Labai keistas futbolo forumas

Nežinau kaip jūs, bet aš vis tik patikrinau, ar tiesą Ivanauskas kalbėjo apie tai, kad jo atstovaujama iniciatyva nuo šio pirmadienio išmes į lietuviško futbolo vandenis naują kovinę svetainę. Iš to, ką sakė Ivanauskas, buvo galima suprasti, kad šioji svetainė atstovaus „futbolo opozicijos“ požiūrį bei idėjas.

Laukiau aš tos svetainės – juk tiek nedaug padoraus interneto yra apie lietuvišką futbolą. Laukiau ir iš paskutiniųjų stengiausi ginti šalin nepasitikėjimą, abejonę ir ironiją. Ir ką gi – svetainė yra! Kaip žadėta – pirmadienį. Tik… na, tai nėra svetainė. Tai yra forumas – vieta, kur žmonės gali diskutuoti pasiūlytomis temomis. Aišku, techniškai forumas ko gero taip pat yra svetainė, tačiau aš turėjau omeny, kad tikėjausi išvysti aiškią poziciją turinčios organizacijos tinklapį, kuriame toji pozicija bus nuosekliai išdėsta, o išvydau gan nevykusį mėginimą pasislėpti už anoniminio interneto komentuotojo nugaros.

Nusivyliau, nes norėjau naujos organizacijos idėjos išvystymo, o ne dar vienos vietos virtualiai diskusijai. Lietuvos futbolo internetas skurdus, tačiau ir žmonių, kurie turi ūpo virtualiai vynioti rimtas diskusijas apie futbolą nėra daug. Tad jiems per akis yra gan seno ir pakankamai išplėtoto 90min.lt forumo (kuriame, beje, jau pradėta diskusija ir apie šią svetainę), specifinės grupės (pavyzdžiui, ultros) turi savus forumus, padiskutuoti galima ir informaciniuose futbolo portaluose arba Facebook‘e. Logiškiausia būtų buvę naująjį forumą tiesiog paguldyti į 90min.lt (jei tik to forumo savininkai būtų sutikę) – naujo darinio, kurio tikslo nesuprasi, jei nepaskaitei kitur, kažin ar labai reikia.

Aišku, forumą paleisti yra žymiai lengviau, nei normalią svetainę. Forumui nereikia nei dizaino, nei kokios nors ypatingos formos – visi yra įpratę prie standartinio, funkcinio forumų tinklelio. Forumui nereikia net ypatingų redaktoriškų pastangų – pakanka moderatoriaus. Juk turinį čia kuria patys vartotojai. Viens-du-trys ir jau guli forumas interneto platybėse. Tik ar žmonės jame norės leisti laiką ir diskutuodami jį užpildyti – tai yra žymiai keblesnis klausimas. Kol kas, panašu, aktyvistai į šį formumą nesiveržia.

Būsiu pesimistas ir teigsiu, kad ir iš realaus Lietuvos futbolo forumo, ir iš virtualaus ano forumo atspindžio išeis šnipštas. Aš asmeniškai jau pavargau nuo visokio plauko vienadienių „visuomeninių“ organizacijų mandrais pavadinimais ir labai didingais šūkiais bei ateities planais. Tų organizacijų net pavadinimus nėra lengvai prisimint – tokie jie panašūs ir toks trumpalaikis jų gyvenimas. Kur toji Lietuvos rinktinės bendruomenė, kurion prieš Euro 2012 kvietė Martynas Starkus? Karste – kur kitur ji gali būti. Nors išrodė gražiai, tačiau ko gero buvo tik vieno alaus, rėmusio Europos čempionatą, reklamos kampaniją to čempionato proga. Vadinasi, nepaisant to, ką mums kalbėjo tūlas Martynas Starkus, tos organizacijos tikslas buvo parduoti daugiau alaus, o ne rūpintis Lietuvos futbolo rinktine. Puse akies skaičiau, kad neseniai atsirado dar kažkoks junginys, skirtas Lietuvos rinktinės palaikymui. Tačiau, atvirai pasakius, net nepasistengiau įsiminti to darinio pavadinimo – kam varginti atmintį niekam nereikalinga informacija?

Nesupraskit manęs neteisingai. Aš nenoriu menkinti opozicijos šiandieninei LFF valdžiai. Ir nepalaikau pačios valdžios. Tiesiog labai sunku patikėti, kad viskas čia sąžiningais siūlais siūta.

Spėju, jau skaitėte apie tai, kas šį pirmadienį nutiko LFF padangėje. O nutiko baisiai svarbus dalykas – visi konfliktai staiga buvo išspręsti ir jokios konfrontacijos nebeliko. Taip kad ne iš kelmo spirtas tas Kvedaras. Teismas jam ir vėl nebeturi pretenzijų, o jei kas naiviai tikėjosi, kad LFF aukštieji valdininkai ką nors puls keisti, liko it musę kandę. LFF ir vėl tvirta lyg kumštis – vadukai nusilenkė ir nuolankiai pagarbino vyriausiąjį, o už tai gavo prašmatnes pareigas ir nuo šiol galės turėti vizitines korteles, kur po jų pavardę parašyta „viceprezidentas“. Aha, ne kiekvienam tenka tokia garbė – bent kartą gyvenime pabūti viceprezidentu! Kur čia rizikuosi ką nors keisti! Tad Kvedaro kontrataka buvo tobula ir efektyvi – laikraščiams tiesiog nebeliko apie ką rašyti – teisėsauga jokių pretenzijų neturi, saviškiai palaiko ir nemaištauja, motininės organizacijos taip pat karštai remia.

Tokie staigūs šios istorijos viražai nori nenori perša mintį, kad jokio kriminalo čia apskritai nebuvo. Tiesiog buvo įprastiniai postkomunistinėms šalims suinteresuotų grupių susirėmimai ragais, kurie mums buvo pristatomi, kaip „kova už Lietuvos futbolo ateitį“. Paprastai tokiose kovose nebūna, nei Lietuvos, nei futbolo, nei ateities. Valdžia reikalinga šiandien ir visai nesvarbu kieno statytiniai sėdi valstybės premjero, prezidento ar Seimo nario kėdėse.

Užtat ir manau, kad „opozicija“ apsiskelbę žmonės skirstosi ir jokių veiksmų artimiausiu metu neplanuoja. Šią kovą jie sausai pralaimėjo – status quo sugrįžta su visais iš to plaukiančiais padariniais. O interneto forumas buvo išspjautas iš inercijos – visi supranta jo beprasmybę, tačiau „reikia pradėtą darbą užbaigt“.

Norėčiau tikėti, kad esu neteisius. Tačiau Lietuvos futbolo forumo netrauksiu net į savo „naudingų nuorodų“ stulpelį. Tą padarysiu po metų – jei tik šis forumas apskritai bus viešoje erdvėje pasiekamas.

8 Atsakymai to “Labai keistas futbolo forumas”


  1. 1 13 2012-09-25 00:46

    Pilnai sutinku. Šitas forumo projektas tikrai neprigis. Jau yra eilė tokių futbolo forumų, kurių didžioji dalis merdėja. 90min bene vienintelis dar gyvesnis yra, o kiti mirę arba stena iš paskutiniųjų. Išvis sunkiai mūsuos su ta futbolo informacijos sklaida, jei pačios komandos nepasistengia, tai portalai daugelį naujienų pro pirštus praleidžia, ir tai operatyvumu nepasižymi. Iš pradžių net penalty.lt atrodė įdomokas projektas, bet matyt pabodo savininkui žaisti ir kitų darbų atsirado, nes kartais jis apmiręs atrodo. O šitas projektukas tai miręs dalykas. Tokį forumą aš nebent galiu prilyginti penktoko pakurtam forumui, kuris sukuriams tik tam, kad pakurti… Kaip ir REO puslapis ir dar eilė niekam nereikalingų tvarinių…

  2. 2 Remis 2012-09-25 09:16

    Opozicija yra gerai, kai ji yra pajėgi pasiūlyti prasmingą alternatyvą. Tokia opozicija, kokia yra dabar Lietuvos futbole, tai tiesiog tragedija. Kai pamatai kokie opozicionieriai lenda į pirmas gretas, supranti, jog niekas nepasikeistų nei per plauką, sukeitus juos su tais, kurie “valdžioje“.

    • 3 carlos 2012-09-25 09:20

      aš tai įtarimą turiu, kad ar ir pablogėtų, ypač su visokiais turskiais, vien prisiminus kokia vaff tvarka būdavo…

  3. 4 Alfredas 2012-09-25 10:18

    Geras blogas, eilinį kartą. Tik nepritarčiau dėl fanų organizacijos naujosios – ten viskas švaru ir pagarba savanoriškai dėl to dirbančiam ariogaliečiui. Jei ne ši organizacija, su slovakais tikrai nebūtų buvęs toks puikus palaikymas.

  4. 5 p.o.p. 2012-09-25 11:04

    už tai atsiprašau – tiesiog užskaičiau tą reikalą kaip dar vieną LFF organizuotą keistenybę. čia gal ir liūdesys, kad per visą miglotą foną nepastebi dalykų, kurie yra geri.

  5. 6 Anonimas 2012-09-25 15:36

    http://www.alfa.lt/straipsnis/15058065/Melianas.tiki..kad.i.Lietuva.vaziuos.zaisti.ir.Chelsea..ir.Real..ir.Milan=2012-09-25_12-31/
    ???

  6. 7 Kuzma SS 2012-09-25 16:08

    Alfredai,
    Šį kart dėl tos rinktinės fanų organizacijos, mano galva, teisybė šiek tiek labiau Pop pusėje. Vis tik ta “organizacija“ atsirado LFF iniciatyva, ir ilgą laiką tebuvo tik formalumu. Išėjimas į viešumą buvo tik pirmas kažkiek apčiuopiamesnis veiksmas.
    Realiai, kol kas nesuvokiu, kam skirta ta organizacija, nors formaliai pats jai priklausau. Ultros susiorganizuoja ir be LFF “stogo“, oficialių organizacijų pavadinimų ir pan. O pats pagrindinis dalykas, kuo mus motyvavo tokį darinį kurti – organizuota bilietų prekyba į rinktinės varžybas – deja, galima sakyti visiškai neveikia… Nebent manai, kad tos abonementų kortelės po 200 Lt yra kažkokia “nuolaida“ ir tikrai naudinga “naujiena“ ištikimiausiems fanams lyginant su praėjusiais atrankos ciklais

  7. 8 Alfredas 2012-09-28 13:38

    Kodėl siejat tą organizaciją su LFF? Tikrai ne LFF inicijavo šios organizacijos atsiradimą.


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 042 hits