SŪDUVA 2:0 TAURAS

Link rungtynių. Cholera, nors lauke – visiška žiema, vis tiek smagu laukti futbolo rungtynių. Gal kiek ir keista, tačiau smagu. Smagu žiūrėti į laikrodį, paskui pėdinti atmintinai žinomu keliu pro Marijampolės kiemus, pirkti bilietus, paplepėti su atsitiktiniais likimo broliais ir užsukus vidun, apsidaryti ieškant vietos šioms rungtynėms. 

Oras puikus, nuotaika dėl to pakili. Manieže buvau gerokai prieš rungtynes. Jame – lakstė koks 30 FBK žaidėjų. Maždaug tuo metu čia pasirodė ir portugalas iš Lietuvos rinktinės. Pamažu rinkosi Marijampolės gyventojai. Jų prisirinko ne taip jau ir mažai – turint omeny rungtynių svarbą. Iš Tauragės atsibeldė kokie šeši Tauro gerbėjai – kalbu apie tuos, kur vėliavas kėlė, nors kitoje maniežo pusėje, tarp eilinių piliečių, atrodo, buvo dar daugiau žmonių, palaikiusių to Lietuvos kampo komandą. Visa tai maloniai džiugino. Sutikite, rungtynės visiškai beprasmės, o į jas susirenka tiek žmonių, kad nepadarytų gėdos eilinėms A lygos rungtynėms kokiame nors Vilniuje. Sakyčiau, kad tai yra ypatingo dėmesio vertas šių rungtynių elementas.

01-tauras1

Tauro vėliavos Marijampolės manieže.

Manieže šaltoka. Ne taip kaip lauke, garas iš burnos neina, bet šaltoka. O rungtynės… vėluoja bent pusvalandį. Va čia tai jau negražu. Nežinau, gal ir buvo pakeistas pradžios laikas, tačiau dar penktadienio vakare tokios info niekur nebuvo. O juk žmonės susirinko. Tai nafik juos šaldyt tiek, kad kai kurie neiškentę pradėtų šūkaliot: „davai, pradėkit, gumos netempkit“. Jau nekalbant apie tai, kad komandos valdžia galėjo kartu su bilietu kiekvienam įteikti ir po karštos arbatos puoduką. Arba per pertrauką padalint. Arba bent jau pardavinėt po kokį litą. Būtų buvę labai gražu. Gerai, o dabar apie žaidimą.

01-teisejai

Štai tokie buvo teisėjai: Vencevičius, Žilinskas, Ramonas.

Rezultatas. Sūduva laimėjo. Tik kažin ar tas laimėjimas buvo pelnytas. Per visas rungtynes Sūduva iš esmės sukūrė dvi geras progas įvarčiui. Pirmam kėliny vienas prieš vartininką išlėkė Lukšys. Kas nematėt, galit spėt, kaip ta proga baigėsi. Antram kėliny vienas prieš vieną išlėkė Urbšys. Šita proga baigėsi naudingiau – pendeliu į Tauro vartus. Visa kitą, ypač antrą kėlinį, galima būtų taip apibūdinti – Tauras spaudė, Sūduva kontratakavo. Abu įvarčius Sūduva įmušė po standartų. Pirmas krito po baudos smūgio ir jo autoriais tapo abu Slavickai. Vaidas mušė, o Giedrius lėkė link kamuolio. Kuris įmušė nesiimčiau spręsti. Antrą berods Lukšys įmušė po kampinio. Abu įvarčiai iš esmės rodė komandų lygio skirtumus – daugiau patirties turinti komanda naudojosi mažiau patyrusios komandos taktinėmis klaidomis.

01-smugis

Tauro baudos smūgis.

Žaidimas – Tauras. Tauras paliko gerą įspūdį. Aišku, komanda išliko praktiškai tokia, kokia baigė praeitą čempionatą, todėl ir jos žaidimas buvo tvarkingesnis ir tikslingesnis. Patiko energija ir aktyvumas – visiškai teisinga silpnesnės komandos taktika, kai užsidegimas ir nuolatinis spaudimas kompensuoja žaidimo kokybės trūkumus. Faktas, kad ta komanda yra teisingame kelyje. O trukdė jai labiausiai tas, ką dauguma stipresnių A lygos komandų per pastaruosius metus po truputį savo žaidime mažino – technikos klaidos, kurios nešė krūvas netikslių perdavimų, krūvas prarastų kamuolių ir krūvas kreivų smūgių. Iš esmės Tauras turėjo daugiau progų geriems smūgiams – bėda ta, kad praktiškai visuomet tie smūgiai būdavo labai jau netikslūs. Tauro žaidimas aiškus – stengiamasi žaisti per Poderį (jei neklystu), kuris, panašiai kaip Sūduvoje Macola mėto kamuolius į kraštus. Faktas, kad jei Tauras atlaikys ekonomikos krizę, tai bus garantuotai kitokio rango A lygos komanda, nei buvo Šilutė ar Interas.

Žaidimas – Sūduva. Savaime suprantama, jokių globalių išvadų daryti nėra prasmės. Komanda tik pradeda sportuoti, komanda yra stipriai pasikeitusi, netekusi praktiškai visų praeito sezono lyderių, nuo kurių priklausė žaidimas. Iki šių rungtynių komanda dar labai mažai treniravosi, todėl šios rungtynės greičiau rodo ne tai, ką reikia taisyti, o tai, ką apskritai komandoje reikia kurti ir kuria kryptimi judėti.

Liūdėti galima nebent dėl to, kad šios rungtynės Sūduvai buvo kažkoks praeito čempionato pabaigos šešėlis. Ko tai jaučiu, kad šiemet teks mums išgyventi daugybę nuobodžių, nervingų varžybų – tiesiog reikės daug kantrybės ir pakantumo.

Komandai labiausiai trūko žmogaus, kurio trūko ir pernai – trenerio. Komanda atrodė, kaip draugų būrys, susirinkęs paspardyti kamuolio. Komandinio žaidimo iš esmės nebuvo. Nebuvo matyti jokio plano, jokios žaidimo schemos, kurią žaidėjai bent jau mėgintų taikyti žaisdami. Žaidėjai tiesiog žaidė – žaidė kažkaip, kaip kiekvienam teisingiau atrodė. Nebuvo nė mažiausios minties. Užtai nebuvo ir praktiškai nė vienos padorios atakos. Užtat buvo daug netikslių pasų, buvo galybė balionų nežinia kur ir t.t. Žodžiu, gan įprastas komplektas.

01-slav

Giedrius Slavickas – šio sezono kapitonas?

Sūduvos sudėtis. Startinė komandos sudėtis nebuvo tokia jau prasta, kaip galėjo pasirodyti, klausantis visų žinių apie komandą paliekančius žmones. Komandoje tebuvo du dubleriai – vienas, berods, Brokas, kitas, kaip suprantu, vienas iš brolių Biskių (Nr. 39). Beje, nepažinau, ir praktiškai visų kitų vėliau aikštėje pasirodžiusių jaunuolių, išskyrus Kėrį. Taip kad dabar pamažu vieną po kito šifruoju pagal oficialiam Sūduvos tinklapyje pateiktas sudėtis.

Taigi, Sūduva atrodė taip. Klevinskas vartuose, V. Slavickas, Gnedojus, Skinderis ir Leimonas gynyboje. Gardzijauskas, Urbšys, G. Slavickas ir Nr. 39 saugų zonoje ir Lukšys su Broku puolime. Visai padori sudėtis. Nebuvo Radavičiaus. Tad kalbos apie tai, kad jis mėginamas parduoti ko gero yra teisingos.

Deja, kaip jau sakiau, kiekvienoje grandyje trūko praeito sezono lyderių, nuo kurių žaidimas labiausiai ir priklausydavo. O nauji vaidmenys komandoje kol kas akivaizdžiai nepaskirstyti. Nieko baisaus – pasirengimas dar tik prasideda. Baisu bus tada, jei tie vaidmenys nesusiformuos po poros mėnesių, kai čempionatas prasidės.

01-jarm

Sūduvos treneris prieš rungtynes.

Taigi, po poros mėnesių galėsime iš tikro įvertinti Jarmalavičiaus sugebėjimus. Sutinku, pernai pasireikšti jam progos tikrai nebuvo, tačiau šiemet jis turės visus įgaliojimus sukurti naują komandą. Nespėliokim dabar kaip jam pavyks, tačiau labai norisi tikėtis, kad bus ne tik efektyviai išnaudoti turimi žmonės, bet ir pati komanda įgys veidą. Veidą, kuris per praeitus ketverius-penkerius metus taip sunkiai buvo suformuotas tokių žmonių kaip Lavezzini ir Gabrys ir kuris pernykščio sezono pabaigoje ir vėl tapo gana miglotas. Siūlau tiesiog palaukti. Ir nekelti klausimo apie trenerio sugebėjimus bei ambicijas. Palauksim du-tris mėnesius ir matysim. Aišku, treneris turėtų suvokti, kad Sūduva – ne Šilutė ir kiekvienas jo veiksmas ir sprendimas bus nagrinėjamas, knebinėjamas, narstomas ir preparuojamas.

Sūduva – žaidėjai. Kaip jau minėjau, dabartinis komandos pasirengimo etapas tikrai neleidžia kaip nors giliau nagrinėti atskirų žaidėjų pasirodymo. Faktas, kad šiandien komandoje nelabai buvo ką išskirti. Kaip bebūtų, pamėginsiu ne tik vertinti, bet ir šiek tiek paimprovizuoti – apie tai, ką kas galėtų duoti šiais metais komandai.

01-pendelis

Klevinskas – prastas pendelių atlikėjas. Keistokai visa tai atrodė – netgi draugiškoms rungtynėms. Atlekia vartininkas nuo savo vartų ir nė nedustelėjęs muša pendelį…

Mano manymu, visai neblogai atrodė Klevinskas. Aišku, jei pamirštume tą nesąmonę su pendeliu. Gerai valdė gynybą, gerai bei laiku išeidavo iš vartų – tas labiausiai džiugina, nes išėjimai visada buvo Klevinsko, taip sakant, Achilo kulnas.

Gynyba buvo pusėtina. Kartais sugrybaudavo, bet laikėsi neblogai. Kartais Leimonas nespėdavo grįžt. Kartais Gnedojus mušdavo bet kur – tačiau visa tai jau daug kartų matyta.

Žaidimo plano nebuvimas greičiausiai lėmė tai, kad praktiškai nesimatė Vaido Slavicko – vieno ryškiausių praeito sezono komandos žaidėjų, kurio pasiekimus įvertino net ir portugalas. O juk matėme, kad Slavickas gali būti vienu esminių centro saugo pagalbininkų – pernai jis gerai talkino ir Macolai, ir Božinovskiui. Pamenu, netgi sakiau, kad Slavickas galbūt net galėtų būti stumiamas į aikštės centrą ir bandomas „vairininko“ pareigose. Pernykštis jo žaidimas lyg ir rodė, kad tam duomenis Vaidas turi. Tik kažko man toks jausmas, kad Jarmalavičius su manim visiškai nesutiktų. Atvirai pasakius, labai norėčiau, kad Vaidas dar šiemet būtų parduotas į padorią komandą (ne Lietuvoje, ir ne Ukrainoje ar Kazachstane). Sūduvai tai būtų didelė netektis, tačiau dar didesnė netektis būtų, jei Vaido Slavicko potencialas būtų iššvaistytas atgal pasukusio lietuviško futbolo pelkėse.   

01-gardz

Gardzijauskas – šio sezono Macola?

O centre kokias penkiolika minučių puikiai atrodė Gardzijauskas. Stebėtis tuo irgi nereikėtų. Pernai šis žmogus buvo vienas iš tų, kurio galimybių maksimaliai išnaudoti nebuvo sąlygų. Ko gero jis yra vienintelis, kuris šiais metais gali užimti Božinovskio ir Macolos vietą. Juolab, kad sugebėjimų tam turi pakankamai ir pernai karts nuo karto juos mums parodydavo. Tik ir vėl – kadangi šiandien jokio plano komanda neturėjo, tai ir Gardzijauskas žaisdavo tuomet, kai kamuolys jį atsitiktinai pasiekdavo. Komanda tikrai neturėjo nurodymo žaisti per Gardzijauską – tas planas savaime taip pat nesusiformavo, nepaisant to, kad keli atvejai kai jis pradėdavo atakas atrodė visai neblogai. Esu tikras, kad Gardzijauskas šiemet bus vienas svarbiausių komandos žaidėjų.

Čia galima kelti klausimą ar vis tik nevertėjo iš paskutiniųjų susispaust ir išsaugot Macolą. Tas žmogus galėjo labai daug padaryti net ir vienų dublerių apsuptas. O ir tiems dubleriams auklėti Macola būtų pravertęs. Nes jei treneris nesugebės išnaudoti Gardzijausko, Sūduvai šiemet bus velniškai sunku. Šiandien aikštės centre Sūduvos praktiškai nebuvo. O be to, man atrodo, šiais laikais futbolo žaisti nelabai įmanoma.

Giedrius Slavickas buvo ne tik kapitonas. Iš esmės šiandien jis mėgino būti ir komandos varikliu. Nelabai jam sekėsi. Nesakau, kad negali pasisekti ateityje. Tačiau šis žaidėjas vis tik nėra tam skirtas. Jis iš prigimties yra krašto puolėjas, todėl net ir savo aikštės pusėje taiko tuos pačius žaidimo principus, kaip yra įpratęs žaisti priekyje. Gauna kamuolį, susiriečia, pasipusto padus ir šutina į priekį. Kai tai nutinka priešininko pusėje – viskas gerai. Tačiau savo pusėje ataką pradėti žymiai efektyviau geru perdavimų į priekį, o ne individualiu reidu aikštės pakraščiu. Ir vis tik jam reikia kažkokiu būdu nusismailinti koją, kad bent pusė perdavimų būtų tikslūs… Kitaip jo greiti reidai neturi jokios prasmės.

Lukšys mažumėlę tinginiavo, tačiau savo įvartį įmušė. Manau, kad šiemet Lukšys muš gerokai daugiau nei pernai – tiems aukštesnio lygio žaidėjams, kurie šiemet liks Lietuvoje, susilpnėjęs čempionatas bus patogus. Jie tiesiog galės daugiau nuveikti įdėdami mažiau pastangų. Apie Urbšį ką nors pasakyti sunku. Aišku, ir jam šiemet teks lošti daugiau nei pernai. Tačiau užpernykščio Urbšio šiandien bent jau aš dar nepamačiau.

O dabar – paskutinis žingsnis. Visas jaunimas, kuris vienas po kito buvo į aikštę įleistas. Kaip jau sakiau, be Broko ir Kėrio, nė vieno iš jų nepažinau. Bet praktiškai nė vienas iš jų ir nėra kol kas didesnio dėmesio vertas. Jie buvo nematomi, akivaizdžiai visais parametrais atsiliekantys nuo labiau patyrusių komandos kolegų. Žodžiu, dubleriai.

01-49

Biskys ar Chvedukas? Štai koks klausimas. Atsakymas – Brunas Biskys.

Įspūdį – ir labai gerą įspūdį – paliko tik vienas, Nr. 49. Jei teisingai suprantu, tai buvo Chvedukas. O gal kitas Biskys? Kad ir kas jis bebūtų, šitas žmogus net ir pernykštėje stiprioje komandoje vaizdo būtų negadinęs. Greitas ir jau sugebantis tinkamai poziciją užsiimt. Sakyčiau, tarp šiandienos jaunimo jis turi daugiausia šansų išsikovoti garantuotą vietą pagrinde.

Nors šiaip… Liūdna, kad labiausiai tiems jauniems žmonėms trūksta taktinio matymo ir mąstymo. O liūdna dėl to, kad greičiausiai dauguma jų yra dabartinio trenerio auklėtiniai. Jie tiesiog nežino, ką daryti su kamuoliu. Žiauriai vėluoja su pasais. Atiduoda juos bet kam ir bet kaip. Nemato geroje pozicijoje esančio žmogaus už dvidešimt metrų. Jie gali bėgti, tačiau kai kurie jau turi galvoje stabdį, kuris neleidžia kovoti dėl abejotinų kamuolių. Daugumos jų tiesiog nesimatė – nors ir labai jauni, tačiau energija ir užsidegimu nusileido daugumai Tauro lošikų.   

Išvados. Nereikia tų išvadų. Anksti joms. Nors ir kaip stengiausi, vis tiek įsibėgėjęs čia pernelyg giliai imdavau vieną ar kitą situaciją nagrinėti. Žaidėjus visai be reikalo užsipuldavau. Rašiau taip, lyg čempionatas jau įpusėjęs būtų. Nors ir stengiausi valdytis, vis tiek užsimiršdavau. Na, jei ką netyčia užgavau – nepykit. Kol kas mano šnekos nieko nereiškia. Metai dar tik prasideda, o iki rimtų žaidimų dar liko kokie trys mėnesiai. Kol kas viskas yra įmanoma. Įmanoma netgi 2009 metų čempionais tapti. Šie metai gali tapti atradimų metais, nes visai netikėtai daugybė žmonių gauna neplanuotas progas imtis vaidmenų, kurių duoti jiems niekas neplanavo. Gali būti labai įdomu. To visiems mums – ir žaidėjams, ir gerbėjams – linkiu. No Pasaran!

40 Atsakymai to “SŪDUVA 2:0 TAURAS”


  1. 1 bronius 2009-01-10 22:43

    Nuotraukoje – Biskys.

  2. 2 nemates rungtyniu 2009-01-10 23:01

    O buve Suduvos gruzinai broliai Chigladzes buvo Marijampoleje bent ant suolelio, nes nezaide kiek supratau?

  3. 3 ponas pop 2009-01-10 23:06

    jo buvo buvo:) prieš rungtynes draugiškai sėdėjo tarp sūduvinių:)

  4. 4 axsel 2009-01-10 23:06

    39 ir 49 broliai biskiai ir visai neblogai atrode nes kovoja matosi kad nori patekt y komanda.

  5. 5 axsel 2009-01-10 23:09

    tiesa su Bareviciaus maikonu y aikste gale ybego Plikaitis bet buvo per mazai laiko tai apie ji sunku kair pasakyt.

  6. 6 truputis 2009-01-10 23:27

    taip, čia biskys, chvedukas kiek atsimenu -ryžas.

  7. 7 bronius 2009-01-10 23:40

    Ir jei neklystu, nufotkintas yra Brunas Biskys, kurio kita nuotrauka dar nuo rugpjūčio mėnesio kabo FCV puslapyje: http://www.fcvilnius.lt/main.php?id=68&news_id=143

  8. 8 tops 2009-01-11 00:42

    as cia nieko nepazystu ,as cia nieko nesuprantu,bet manau….

  9. 9 vadybinykas 2009-01-11 01:55

    Jei vienas Biskys paliko gera ispudi tai bus geras ir antras. Jie dar toki moksleiviai. Ernestas-saugas metais vyresnis, Brunas-puolejas. Nuotraukoj atrodo Brunas, bet anto suduvos visas rungtynes zaide Ernestas. Abu gime ta pacia diena ir mokesi visada vienoj klasej. Ju tevas yra zaides Suduvoj pries daug metu. Sava futbolo seima. Geriau uz visus Radavicius ir Barevicius, kur vienas nesekmes nesa eidamas per komandas, o kitas visada traumuotas ir nepatenkintas. Be Bobio irgi gyventi galima. Lukjanovas buvo skolintas, todel liudeti nera ko del to ko neturi. Gaila Mikuckio ir Koziberdos. Tikiu, kad jie dar gali grizti jei neras super kontraktu. Mikuckis Murausko megstamas, todel lauksim ziniu. Del Macolos nuomones neturiu. Nes per tiek metu turejo svarbiausias zaidejas iaugti i komanda. Pora buvusiu sugriz ir bus gana. Nebus vietos ekpserimentuoti del eksperimentu. o kam siais laikas lengva?

  10. 10 :) 2009-01-11 01:57

    Net arbatos nepardavinejo? O beje kaip su Suduvos abonimentais, pernai lyg ir nebuvo? Nes Tauragej net tik kad entuziazmo jiems netruksta, bet ir koses galvoj – pinigai is ziurovu jau renkami net nezinant, kurioj lygoj ir kuriam stadione renkami. Vos ne kaip rimtuose klubuose vakaruose :)
    http://www.fktauras.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=166&Itemid=1

  11. 11 :) 2009-01-11 02:00

    Beje kode nei vienos fotkes su tribunomis, bo apskritai tai taip niekur ir neteko pamatyt normalaus kokybisko fotoreportazo is maniezo.

  12. 12 ponas pop 2009-01-11 02:18

    apie maniežą nedidelis fotoreportažas bus pirmadienį – nenorėjau visko į vieną vietą sugrųst.

  13. 13 ponas pop 2009-01-11 02:21

    APIE LUKJANOVĄ is futbolas.lt:
    Praėjusį sezoną Lietuvos futbolo A lygos čempionate rungtyniavęs puolėjas iš Latvijos Ivanas Lukjanovas karjerą veikiausiai tęs tėvynėje.

    Sausio 27 dieną 22-ąjį gimtadienį švęsiantis futbolininkas sezonui rengiasi su Latvijos pirmenybių bronzos medalių laimėtoja Rygos “Skonto“ komanda.

    Praėjusių metų lapkričio mėnesį futbolininkas dalyvavo Lodzės “Widzew“ (Lenkija) peržiūroje, bet sutarties nepasirašė.

  14. 14 Rulis 2009-01-11 10:49

    Nu as biski papriestarausiu sio straipsnio autoriu ,tikosi ponas pop nesupyks? Autorius raso kad Tauras islaike beveik pernykstsia sudieti ,nu taip sudietis beveik pernykstie bet losie tai jau tikrai ne pernykstie sudietis ,va pirma kieliny is pernykstes sudietes tebuvo 4 zaidiejai plus Poderis zinant kad Poderis liepos viduryja patyrie sunke trauma galima sakyti kad is pernyksties sudietes tebuvo 4.5 zaidiejo visi kiti naujokai .tolau 2 keliny jau lose dviem zaidiejais is preitu metu sudietes daugau galima sakyti kad aikstieje 6 + Poderis vis kiti naujokai .tai va butu toks mano pastebejimas.

  15. 15 ponas pop 2009-01-11 11:28

    gal ir taip buvo – negaliu pasakyti, nes nežinau. tik esmė yra ko gero ar žaidžia esminiai pernai metų žaidėjai – nes jei yra esminiai žaidėjai, tokie kaip poderis, tuomet yra žymiai lengviau tikėtis panašaus žaidimo, kaip ir anksčiau. tas pats galioja ir sūduvai – jeigu komandoje būtų buvę macola, božinovskis, lukjanovas ir mikuckis – komanda ir vėl būtų kitaip atrodžiusi.

  16. 16 asutis 2009-01-11 12:47

    Apie Suduvos sudeti dar anksti kalbeti. Bus dar pasikeitimu. Didysis zaideju turgus dar priesakyje. Labiausiai tai mane nustebino du dalykai: nemazas ziurovu skaicius ir kaip portalalas futbolas.lt broliais padare Vaida Slavicka ir Giedriu Slavicka. (gal dabar jau istaise)

  17. 17 cunamis 2009-01-11 14:09

    Nu as is tikruju irgi tokios nuomones, kad vertinti tiek Tauro, tiek Suduvos zaidima dar anksti… :) Komandos dar tik formuojamos, o be to ir treniruotes tik ka prasidejo. Nezinau, kaip Suduvai, bet Taurui tai buvo apskritai pirmas normalesnis kamuolio paspardymas si sezona, nes pirmoji treniruote su kamuoliu buvo padaryta, tik diena pries sias rungtynes :) Treneriai tiesiog norejo isbandyti zaidejus, paziureti kaip jie atrodo, kokia ju forma. :)

  18. 18 777 2009-01-11 19:01

    nuotraukoj(nr.49) tikrai brunas biskys. is tiek kiek jis zaide man primine lukjanova is kovingumo, dar kelis neblogus prasiverzimus atliko.

  19. 19 sknera 2009-01-11 20:28

    ponas pop tie jauni žaidėjai tikrai nėra jarmalos auklėtiniai, nes jis neaišku iš kur ir kaip Marijampolėje atsirado o kad jis kelis mėnesius laiką praleido prie dublerių tai dar nieko neriaiškia ir jo nuopelnai palyginus su kitais treneriais kurie paruošė tuos vakus lygi 0.

  20. 20 Keberiokst 2009-01-11 21:45

    Biskiai tikrai nėra Jarmalavičiaus auklėtiniai. Pirmas jų treneris -A.Vingilys. Buvo dvi labai stiprios 89-90 metų gimimo grupės, kurioms Vingilys ir vadovavo, kol dirbo Marijampolėje. Tačiau po to tas treneris išvažiavo dirbti į Vilnių, o su juo iškeliavo dalis ir jo auklėtinių. Taip Biskiai atsirado FC Vilnius. Taigi, tai tikrai ne Jarmalavičiaus auklėtiniai.

  21. 21 unknown 2009-01-12 09:59

    Luksio gali nebuti kita sezona.kaip suprantu jis pats nori isvykt, per Liubsi ieskosi komandos.gali buti,kad vaziuos i Azerbaidzana perziuron.

  22. 22 Anonimas 2009-01-12 11:27

    suduvoj priesingai nei pernai niekas is seniu nebenori zaisti. parode tikra veida investuotojas

  23. 23 restart 2009-01-12 13:42

    Prie ko čia investuotojas??? Gal geriau rėmėju vadint…Jei klubas pasirinko strategiją krizės laikotarpį praeit su jaunais žaidėjais, tai nėra blogai, gal dar geriau nei mokėt didelius pinigus nueinantiems…Žinau tik tiek, kad žaidėjai turės valstybės šiemet nustatytus mokesčius apsimokėti patys, iš savo kontraktų sumos, betgi šiuo momentu tai logiška (nekalbu apie tai ar patys mokesčiai logiški)

  24. 24 Anonimas 2009-01-12 14:49

    restart, logiska, kad klubas, atspirasau remejas kasmet keicia strategija? kas is viso ateity nores tokiam klube zaisti apart jaunimo?

  25. 25 ponas pop 2009-01-12 16:30

    na čia jūs labai jau miglotai kalbat:) rėmėjas-nerėmėjas, keičia-nekeičia. faktas, kad strategiją keičia ne rėmėjas, o gyvenimas. ir čia ne apie strategiją kalbėt reikia, o apie taktinius veiksmus, kurie padėtų išsaugoti komandą. kad ir kokia forma komanda išliktų – tai yra geriau, nei ją užraukti, padėti į stalčiuką ir laukti neaiškių krizės pabaigos laikų. manau, tokių komandų irgi bus – jau yra, tereikia rodiklį prisimint.

    gražu būtų tik viena – kad komandos žaidimas natūraliai keistųsi ta linkme, kuri padėtų lengviau integruoti į komandą jaunus žmones. nes, bent jau šios rungtynės parodė, kad kol kas jokios minties apie tai nėra – tiesiog dubleriais buvo užkaišiotos spragos, kurios atsirado pasitraukus pernykščiams žaidėjams. žinant sūduvą, nenustebčiau, jeigu ir toliau bus einama šiuo, pačiu paprasčiausiu keliu.

  26. 26 Anonimas 2009-01-12 17:12

    banku krize nepakeistu komandos neatpazistamai jei komandos vadovai planuotu kelis, o ne viena sezona i prieki. Suduvos atveju, manau krize yra tik pasiteisinimas del didelio nusivylimo peraejusiame sezone. Tiesiog paleido pagrindine komanda. yra derybu stalas, zaideju mainai su kitom komandom, atlygis uz rezultatus ar suzaistu rungtyniu skaiciu ir dar daug priemoniu kaip galima spresti susidariusia padeti. nelogiska, kad komanda su nauju stadionu ivaryta i kampa

  27. 27 Beniux_ 2009-01-12 18:51

    Man nepriimtina tokia komandos strategija be jokios strategijos – remtis buvusiais dubleriais. Taip gali elgtis Ekranas, Vėtra ir … Mačiau kaip bejėgiškai atrodė Sūduvos dubleriai praeitų metų rudenį. Be abejonės antroji Sūduva demonstravo prasčiausią žaidimą tarp visų dublerių komandų. Buvo pralaimima ir išvykose, ir namuose. Ir tą simbolinę ketvirtąją vietą garantavo tik ankstesni rezultatai, kai už dublerius žaidė daug pagrindinės sudėties žaidėjų. Iš tos komandos tik Brokas turi “rūgšties“. Na, gal dar vienas ar daugiausiai du kiti. Viskas.
    Kėrio ir Urbšio aš nevadinu dubleriais, bet pernai jie abu atrodė labai prastai. Ir kad tikrai viskas įrodė ir draugiškos rungtynės su Tauru. Išsišokti gali tik tų dublerių dubleriai. Tas vienas kitas išsišokėlis komandos neišgelbės. Ir tos komandinio žaidimo perspektyvų nelabai matyti, nes treneris yra dar žemesnio lygio ir už vaikinukus.
    Neturint pinigų (tai ne kaltinimas, o realybė) vis tik reikėjo pasirinkti šiek tiek brangesnį variantą ir pasikviesti vieną kitą dvidešimtmetį iš “Alytaus, Vilkaviškio, Gargždų ir panašios lygos“. Šiuo atveju klubui dar kainuotų naujokų apgyvendimas. Tačiau matytume brandesnį futbolą, o dubleriai ir jų dubleriai visuomet turi galimybių tobulėti ir nebūtinai žaisdami pagrindinėse komandose.
    Visiškai pritariu Anonimo nuomonei.

  28. 28 Kapsas 2009-01-12 23:24

    Ji leisit panai pasisakysiu neiskentes ir as,mano galva labai neblogi suduvos dubleriai ir manau dabartine komanda nera bloga,tik vat treneris… Manau bet kas butu geriau nei jis.Daugiau komentaru nebus….

  29. 29 ponas pop 2009-01-12 23:54

    nagi, nors aš ko gero nesu nė žodžio gero apie jarmalavičių pasakęs, tačiau siūlyčiau trenerio dar neteisti – bent jau kol pirmas ratas nepasibaigs. nesvarbu kokio pajėgumo yra komanda, svarbu, kaip treneris išnaudoja geriausias jos savybes ir kaip kompensuoja didžiausius trūkumus. galų gale, ne tik rezultatai viską lemia – ne mažiau svarbu ir tai, kaip komanda atrodo, kaip kovoja, kokias perspektyvas rodo.

    man patiko gabrys, nes labai greitai parodė savo komandos viziją ir per pora metų visai neblogai ją įgyvendino. patiko ir pankratjevas (nors čia diskutuota dar daugiau), nes turėjo viziją ir ją mėgino paverst realybe. dabar gi – jarmalavičiaus eilė. žiūrėsim, kas bus.

    faktas, kad komanda šiemet atrodys kitaip, nei mes sūduvą esame įpratę matyt. faktas, kad nebus tokio žmogaus kaip macola, faktas, kad komanda bus mažiau patyrus, faktas, kad komanda bus mažiau galinga fiziškai ir ūgiu, faktas, kad jei pernai turėjom saugų perteklių, tai šiemet rasti bent kelis žmones aikštės centrui bus labai sunku. faktas, kad per pastaruosius trejus-ketverius metus marijampolėje išaugusius perspektyvius futbolininkus ant pirštų suskaičiuoti gali.

    bent jau aš tikiu, kad šiokį tokį puodą galima nulipdyti iš bet kokio molio. svarbu, kad puodžius būtų savo darbo profas ir žinotų gerai, kas ir kaip ir iš kokio molio turi būti lipdoma.

  30. 30 Remis 2009-01-13 00:04

    Beniux, norint pirkti Alytaus, Vilkaviškio ar Gargždų žaidėjus, reikia būti turtingesniems už tas komandas. kuo toliau, tuo didesnių abejonių kyla, ar “Sūduva“ šiandien yra finansiškai pajėgesnė už “Taurą“, “Alytį“ ar “Bangą“. nebūtų didelis stebuklas, jei kas nors iš pernykštės “Sūduvos“ (kuriems baigėsi sutartys ir marijampoliečiai nutarė nebepratęsti) atsidurtų tame pačiame “Taure“.

  31. 31 ponas pop 2009-01-13 10:40

    Žiūrėsim kaip čia bus. Man rods, šiais laikais svarbu taip planuoti savo biudžetą, kad jame būtų numatyta ir dar didesnė ekonominė duobė antroje sezono pusėje. kad išvengtum tipiško pastaraisiais metais mažiau turtingų komandų kelio – kai sezono pradžiai sudaroma nebloga komanda, o po vasaros vidury lieka dubleriai.

  32. 32 restart 2009-01-13 11:18

    Kokie stebuklingi žaidėjai užaugo Vilkaviškyje??? Nemanau, kad daugiau nei po vieną tinkamą žaidėją galima rasti Gargžduose ar Alytuje ir ar tie žaidėjai tikrai geresni už sūduvos dublerius??? Vis tik skirtumas tarp lygų yra ir gana ženklus . Ir kas sako, kad sūduva žais vien dubleriais? Juk rungtynėse su Tauru tų dublerių berods tik du ar trys pasirodė (neskaičiuoju Biskių). Maciulevičius dar daug padėtų , organizuojant žaidimą, bet žvelgiant į ateitį, tai jau karjerą baigiantis žaidėjas, kuris pilna jėga gali sužaisti kėlinį ir tai vengdamas aštresnių dvikovų, kas jau seniai pastebima jo žaidime, o kas svarbiausia tai manau nėra pigus žaidėjas sūduvai. Už mažesnius pinigus jis gali žaisti tik kitame klube, čia , sumažinus atlyginimą, jis jau ir žaistų kaip už sumažintą (tokia jau žmogų prigimtis). Bus taip kaip bus, svarbu, kad komanda nesubyrėtų ir išlaikytų nors dabartinį lygį. Jei jau kalbam apie sudėties komplektavimą , tai visada buvo silpnoji sūduvos vieta, juk savo laiku peržiūroje buvo Bagužis iš Kretingos – dabar fbk, Činiką Kėdainiai irgi siūlė, Lukša irgi Alytyje laisvas trynėsi antroj lygoj, nei vienas netiko nei vieno nereikėjo (tada Gabrys treniravo). Kur tie žaidėjai žąidžia puikiai žinom….Gal taip sakant , reikėtų investuoti į gerą skautą šiuo laikotarpiu, nors tai ir ne pažangios technologijos, bet žmogiškasis faktorius čia lemia ko gero daugiausiai. Linkiu sūduvai gero trenerio ir gero skauto, o sudėtim kokią turi net dabar galima laviruoti.

  33. 33 Beniux_ 2009-01-13 11:41

    Atsižvelgiant į kaimų gyventojų skaičių, tai Vilkaviškis-Kybartai-Kalvarija-Kazlų Rūda davė daugiau Lietuvai futbolininkų, negu Marijampolė. Paminėsiu, kad ir Gvildį, Litviną, Valančių, Grigaitį, Padimanską su Grigalevičiumi.
    Aš ir kalbu apie panašius činikus, lukšas, bagužius, kurių vis tik yra antroje lygoje. Reikia tik jų ieškoti ir norėti savo sudėtyje – galėčiau vardinti ir vardinti, bet šitas pasakas skaito ir kitų komandų žmonės. Tie činikai patys nepasisiūlys, o Sūduvos skautizmo kopūstgalviai be visuomenės spaudimo irgi neparodys iniciatyvos. Ir ne už didelius pinigus tie činikai žaidžia – žinau kai kurių “virtuvę“.

  34. 34 kilas 2009-01-13 11:43

    lyderio reikia. nors ir vienam keliniui, su viena koja, bet autoriteto (tik nereikia penkiu lyderiu kaip pernai)

    tada ir treneriams bus lengviau.

  35. 35 ponas pop 2009-01-13 12:00

    va čia tai aukso žodžiai. tuščia lyderio vieta labiausiai akis badė ir per žaidimą su tauru. iš pradžių atrodė, kad gardzijauskas lyg ir matuojasi tą vietą, bet labai greitai aprimo ir netgi iš puolimo atgal pėsčiomis vaikščioti pradėjo. ko tai manau, tas žmogus galėtų tuo lyderiu būti, tik, klausimas, ar pats to norėtų.

    vesti komandą akivaizdžiai mėgino giedrius slavickas – žinau, kad daug kas su manim nesutiks – bet manau, kad dabartinėm sąlygom jis juo galėtų būti. vietos žmogus, veteranas – dabar jau tikrai jį tokiu galima vadint – spėčiau ir autoritetą komandoj turi. tik būdamas tokiu aiškiai išreikštu krašto saugu-puolėju, lyderio vaidmens tikrai neatliksi. tiesiog funkciškai tai nėra įmanoma. o tai reiškia, kad giedriui reikėtų smarkiai keistis tam, kad galėtų komandą vesti. ar tai yra įmanoma ir ar tai yra prasminga – į tokį klausimą nesu pajėgus atsakyti.

    na ir pabaigai dar pakartosiu savo maldelę, kurią ne kartą šia vapėjau:) stumiam vaidą slavicką iš gynybos krašto į saugų vidurį:))) būtų dar vienas eksperimentas, tačiau šie metai tokiems eksperimentams labai dėkingi. nes visas čempionatas greičiausiai bus vienas didelis eksperimentas.

  36. 36 restart 2009-01-13 12:32

    To beniux: kas buvo anksčiau puikiai žinau, ne visus dar ir išvardinai, bet kas dabar ten yra, kad tiktų sūduvai, išskyrus Broką, kuris jau ir taip Sūduvoj

  37. 37 Beniux_ 2009-01-13 13:25

    Patikėk – yra

  38. 38 Remis 2009-01-13 20:57

    restart, paskutiniu metu skirtumas tarp A ir I lygos buvo ženkliai sumažėjęs. praėjusiame sezone pirmos penkios I lygos komandos drąsiai būtų galėjusios rungtis su paskutinėm keturiom A lygos komandomis. ką, beje, įrodė ir LFF Taurės turnyras. aišku, šiemet situacija gali grįžti į prieš keletą metų buvusį lygį, kai A lygoje dauguma komandu bus kaip pernykščiai I lygos lyderiai, o I lygoje dauguma taps šimtu procentų mėgėjiškais klubais, su biudžetais padengiančiais tik keliones į kitus miestus.

  39. 39 Stix 2009-04-23 18:47

    Biskys jega!!! :D


  1. 1 Musų pergalės daina vis tiek skambės. « FK Tauragės “Tauras” Citata apie 2009-01-11 18:54
Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 055 hits