišku turėtų būti tokį įvykį aplankyti. pradėsi kviesti, tai kur ta ribą ką kvieti ko ne? leidinių gyva galybė. o leidinių kuriems rimtai įdomus futbolas iš viso nėra

  7. 7 ponas pop 2010-03-19 17:44

    http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12689369481266653495 – poros minučių reportažėlis apie sūduvos pasirengimą sezonui. Tradiciškai Radavičius ir vėl buvo gynėju pavadintas:))

  8. 8 Varvalas 2010-03-19 19:03

    Balandžio 4 d. Sūduvos – Žalgirio rungtynes rodys LR televizija.

  9. 9 Suvalkas 2010-03-19 19:21

    Su Grigaiciu sutartis nesudaryta. Jis rungtyniaus komandoje iki tol kol gaus priimtina uzsienio klubo pasiulyma

  10. 10 Varvalas 2010-03-19 19:44

    Grigaitis jau rytoj žais, nes futbolininkų iš Ugandos ir Kanados dar nebus.

  11. 11 viedras 2010-03-19 20:27

    Nežinau, man kažkaip keistai su tuo Grigaičiu. Galiu garantuot, kad rimtų pasiūlymų iš užsienio jis tikrai nesulauks, nebent kokios Rusijos ar Lenkijos antrų lygų. Gali drąsiai dar bent 2 metus Lietuvoj atlošt, dar gana jaunas yra, dabar išvažiavęs svetur, į rimtesnį klubą, tik suolą šildytų. Pasirašytų kaip visi normalūs žaidėjai sutartį, kad ir vienam sezonui, ir loštų sau ramus.

  12. 13 ponas pop 2010-03-19 21:36

    pažiūrėsim, kaip viskas atrodys po pusės metų. tų sutarčių pastaraisiais metais buvo tiek ir tiek pasirašyta, tik iš visko gaudavosi visiškas šnipštas. o jei jakilaičio citatą padėtume šalia to ką kažkada tokia proga kalbėjo koks tapinas ar siaurusaitis – manau, būtų labai panašu. nors dar yra ką veikti:) dar btv, tv1 ir tv6 sutarčių su lff neturėjo:)

  13. 14 Sargėnas 2010-03-20 10:08

    Nepamirškime, kad Grigaitis Iš Kalvarijos….


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 056 hits