30: ŠIAULIAI 1:0 SŪDUVA

Chm. Kaip tarėm – taip ir buvo. Atvirai pasakius, šias rungtynes žiūrėjau puse akies, nes darbai kartais spaudžia net ir sekmadienį. Labiau klausiau nei žiūrėjau. Bet pasakyti apie jas nelabai yra ką. Galbūt stadione matytųsi daugiau, o žiūrint internetu, galima tik tiek apibendrinti – Sūduva lošė be ugnies, įkvėpimo ir pelnytai pralaimėjo. “Pelnytai“ ne dėl to, kad Šiaulių persvara būtų ypatingai didelė, o dėl to, kad pendelis buvo daugiau nei užtikrintas ir toli gražu nebūtinas. Ir dar dėl to, kad po nuobodoko pirmo kėlinio Šiauliai užmetė malkų, nes laimėti norėjo. Tuo tarpu Sūduva, panašu, tiesiog tempė “ant lygiųjų“ ir gavo bankę pačiu blogiausiu metu – kai liko kelios minutės. Šį kartą nepadėjo nei Davidovsas, nei futbolo dievai. Taigi, Sūduva liko su riestainio skyle.

Tačiau blogiau yra tai, kad komandos rezultatai kažkaip nustojo mums kelti kokių nors radikalesnių emocijų, kaip nutikdavo pirmoje čempionato dalyje. Toks jausmas, kad komanda tiesiog damušinėja sezoną ir nelabai rūpinasi tuo, kelintoje vietoje ji bus po paskutinio turo. Galbūt komanda galvoja, jog savo klasikinę trečią vietą bet kokiu atveju paims. Kažkokia prasta nuojauta kamuoja, kad klasikinis scenarijus gali ir nepasikartoti – jei Sūduva ir toliau rodys tokį emociškai minusinį futbolą. Liūdna ir tai, kad komandos gerbėjai taip pat išsivaikšto nukabinę nosis – į stadioną Suvalkijos sostinėje nebeeina, po šio blogo tekstais karštai nebediskutuoja. Žiemos miegas Sūduvą ištiko gerokai anksčiau nei derėtų.

Ką gi. Kol kas galim nusiramint. Mūsų laukia pora normalių turų. Kitą savaitgalį Marijampolėje viešės Žalgiris, todėl Sūduva ir vėl sužais puikias rungtynes (nepriklausomai nuo to, kaip jos baigsis). O tada lengvai laimės prieš Dainavą, įmušdama mažiausiai tris įvarčius. O tada žiūrėsim. Banga, Atlantas, Kruoja. Žaisdama tokį futbolą kaip šiandien Sūduva turi šansų tose trejose rungtynėse likti su nuliu taškų. Štai taip. Belieka pasveikint Rimkevičių su jo asmeniniais rekordais.

11 Atsakymai to “30: ŠIAULIAI 1:0 SŪDUVA”


  1. 1 Anonimas 2012-09-23 17:47

    Tai dabar šiaip dėl įdomumo, “jei bobutė (“Sūduva“) turėtų kiaušus“ stiliumi:

    3:3 su Šiauliais (rungtynių pabaigoje išleista pergalė) + 2 taškai
    2:2 išvykoj su Žalgiriu (analogiškai) + 2 taškai
    2:2 išvykoj su Ekranu (analogiškai) + 2 taškai
    3:2 namie su Ekranu (nesugebėta išlaikyti lygiųjų) + 1 taškas
    0:1 išvykoj su Šiauliais (analogiškai) + 1 taškas
    Jei būtų užtikrintai sužaidusi pabaigas, Sūduva sausai matematiškai turėtų +8 taškus (65), Ekranas (66), Žalgiris (68). Žinoma, ir geriausi klubai sugeba padaryti kliurkų pabaigose, bet penkerios rungtynės tai jau simptomiška. Bet čia tik šiaip, nieko nepakeisi dabar.

  2. 2 Alfredas 2012-09-23 18:11

    Tai buvo prastos rungtynės Sūduvai, Sūduva nusipelnė pralaimėti, nes buvo prastesnė komanda. Keistas buvo žaidėjų pasirinkimas, nesuprantu, kodėl šaldomas ant suolo Beniušis.

  3. 3 voleur 2012-09-23 19:28

    su tokiu žaidimu tai ir nusibos kitiems laukti vis kito sezono ir galvoti “ va dabar tai pavarys“

  4. 4 gaz -mias 2012-09-23 19:57

    daukam jau nusibodo stadijono lankomuma paziurejus

  5. 5 Draugas 2012-09-23 20:13

    Cia tik man vienam futbolo.tv nuluzusi buvo ir nerode transliacijos? Nu nesvarbu, taigi paleistas taskas. Kadangi nemaciau varzybu, bet siaip normalu kad netikime sia komanda, nes tos komandos matyt ir nera. Pavieniai zaidejai, kurie nesuderina veiksmu, jei uzpuls tai niekad nesistengs apsigint. Kam sirgt uz komanda kuriai nereikia sirgaliu? Jei tu nesistengi tai ir del taves niekas nesiners is kailio. Jei po pirmuju tokiu pralaimejimu buvo apmaudu, liejosi emocijos. Tai siuo metu tapo daug maz iprasta ir jau nesinervini, o jei nesinervini turbut tai tau nelabai svarbu.

  6. 6 p.o.p. 2012-09-23 20:23

    Pamirst komandos nederetu, kad ir kaip ji liudnai kasmet atrodytu. Beda yra dviejuose dalykuose. Pirma, metai is metu neisnaudojama palyginus nebloga sudetis. Geru zaideju yra, nera komandos. Antra, mes vis is sios komandos tikimes aukso, kai tuo tarpu ji zaidimo kokybe lygiuojasi geriausiu atveju i Kruoja ir Siaulius. Tad 3ia vieta jai yra puikus rezultatas, nes yra aplenkti to paties pajegumo konkurentai. Visa kita – galima pasiekt tik stebuklui nutikus. Tad nesikankinkim del stebuklu ir vertinkim savo komanda realistiskai. Tuomet ir nebus taip skaudu del pralaimejimu Siauliams ar Kruojai, o lygiosios su Ekranu ar Zalgiriu bus beveik lygios stebuklui. Tikras stebuklas butu pergale. Vadinasi, siemet buvo 1 stebuklas ir 3 beveik stebuklai. Ne taip ir blogai, ar ne?

  7. 7 Tobex 2012-09-23 20:46

    popai, lygiai taip pat aš šiandiena galvojau apie Šiaulius. komanda suformuojama vidutiniška ir pareiškiama, kad tikslas kovoti dėl medalių, bet veliau sezono eigoje kartais anksčiau, kartais vėliau iškrentama iš tos kovos (šiemet deka “super“ starto, kovoje taip ir nesudalyvavom).
    o ištikro tiek vadovai, tiek sirgaliai savus pervertina (galvoja, kad jiems turi sektis o aplinkui visiems – ne), todėl reiktų ivesti tokį filtrą:
    jei vadovas ir sirgaliai sako, kad šiemet tikslas pasirodyti geriau nei pernai – tai reiškia, kad komanda nesustiprėjo, veikiausiai susilpnėjo, o jai aukštesnių tikslų negalima kelti.
    jei sako kovosim dėl medalių – tai realiai turėtų būti 4,5 vieta.
    jei sako kovosim dėl aukso – tai bus treti, nu jei silpnesnė antra komanda, tai gali būti ir antri.
    jei sako tikslas pagaliau sudrebinti europą, ir patekti į grupių turnyra – nu va tada jau aukso galima tikėtis. :D

    tai va sūduva pasidabins aukso medaliais, ta sezoną kai komanda formuos tokio pajėgumo, kad ištraukus vojvodiną pagalsit: ‘px, prie sėkmės galim imti“ :D

  8. 8 p.o.p. 2012-09-24 00:07

    nu jo, tokios tokelės. Tik kad čia esmė gal net ne komandos teoriniame stiprume. Nelabai gilinaus giliai į Šiaulių šįmetinę sudėtį, tačiau Sūduvos buvo ne tokia jau ir prasta. Pirmoj sezono pusėj gal kiek ir trūko žmonių, tačiau norint karts nuo karto atsirandančias skyles buvo galima kamšyt dubleriais (tiesa, noro tai daryt nesimatė).

    Bet kokiu atveju, tiek Šiaulių, tiek Sūduvos didžioji bėda ko gero buvo ta pati – ne tiek sudėtis, kiek nesugebėjimas iš tos sudėties išspausti maximumo. Na ir kas kad ant popieriaus komanda atrodo gražiai, jei aikštėje to maximumo niekaip neparodo. O kad potencijos abu klubai turėjo – parodyt spėjo. Tik tų blykstelėjimų nepavertė nuolatine būsena.

    Juk net ir po pirmų rungtynių Serbijoj su ta pačia Vojvodina atrodė, kad stebuklas gali nutikt. Bet, kaip ir dera, Sūduva dar kartą parodė, kad bent trijų rungtynių iš eilės su įkvėpimu sulošt šiais metais nesugeba.

    Vienžo, ne žaidėjų geresnių reikia ieškot, o visų pirma susukiot šarabanus komandos administracijos galvose, kad pagaliau suvoktų, jog šiuolaikiniame futbole svarbi ne tik komplektacija, bet ir jos efektyvus jos išnaudojimo planas, bet būrys specų, kurie tą efektyvumą garantuotų.

  9. 9 p.o.p. 2012-09-24 09:22

    beje, santrauką pažiūrėjus panašų, kad jau 54 min Rimkevičius bankę įkalė

  10. 10 Anonsas 2012-09-24 20:47

    Gana sudėtinga iš tokio kampo nustatyti ar kirto visas kamuolys liniją, bet šiaip ar taip tai nieko nekeičia…

  11. 11 p.o.p. 2012-09-24 22:38

    tai aišku, kad nieko nekeičia – video lyg ir aiškiai matosi,kad bankė buvo. Nors… gal ir galėjo pakeist:) Nes tokiu atveju Sūduva dar visą kėlinį lyginimui būtų turėjusi:) O dabar – kaip Gvildys sako: “viena klaida paleido vėjais visos komandos visų rungtynių pastangas“. Chm – kad nelabai tų pastangų ir matėsi. Pirmą kėlinį futbolo tv apskritai gal tik trim epizodais iliustravo.


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 056 hits