Manifestas apie pergalę arba ketvirtadienio sulaukus

Yra trys priešai, kuriuos ketvirtadienį reikės nugalėti.

Pirmas priešas – pats silpniausias. Vienuolika vyrukų, kurie stos prieš Sūduvą futbolo aikštėje. Kad ir kokie būtų finansinių galimybių lemti komandų skirtumai, futbolas yra toks žaidimas, kuriame pats silpniausias visada turi šansą nugalėti patį stipriausią. Nėra nieko neįmanomo – viską lemią tikėjimas ir dvasios tvirtumas.

Antras priešas – žymiai stipresnis. Ir gausesnis. Tai – šimtai balvonų, tingiai besivoliojančių ant fotelių ir sofučių su TV pulteliu rankoje. Jie myli barselonas ir juventusus, nors gyvai nėra matę nė vienų anų komandų rungtynių. Taip, jie – lūzeriai, nes gimė ne ispanais ar italais, o lietuviais. Todėl genami keršto prieš tokią dievo neteisybę, jie džiūgauja dėl kiekvieno lietuviško futbolo pralaimėjimo.

Iškart po europinių turnyrų burtų jie užplūsta internetą ir visi iki vieno palieka vienodus komentarus: „na nuo šito klubo lietuviai tikrai pasikraus“. Jie, o ne žurnalistai, federacijos biurokratai ar krepšinio fanai formuoja bendrą nuomonę apie tai, kad Lietuvos futbolas nieko negali. Jie nemyli nė vienos lietuviškos komandos ir nėra nė karto buvę lietuviškame stadione. Jie – Skystablauzdžiai Pesimistai ir Neigimo Aktyvistai, todėl sugeba užteršti visą eterį. Per kiekvieną euroturnyrą jie ištransliuoja tiek mėšlo, kad bet kam gali atimti tikėjimą pergale. Tiesa yra tokia, kad ne šie žmogiūkščiai kadaise žygiavo iki Juodosios jūros ir laimėjo Žalgirio mūšį. Jie – suskiai, žiurkės, pasirengę išduoti bet kokį idealą, nes jų gyvenimo tikslas – šlietis prie stipriųjų ir šildytis jų pergalių spinduliuose, o ne tas pergales pasiekti patiems.

Trečias priešas – pats galingiausias. Jis – mūsų visų galvose ir širdyse. Jo vardas trigubas – Baimė, Nepasitikėjimas ir Neviltis. Mes bijom pagalvoti, kad pergalė yra įmanoma. Juk jos būna taip retai, kad net neprisimenam pergalės skonio. Mes bijom „galingo“ priešo – taip bijom, kad net pamirštam, jog futbolą žaidžia ne robotai ir kiborgai, o tokie pat žmonės, kaip ir mes. Mes bijom, todėl nepasitikim savo jėgomis. Baimė ir nepasitikėjimas kausto mūsų judesius ir mes nesugebam padaryt net ir to, ką puikiai mokam. Mes bijom, nepasitikim, todėl nematom jokios vilties. O nevilties apimti žmonės negali nugalėti. Jie niekada neįkopia į aukščiausias viršukalnes ir neatranda naujų žemynų. Jie gali tik nuleidę galvas tursenti paskui laimėtojus ir rinkti jų pergalių trupinius.

Ką daryti? Kaip įveikti priešus, kurie lyg vėžys yra užkrėtę lietuvišką futbolą?

Nepamirškim – mes patys esame savo pergalių kalviai. Šiame pasaulyje mes turime tiek, kiek norime turėti. Jei tikime, jog esame verti daugiau – to pakanka. Pergalės bus mūsų rankose. Šlovė ateina pas tuos, kurie atranda savyje nugalėtojo dvasią.

Reikia tikėjimo pergale. Reikia vidinės jėgos tam, kad galėtum pasiųsti nachui visus pesimistinius balvonus. Kitaip tariant – reikia vidinės jėgos ir įžūlumo, kad nachui pasiųstum du trečdalius Lietuvos, sėdinčios mėšle dėl to, kad neturi nė lašo tikėjimo savo jėgomis ir galimybėmis. Tupinčius iki ausų šūduose ir badančius purvinais pirštais visus, kurie nori daugiau. Kurie turi įžūlumo tikėti savo galia laimėti. Velniop visus juos.

Jei patikėsim savo jėgomis, jei matysime priekyje šviečiančią viltį – mūsų niekas nesustabdys. Kiekvienas priešas mums bus įveikiamas, kiekviena kliūtis – peržengiama.

Šiandien mūsų komanda kausis iš paskutiniųjų. Nes pergalė yra žymiai arčiau, nei galėjo pasirodyti prieš pora savaičių. Nes komanda jau įrodė, kad kautis moka.

O mes, deja, į aikštę išbėgti negalim. Tačiau galim būti šalia jos. Ir savo buvimu parodyti tokį pat tikėjimą pergale, kokio laukiame ir iš vyrukų aikštėje. Šį kartą kaip niekada norisi šaukti visu balsu tiesą, kurią jau ne kartą mėginome savo veiksmais įrodyti – mes neesame neutralūs futbolo mėgėjai, mes neesame „gražaus“ futbolo ieškotojai. Mes – Sūduvos fanatikai ir šis vardas mus reiškia žymiai daugiau nei gali pasirodyti iš šalies.

Šis ketvirtadienio vakaras – geriausia proga tam įrodyti. Mums reikia maksimaliai kovojančios komandos. Komandai reikia beviltiškai atsidavusių tribūnų. Tad suvienykime savo jėgas ir energiją, kad ketvirtadienio vakarą Marijampolės stadionas sprogtų nuo įtampos. Ir kai saulė bus jau nusileidusi – kelsime pergalės vėliavas.

35 Atsakymai to “Manifestas apie pergalę arba ketvirtadienio sulaukus”


  1. 1 kitas Juozas 2012-07-26 01:44

    patiko tas nachui;D
    tikiuos Gvildys prieš rungtynes pasakys kažką labai panašaus kas čia parašyta.
    sėkmės mum visiem šiandien!

  2. 2 :) 2012-07-26 02:28

    Si tekstuka i licenzijavimo reikalavimus reiktu idet :)

  3. 3 Juozas 2012-07-26 03:23

    Viena geriausiu kalbu ka esu girdejes. Gvildy, panaudok bent puse ir komanda i aikste eis pikta ir savimi pasitikinti. Tokius zodzius turi nuviesinti visos lietuvos sporto svetaines :)

  4. 4 suris 2012-07-26 03:51

    kaip sakant , sitas straipsnis atsiras pas kazkuriuos suduvos zaidejus .
    tikiusiu tie du laimingieji perduos si straipsny visai komandai is siridies , daugiau komentaru nebus .

  5. 5 Anonimas 2012-07-26 07:25

    Jei nebūtų to gabaliuko apie suskius, tai galvotum, kad Coelho pavarė :)

  6. 6 Tadas 2012-07-26 08:28

    Puikiai. Puikus motyvatorius komandai šis rašinys.

  7. 7 Lukas 2012-07-26 09:48

    Gal yra važiuojančių iš Vilniaus ? Ir šiandien grįžtančių?

  8. 8 jo 2012-07-26 10:24

    Labai patiko, ypac antra dalis

  9. 9 Tikutaku 2012-07-26 10:33

    Man labai patinka, kai ponui Pop kažkas viduj prasiveržia ir jis pavaro iš širdies :) Ypač paskutiniu metu: pirmiau kažkaip kiek nuosaikiau rašydavai. Ir gerai! Taip reikia ir to labai reikia: ne visi gi Buratinaičiai, rėkiantys, kad viskas blogai, ar kritikuojantys be racijos, vietoj to, kad kažką gero futbolo vardan padarytų :)

    Su patosu laukiam akimirkos, kai kiūtinsim į stadioną :)

  10. 10 Sargenas 2012-07-26 11:04

    Puslapį skaitantys tikrai laukia rungtynių pradžios. Todėl kiekvienas įtraukime po porą draugų, kurie pastoviai nesilanko stadione.Komandai reikia palaikymo. Nesunku prisikalbinti porą draugų. Juk rungtynės neeilinės. Reikia tik truputį pasistengti.

  11. 11 Varvalas 2012-07-26 11:19

    Tekstą išspausdinti tūkstantiniais tiražais ir išmėtyti iš lėktuvo virš Marijampolės (galima ir Puskelniuose bei Pilviškiuose). Toks lapelis taptų bilietu, o šalia stadiono vartų pastatyti labdaros dėžes.

  12. 12 suvalk. 2012-07-26 11:56

    na straipsnis ne tik puikus bet ir stipriai įtaigus, parodžius jį vienai sielai iš etatinių sofinių komentatorių, pavyko pasiekti netgi laikino pultelio padžiovimo ir apsilankymo šįvakar stadione :)

  13. 13 ASR 2012-07-26 11:59

    Rimta kalba, tikrai tiktų komandai pasakyt prieš rungtynes užvedimui. Labai svarbus užsivedimas tokiose mačuose. Aš irgi atsitempsiu du draugus, kurie nėra pastovūs Sūduvos vzržybų lankytojai, tikiuosi taip padarys dar daugiau marijampoliečių, suvalkiečiu, lietuvių ir susirinks kokie 3-4 tūkstančiai žmonių, kurie karštai palaikys savo komandą ir sukurs gerą atmosferą, tada ir pačiai komandai žaisti bus drąsiau, nes žinos, kad tūkstančiai juos palaiko ir tiki!

  14. 14 Kuzma SS 2012-07-26 12:02

    Puikus tekstas! Būtina platinti pirmiausia Marijampolės apylinkėse, o paskui ir visoje likusioje Lietuvoje :)

  15. 15 Diletantas 2012-07-26 12:02

    išsipagiriojęs ir blaiviai ėmęs mastyti galvoju, kad žmonių bus daugiau, bet ne tiek daugiau, kiek norėtumėm. bent aš atitempsiu pora “sabutylnikų“ iš kitų miestų.tad jau +2 prie statistinio vidurkio :)

  16. 16 x 2012-07-26 12:30

    I Delfi Pilietis siust – tikra paziba butu palyginus su ne kuriais pamastymais apie sporta ten

  17. 17 jotvingis 2012-07-26 12:30

    Daugiau tokių tekstų, platesnio eterio ir, manau, žiūrovų gretos didėtų. Galėtume susimest ant ploto vietiniuose laikraščiuose, kad tokie tekstai būtų pasiekiami ir nesinaudojantiems internetu :) O tada ir “suskiams“ ėjimas į rungtynes taptų mada.

  18. 18 Pietietis 2012-07-26 13:11

    Puiku ! Kalba tikrai verčianti pagalvoti daugiau, negu anksčiau. Viskas yra puiku, bet tų balvonų, dalbajobų, “iškrypėlių“, išgamų šis tekstas vargu ar pasieks, nes jie be Barcos, Real ar Juvės daugiau nieko nemato, ir nenori matyti. Taip kad vienybė šį vakarą turi būti pas kiekvieną ateinantį į stadioną. Nebijokime stadione džiaugtis, skanduoti, NEBIJOKIME ! Kas MES esame, jog negalime palaikyti komandą kaip serbai, italai, graikai ar tie patys lenkai? Mes esame tokie patys ! Kodėl MES bijome? Ko MES bijome? VISKO ! Kodėl? Mano galva vienybės trūkumas jaučiasi dėl TIK VIENOS PRIEŽASTIES. O ji yra tokia – “ o ką pagalvos kiti, kaip aš atrodysiu prieš kitus“. Apstokit vieną kartą žiūrėti į kitus, ir bijoti savęs ! Pirmyn už Sūduvą ! Pirmyn už raudonai baltus !

  19. 19 jauciantis 2012-07-26 13:48

    blogo dvasia susilies su komanda – tik nereikia sustoti
    “ir taip pateksim i uefa“ trukdo sitai komandai jau keleta metu, bet reik pergyventi ir bus kitaip ;-)

  20. 20 Anonimas 2012-07-26 15:24

    stipriai parašyta bet ir labai taikliai :)

  21. 21 a 2012-07-26 16:50

    reikėjo tuos gale esančius žodžius idėt ant plakato kurios skelbia apie rugtynes ir tikrai daug žmoniu pritrauktu. aukso žodžiai

  22. 22 Gintaras 2012-07-26 16:59

    super striapsnis

  23. 23 rimvill 2012-07-26 17:42

    Rungtyniu startines sudetys:
    SUDUVA: Davidovs – Urba, Leimonas, Čvedukas, Šoblinskas – Slavickas, Loginov, Lukšus, Eliošious, Ledezma – Beniušis.

    VOJVODINA: Supić – Vulićević, Karan, Trajković, Pavlović – Ađuru, Mitošević – Stevanović, Moreira, Bilbija – Oumaru.

    Įdomu, kad aikštės teisėjas bus iš Austrijos. Kaip manote kurią komandą palaikys?

    • 24 jotvingis 2012-07-26 18:14

      Serbijoj Abubakar Oumaru žiūrovų vietinių aplodismentų sulaukė žymiai daugiau negu likusi komanda, atrodė kad žaidžia FK Sūduva ne prieš FK Vojvodiną, o prieš FK Oumaru&Co

  24. 25 Giedrius 2012-07-26 17:50

    Geriausias straipsni apie futbola,siais laikais taip galingai niekas neraso…popai siusk i delfi tegul deda ir tada visi suzinos apie tavo mintis ;)

  25. 26 Anonimas 2012-07-26 20:20

    Nežinau, gal čia Murauskas komandai kiekvienais metais prieš Europos lygos varžybas duoda keistus nurodymus, ar čia jam gal taip prisisapnuoja? Tai rankininkus į varžybas įleidžia, tai Leimoną į centro gynėjus leidžia, kai tas visą sezoną atlošia aikštės vidury, tai puolėjus į krašto gynėjus stato…

  26. 27 Lukas 2012-07-26 20:23

    Nežinau, gal čia Murauskas komandai prieš Europos lygos varžybas duoda tokius nurodymus? Tai rankininką Gnedojų į gynėjus įleidžia, tai Leimoną į centro gynėjus stato, kai tas būna visą laiką atlošęs aikštės viduryje, tai puolėją į krašto gynėjus stato…

  27. 28 Lukas 2012-07-26 20:23

    sorry dukart komentara irašiau nes pirmakart neišsaugojo. pasirodo išsaugojo pavėluotai :)

  28. 29 Mindaugas Juodviršis 2012-07-26 20:54

    Atrodo, kad serbai išsivertė šitą tekstą ir suprato būtent taip, kaip ir turėjo suprast..

  29. 30 Pietietis 2012-07-26 21:05

    Na ką gi, pralošta dar rungtynėms neprasidėjus. Sėdžiu stadione ir galvoju….. ar čia tik nebus “fixas“ ?

  30. 31 petris 2012-07-26 21:34

    Gal Gvildys girtas ar nesveikas ,kad saugus ir puolejus su gynejais sumaise

  31. 32 zoro 2012-07-26 22:09

    man nepatiko tekstas. beprasmis pyktis ir tulžis ant fanų kurie žiūri ispanus italus ir epl (prie ko čia?). baimė, nepasitikėjimas, neviltis… wtf, ar ne čia problemų raktas? patys sau užsikrovę stereotipų kurių jau nebepanešate.

    pakaktų “čia ir dabar“. gilintis į rungtynes ir save, o ne spjaudytis aplinkui įtampos nelainačiais žandais.

    kitų su š maišydamas šventesnis netapsi.

  32. 33 rolas73 2012-07-26 22:32

    sveiki
    kap sako ismazgojo grindis
    gaila
    ryt kita diena o po keliu dienu kitos varzybos
    blogiau suzaist negalim taip kad dar kilsim i virsu :)

  33. 34 Sargėnas 2012-07-26 22:37

    Pralošėme jau išleidus startinę sudėtį. Man taip atrodo. Gal pakomentuos futbolą išmanantys žmonės.

  34. 35 Sargėnas 2012-07-26 22:48

    Rungtynės Novi Sade ir Marijampolėje skyrėsi iš esmės. Serbai visiškai pakeitė taktiką. Marijampolėje jie buvo visiškai kita komanda. Pagavo mus kaip teliukus.


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 055 hits