35: SŪDUVA 1:1 KRUOJA

Toks saldžiai rūgštus 2012 sezono finišas išėjo. Antro kėlinio viduryje galvojau, kad šio teksto pavadinimas bus “Košmaras Kauno gatvėje”, tačiau Kruojai taip smarkiai nesisekė, kad nieko doro neparodžiusi Sūduva bronzos medalius vis tik gavo dovanų. O kai gavo – vis viena smagu patapo. Sunkus sezonas, kuriame Sūduva pralindo pro adatos skylutę ir šiokį tokį rezultatą padarė.

Nors užmuškit – netikėjau, kad šios rungtynės bus tokios beviltiškos. Net jei tikėtis iš Sūduvos solidaus žaidimo nebuvo jokio racionalaus pagrindo, vis tik maniau, kad paskutines LEMIAMAS rungtynes Sūduva suloš jei ne dėl medalių, tai bent jau dėl garbės. Galvojau, kad mūsų komanda turės bent tiek savigarbos, kad per paskutines rungtynes bent jau sutvarkytų Kruojai praleistų ir įmuštų įvarčių santykį. Deja, rungtynės buvo simbolinės – tiesiog tobulas viso sezono ligų ir negalavimų apibendrinimas.

Pažiūrėkim žingsnis po žingsnio.

Koks žaidėjas Sūduvoje buvo geriausias? Kaip visada – tokį žaidėją Sūduvoje šiandien buvo labai sunku surasti. Blankiai išrodė visa komanda. Ir vėl – visiškai standartiškai – būtų galima sakyti, kad arčiausiai “geriausiojo” vardo buvo Rafaelis Ledesma. Ir dėl to, kad įvartį įmušė, ir dėl to, kad lošė savo ir žiūrovų malonumui, ir dėl to, kad buvo vienintelis, kurio veiksmuose buvo galima įžvelgti bent šiokį tokį planą ar mintį. Paminėti dar galima Davidovsą, nes ir vėl nučiupo bent kelis pavojingus smūgius.

Dar vienas standartas – jei komandoje sunku rasti “geriausią” žaidėją, vadinasi – komandoje nėra lyderių. Nėra žmonių, kurie galėtų reguliuoti komandos gyvenimą rungtynių metu. Lyderiu galėtų būti Ledesma, tačiau jis tokio vargo nenori. Tačiau net ir nesu tikras, ar tokį vaidmenį turėtų atlikti legionierius. Panašiausias į lyderį bent jau šiandien buvo Leimonas, kuris buvo kone vienintelis, kuris nuolat prašydavo kamuolio.

O kai komanda be galvos, komandos kaip ir nėra. Tiksliau tariant, komanda per vienas rungtynes gali lošti ir labai gerai, ir labai blogai. Tokia Sūduvos išvaizda – taip pat vienas iš ryškiausių jos šio sezono bruožų. Pusę pirmo kėlinio Sūduva sulošė puikiai. Gerai ir tiksliai gynėsi, neleido Kruojai priekyje nieko gero sukurti, o ir patys pamažu neblogai puolė. Tačiau pakako akimirkai atsipalaiduot, praleist standartiškai kvailą įvartį ir komanda subyrėjo. Jei Kruoja rungtynių pradžioje atrodė susikausčiusi ir stokojanti drąsos, po įmušto įvarčio pradėjo varyt kaip ant sparnų. Sūduvai to buvo per daug ir ji palūžo pirmiausia psichologiškai. Tiesa pasakius, net ir praleistas įvartis buvo tipiškas – pralaimėta dvikova aikštės krašte (kokių pralaimėti negalima), o tada baudos aikštėje Sūduvos gynėjai tiesiog stovėjo ir žiūrėjo, kaip Žygalovas gauna perdavimą, ramiai apsisuka, atsitraukia kokį metrą nuo gynėjo, prisitaiko ir muša.

Iš pirmo kėlinio pabaigos psichologinės duobės Sūduva taip ir nesugebėjo išsikapstyt. Antrame kėlinyje vaizdas tapo tiesiog beviltiškas. Atrodė, kad lošiam prieš kokią Vojvodiną. Žaidimas ėjo į vienus vartus, o dauguma Sūduvos atakų (nors tuos dalykus atakomis drąsu vadint) prasidėdavo tolimais balionais nuo savo baudos aikštelės.

Tačiau ir žaidimas į vienus vartus būna visoks. Būna, kad komanda ginasi, plėšosi iš paskutiniųjų, griūva po kamuoliais, vaikosi priešininkus ir, nepaisant didžiulio spaudimo, priešininkui neleidžia nieko rimto prie savo vartų sukurt. Mūsų gi atveju situacija buvo priešinga. Sūduva lošė pėsčiomis, todėl Kruoja kūrė progą po progos. Koks nors Veliulis mūsų Borovskį maudė lyg kokį dublerį ir net ne vieną kartą. Kaip Kruoja nesugebėjo įmušti įvarčio – sunku įsivaizduot. Sūduva priešininkui gal net per daug ir per lengvai tas progas kurt leido – gal todėl idealiose situacijose atsidūrę Kruojos žaidėjai iš tos nuostabos ir nepataikydavo į vartus. Keliskart gelbėjo Davidovsas, keliskart padėjo štanga. Tačiau žiauriausiai atrodė tie skersavimai, kai kamuolys ramiai pralėkdavo per visą Sūduvos baudos aikštelę.

Taigi: nedėmesingas žaidimas gynyboje, nulinis futbolas aikštės viduryje ir broko pilnas puolimas. Jei ne Ledesmos triukai, tai Sūduva priekyje apskritai graudžiai būtų šiandien atrodžiusi. Ir jei net Ledesmos fintai dažniausiai nieko naudingo neatnešdavo, bent jau guodė mus, kad vienas žmogus komandoje nesislėpdamas demonstruoja savo pranašumą. Tiesa, Sūduvos kontratakos buvo prastos visų pirma dėl to, kad atakas žlugdydavo paskutinį pasą gaunantys žaidėjai, kurie nuolat nespėdavo atsiliepti į aštrų pasą, o kamuolį gavę – jį perlaikydavo arba šaudavo dievui į langus.

Štai taip. Kruoja šiandien buvo labiau verta bronzos nei Sūduva. Tačiau Kruojai nosies nėra ko nukabinti. Komandai trūko sėkmės šiandienos rungtynėse, o viso sezono metu – užtikrintumo ir žinojimo, kad ji gali laimėti medalius. Tačiau jei ši komanda išlaikys bent jau tą patį lygį kitam sezonui, įprastiniams A lygos lyderiams bus rimtas konkurentas. Tuo tarpu Sūduva šiemet kaip niekad medalius laimėjo “per jėgą”. Sunkiai, vargingai ir labiau kovodama pati su savimi, nei su priešininkais.

Kas buvo tas pražuvo. Sezonas buvo sunkus ir pilnas nusivylimų. Tačiau, nepaisant visko, medaliai yra kišenėje ir tai negali nedžiuginti. Jei ne žaidimu, tai rezultatais komanda tą patį lygį išlaikė. Tuo mes galim pasidžiaugt ir už tai galim savo komandai padėkot. Šiemet kaip niekad anksčiau buvo daug diskusijų apie Sūduvos futbolo stilių ir komandos vadybos principus. Tad dabar jau galima pradėt puoselėt naujas viltis.

Viltis apie tai, kad pagaliau komandoje įvyks kokios nors reformos (bent jau galvose) ir kad kitais metais komanda bus vedama į priekį remiantis išvadomis apie šį sezoną. Faktas yra vienas. Keistis būtina, nes šių metų sezonas akivaizdžiai parodė, kad iškovoti standartinius bronzos medalius tampa vis sunkiau. Nepaisant visokiausių tradicinių lygos viražų, šiemet pagaliau nebeliko čempionate komandų, kurios pralošia viską kiauriai ir beviltiškai bei surenka apie dešimt taškų per visą sezoną. Į sezono pabaigą komandos vis tik susiskirstė lentelėje pagal racionalų kiekvienos pajėgumą, tačiau esmė yra tame, kad šiemet net ir lyderiai bet kada galėjo prarasti taškų lošdami su lentelės apačios klubais. Sūduvai būtina žengti į priekį, nes komandos evoliucija jau kelintą sezoną yra mažų mažiausiai nulinė. Nulinė – žvelgiant į rezultatus, o jei žiūrėtume į Sūduvos rodomą futbolą, tą evoliuciją galima būtų vadinti netgi minusine.

Visoms komandoms dar liko po turą. O mums beliko skaičiuoti derlių ir laukti tradicinio komandos prezidento interviu “Miesto laikraščiui”. Kaip ir visada, jis ne tik parodys komandos vadų požiūrį į šio sezono rezultatus, bet ir duos užuominų apie tai, ko iš komandos galime tikėtis kitais metais.

37 Atsakymai to “35: SŪDUVA 1:1 KRUOJA”


  1. 1 123 2012-11-04 21:49

    segu už Sūduvą, bet šitas manevras į maniežą atrodo labai nesolidžiai, akivaizdus išskaičiavimas. nerimta

    o gal į naudą būtų buvę likti be medalių? priprato prie tos bronzos be kovos. gal kažkas pasikeistų?

    čia tik mano nuomonė.

  2. 2 Anonimas 2012-11-04 22:19

    aš tai tiesiog pasidžiaugsiu gražia paskutine įrašo nuotrauka. Pagaliau pasibaigė. Lauksim kovo mėnesio.

  3. 3 Alfredas 2012-11-04 22:27

    Sūduva sužaidė apgailėtinai, graudžiai ir tragiškai. Apie šios komandos žaidimą negaliu pasakyti nei vieno gero žodžio. Tiesą pasakius tik stebuklas šiandien išgelbėjo Sūduvą. Ir labai didelis. Kruoja žaidė su tokiu noru, su tokiu užsidegimu, kad kitais metais Sūduva gali likti ir be bronzos.

  4. 4 Kliapas 2012-11-04 23:14

    Mačiau ne visas rungtynes: praleidau apie 20 min. 2 kėlinio vidurio.
    Bet matyt dauguma komentarų būtent apie šias minutes?
    Su 3 vieta Draugai!

  5. 5 Varvalas 2012-11-05 11:05

    Kai komanda nesugeba normaliai sužaisti net vienerių lemiamų (ir kartu paskutiniųjų sezono rungtynių), apninka labai šūdinas jausmas. Ir vėl besišypsantys vadai galės fotografuotis prie futbolininkų, užsikabinusių bronzos medalius. Bus alaus, brendžiuko, o todėl nebus jokios vilties, kad kitame sezone, kas nors keisis į gerąją pusę. Tik didesnis sukrėtimas, pvz. tų atsitiktinių bronzos medalių nelaimėjimas, būtų sąlygojęs permainas kitais metais. Dabar vėl bus tas pats – atsiveš padvadą kitaicų ar kokių kitokių murzių ir pavasarį postringuos apie Lietuvos futbolo aukštumas. Vasaros viduryje pažįstami nostradamų – amsterdamų bezdalai išsisklaidys, seną “nugalėtojų“ plokštelę pritildys ir taip toliau. Ir taip per mažius! Amen!

  6. 6 Anonimas 2012-11-05 11:45

    Sezonas baigėsi, o optimizmo kitiems metams tikrai nedaug. Ir paskutinis mačas tiesiog beviltiškai per fuksą prastumtas, ir medaliai per tą patį fuksą… Gerai, kad dar tie fuksai pasiseka. O kas bus, kai ir to neliks?

    Ai, bet kuriuo atveju, su bronza!

  7. 7 Kuzma SS 2012-11-05 11:49

    Paskutinis, labiausiai lemiamas sezono mačas – beviltiškas. Visiškas sezono atspindys. Net ne sezono, o jau viso penkmečio. Kaip kažkokiam komunizme, ant popieriaus “kovojam dėl aukso“, o realybėje prasimurkdom ant depresijos ribos…
    Ai, pavargau net nervintis. Lauksim naujo sezono. Gal, pagaliau… :)

  8. 8 Varvalas 2012-11-05 13:10

    Reziume būtų toks – kitais metais komandoje nenorėčiau matyti: Matuzo, Urbšio, Radžiaus, Loginovo, Lukšio, Beniušio, Borovskio.
    Galbūt, derėtų atsisakyti ir Freidheimo paslaugų. Sanatoriniu patapo net Baranovskis. Geriau pigiai atsinaujinti jaunais žaidėjais ir užimti kokią nors šeštąją vietą, negu būti amžinai perspektyviais prizininkais.

  9. 9 griezhtas 2012-11-05 13:16

    Nu ka vejam lauk 90% komandos issiugdziusios sanatorijos mentaliteta (ka palikt, nieko apart Chvedo nesugalvoju) ir kitiem metam statom dublerius uz pagrinda. Nes dabartini pagrinda papildzius 3-5 naujais ziadejais, tiem 3-5 zaidejams labai greitai perduodamas sanatorijos mentalitetas ir zaidzia taip kaip zaidzia – kaip per prievarta isvaryti i aikste ir bandantys kuo maziau pavargdami atvaiksciot 90 min. Butinos radikalios permainos, nes dabartinis modelis neveikia, nieko nekeiciant kitais metais i varzybas ateis po 200 ziurovu…

  10. 10 Lukas 2012-11-05 13:30

    O aš surašysiu, ką noriu kitąmet matyti komandoje:
    Ledesmą, Davidovą, Borovskį, Slavicką (iš bėdos), Chveduką, Valskį, Leimoną, Šoblinską (iš bėdos), Freidgeimą, jauniklius iš dublerių, kurie žaidė už pagrindą.

  11. 11 griezhtas 2012-11-05 14:11

    Nafig borovskio, tas zaidzia tik uz rinktine, o siaip gintis veluoja grizt, o priekyje nesugeba nei paso atiduot nei skersuot.
    Ledesma tai savo poziuriu i darba demoralizuoja visus kitus zaidejus (tipo kam cia draskytis, jei talento nera tai joks draskymasis nepades), todel nepasaint savo talento suduvai jis nereikalingas, nes kol jis zais joks atakuojantis zaidejas suduvoje neuzaugs, o ir atakuojantis zaidimas bus letas ir priklasomas nuo standartu. Be to brangus baisiai.
    Slavickas tai jau 2 metai netobuleja, gal net degraduoja, tai ji tiesiog is zmogiskumo reiktu isvyt.

  12. 12 diletantas 2012-11-05 15:17

    Nesutinku su griezhto nuomone. kad ir nepersistengia Ledesma, bet jei ne jis, tai visai graudu butu.dabar jis- puse komandos.pats ivarcius musa, pats situacijas kuria, pats standartus atlieka ir pats buna nugriautas tiems standartams. graudu, bet tokia tiesa.
    o va del slavicko sutinku. bet…nereikes ir isvyti jo.pats kitais metais pakels sparnus.galim lazintis…

  13. 13 Remis 2012-11-05 15:36

    Žiūrėjau vakar tik 35 minutes. Ir per jas Borovskis atidavė rezultatyvų perdavimą. Ledesma įmušė įvartį, sukūrė dar bent 3 pavojingas situacijas, kurias visas (galiu ir suklysti) sumovė Eliošius. Tai iki tos 35 minutės drąsiai galėjo būti 3:0. Bet kadangi vėliau nebegalėjau žiūrėti, tai matyt Sūduva nutarė nebežaisti :)
    P.S. Varvalai, tu dantų nešiepk ir svetimo neliesk – šešta vieta amžiams užrašyta Bangai :)

  14. 14 Anonimas 2012-11-05 16:00

    Man įdomu nuo ko priklauso Eliošiaus pozicija.Veina diena jis puolėjas, kitą saugas. Kaip puolėjas jis man bent už Lukšį tikrai neprastesnis, o ir žaidėjų jo pozicojoje mums netrūksta.

  15. 15 gedas 2012-11-05 17:56

    Eliošių gadina mūsų neišmanėliai treneriai

  16. 16 Anonimas 2012-11-05 18:28

    joooo…. na apie konkrečius žaidėjus pakalbėt dar bus progos. juk tradicinius sezono apibendrinimus aš bet kokiu atveju planuoju artimiausiu metu. tačiau man ima matytis, kad ne žaidėjuose yra esmė. toji sūduvos paslaptis glūdi kažkur kitur, kaip sakydavo kadaise populiaraus serialo šūkis.

    juk žaidėjai kitose komandose lošia gerai, o pagenda patekę į Sūduvą. arba atvirkščiai – Sūduvoje pelija, o išėję į kitus klubus, tampa kapitonais ir lyderiais. juk pusė sekmadienio Kruojos anksčiau ar vėliau yra Sūduvoje lošusi (Skroblas, Zelmikas, Slavickas, Miklinevičius, Mačiulis, Žygalovas). O ir tas pats Eliošius Kruojoje taip pat skraidyte skrajojo.

    Borovskis nėra rinktinės lyderis ir netgi nėra šimtaprocentinis pagrindinės sudėties žaidėjas. tačiau turint mūsų rinktinės apverktiną situaciją, joje atrodo tikrai padoriai. Bet jei ten atrodo padoriai, lošdamas prieš žymiai galingesnius varžovus nei A lygos komandos, tai kodėl jis Sūduvoje daro tiek daug broko? Ir šiaip Sūduvos gynėjai visai neblogi, padorūs tokie gynėjai – o kiek šiame sezono idiotiškų įvarčių praleista? Ir taip toliau. Gali vardint ir vardint.

    Tačiau versti visą kaltę ant žaidėjų kažin ar būtų korektiška. Daugeliui jų gali nebent priekaištauti dėl keisto požiūrio į savo profesiją ir darbą aikštėje. Bet tai jau kita tema – labiau ne Sūduvos, o viso lietuviško futbolo liga.

  17. 17 ponas pop 2012-11-05 18:29

    ups, čia mano rašliava buvo. kažkaip vardas nusimušė:)

  18. 18 rimvill 2012-11-05 19:25

    pagal penalty.lt :

    Sekmadienį paskutines oficialias rungtynes sezone sužaidusi Marijampolės “Sūduva” pasiryžo permainoms.

    Futbolo kuluaruose kalbama, kad su klubu jau atsisveikino puolėjai Povilas Lukšys ir Ričardas Beniušis. Į kitą komandą turėtų pasukti ir “Sūduvos” auklėtinio Andriaus Urbšio keliai.

    Neaiški ir perspektyvių Marijampolės ekipos žaidėjų ateitis. Garsiai kalbama, kad “Sūduvoje” neturėtų likti Tado Eliošiaus bei Valdemaro Borovskio.

  19. 19 Tobex 2012-11-05 19:29

    Borovski bus pačiai Sūduvai sunku išlaikyti, vis gi per tuos du metus žmogus sugebėjo tapti kandidatu į rinktinę ir net palošia ten. tai norint jį išlaikyti reiktų atverti piniginę, jei iš lt klubų niekas neatvers, priglaus Azerbaidžanas, Kazachstanas, o gal net lenkai (šiuo metu kiekviena A lygos žaidėjui tai viršūnė, kaip kažkada buvo Rusų lyga).

    Niekada nesuprasiu komandos sirgalių kurie linki savo komandai nelaimių: neiškovoti medalių, iškristi iš lygos, nepatekti į čl ir panašiai. atseit tai turėtų pabudinti komandą, bet pirmiausiai ką tai duotų tai pinigų netekimą, esamų rėmėjų nusisukimą. Kas nors galite duoti konkrečių pvz kada komandos nuosmukis išėjo į naudą klubui? man kažkaip ateina tik atvirkštiniai variantai:

    Šiaulių krepšinio komanda, 10 metų buvo trečia, visiems atsibodo, pradėjo burnoti ir dabar sėkmingai du metus iš eilės be medalių liko, o šiemet dar susilpnėjo
    Liverpoolis – turėjo Benitezą Anglijoje nieko neįvarydavo, visi burnojo ant komandos. išmetė benitezą, atnaujino sudėtį ir dabar jau kelintą sezoną net arti ketvertuko nebūna.

    Reziumuojant manau, kad jei Sūduva šiemet būtų likusi ketvirta, o Kruoja trečia tai kitą sezoną Sūduvos biudžetas mažėtų, o Kruojos didėtų ir kitais metais visi su nostalgija prisimintumėt bronzinius laikus

  20. 20 ponas pop 2012-11-05 20:06

    Tobex – tokių dalykų nesuplanuosi. Ir mažai, kas čia nuo mūsų norų priklauso. Šiuolaikiniam sporte (o futbole – ypač) apskritai beveik viskas priklauso nuo pinigų. Kažkoks keistas tas tavo palyginimas apie Šiaulių krepšinį. Abejoju, ar ten taip nutiko dėl to, kad fanams trečia vieta nepatiko. Galų gale, krepšinyje tarp pirmų dviejų klubų ir visų kitų yra žymiai didesnė lygio galaktika, nei futbole.

    O jei jau apibendrinant Sūduvos fanų murmesius, tai medaliai apskritai čia nėra esminis faktorius. Nemažai čia komentarus rašančių žmonių stebi Sūduvą nuo tų laikų, kai į A lygą išsikapstė. Komanda per tuos metus keistėsi, o tų pokyčių priežastis, kad ir kaip keista bebūtų, buvo jos profesionalėjimas. Todėl svarbiausias konfliktas čia ir gaunasi tarp “kiemo bičiulių komandos įkvėpimo“ ir “profesionalaus klubo racionalumo“. Šiuos du dalykus ne visada sugeba suderint netgi galingiausių lygų klubai – ar tik ne šiemet vienos Ispanijos lygos rungtynės neįvyko, nes klubo politika nepatenkinti fanai nukarpė stadiono apšvietimo laidus?

    Kitas svarbus niuansas – klubo ilgalaikė dvasia ir konkretūs žmonės, kurie valdo klubą konkrečiu metu. Sūduvos dvasia niekas neabejoja ir dėl prasto žaidimo į stadioną vaikščiot nenustoja. O va klausti klausimus apie konkrečių žmonių klubo valdymo veiksmus konkrečiame laiko taške – nematau tame nieko smerktino ar keisto.

  21. 21 gaz -mias 2012-11-05 21:48

  22. 22 Ramunas 2012-11-09 11:07

    Sezonas baigėsi ir niekas niekam nebeįdomu… P.S. Pirmoje straipsnio nuotraukoje Radžius panašus į Lekevičių :))

  23. 23 Anonimas 2012-11-09 14:19

    miesto laikrasty murausko interviu yra nors nieko konkretaus ir nepasako

  24. 24 griezhtas 2012-11-09 16:43

    Na interviu galima suprasti, kad esminiu pokyciu klubo valdymo filosfijoje nebus.
    Kaip teigiamai galima ivertinti, kad suvalkietiskumas ir jaunu zaideju isugdymas yra vienas tikslu. Blogai, kad tuos zaidejus bandys ugdyti nepatyres ir nelabai savo veiksmais suzavejas treneris.
    As asmeniskai manyciau, kad butu galima likti isvis vien su dubleriais, bet butinas labai geras treneris, bei fizinio rengimo specas.

  25. 25 Gudis 2012-11-09 17:34

    Urbšio kitą sezoną nebebus! Manau taip bus geriau ir jam ir klubui. Tam interviu nieko nepasakyta apie Leimoną, Eliošių ir V.Slavicką. Manau, kad ir juos reiktų paleisti, nes jau jie nebetobulėja ir nebeturi ugnelės dar kažką Marijampolėje įrodinėti :)

  26. 26 Varvalas 2012-11-09 20:20

    fizspecas – Vacys, o labai gerų trenerių žinau, bet juos irgi beveik visi žino :)

    Tai lyg kitų metų perspektyvos ir aiškios … Lauksime 2014 -ųjų.

  27. 27 vakar 2012-11-09 20:37

    Na po tokių komentarų panašu kad VM klubas reikalingas panašiems tikslams kaip ir VR. Tik turbūt mažesniais mastais.

  28. 28 zygis 2012-11-09 22:28

    geriausias interviu bajeris,kad treneris lieka!!!suprask,mokinsis but treneriu ir net prizadejo,kad mokinsis.kad is jo jau ir jaunimas juokiasi,tai ka jis gali ismokint,jei pats dar mokinasi.tikiuosi v.m pajuokavo,nes varvalo 2014 labai optimistiskai atrodo.

    • 29 pupo 2012-11-10 01:54

      Juokesi is Gabrio, Jarmalaviciaus, Luksio ir kitu, dabar juokiasi is Gvildzio, juoktusi jei ir Fergusonas ateitu. Nieko nuostabaus kad jie protingiausi, per ta protinguma ir rezultatas jau eile metu matosi…

  29. 31 Medis 2012-11-10 00:14

    O kaip ten suprasti tą vietą kur kalba jis apie bičiulystes su Žalgiriu ir Ekranu?

  30. 32 Dalia 2012-11-10 02:39

    Ponas Prezidente V.Murauskai, vadovaujate Suduvai jau 10 metu, o kai kurie zaidejai jau ne tik sirdi, bet ir sveikata atidave savo, apima tam tikra melancholija, ar ne laikas butu pasitraukt is sio posto ir pasitikrint savo sveikata vardan Marijampoles futbolo!

  31. 33 Dalia 2012-11-10 04:00

    Sorry, ne ten parasiau komentara, bet manau, kad skaitete V.Murausko ataskaita .Valdo pinigai, bet ne meile futbolui.

  32. 34 griezhtas 2012-11-10 10:50

    O tikriausiai Dalia isvydama VM zino kuo ji butu galima pakeisti, bei zino kas Kapse dar apsiimtu kisti po 1-1.8 mln i suduva kasmet?

  33. 35 Dale 2 2012-11-10 13:43

    Gal gieztas dirba pas VM buchalteriu kad zino kiek jis kiekvienais metais deda i kluba? O kiek duoda svavialdybe kazkodel VM nekalba. Kodel jis savo interviu nenurodo kiek gavo is italu uz Svedkauska

  34. 36 griezhtas 2012-11-10 18:10

    Savivaldybe suduvos futbolo centrui (vaiku, mergu ir t.t. komandoms) skiria 0.5mln.lt, duomenys http://www.infolex.lt/marijampole/ kokiu 5
    O svedkauska uz galejo gaut iki 10% nuo jo esamos algos, kiek tai pinigu nelabai isivaizduoju, bet abejoju kad siektu 100 tukst.lt

  35. 37 vakar 2012-11-12 09:07

    Pinigų plovimas ir mokesčių vengimas per futbolą yra labai populiarus užsėmimas tarp rytų, ir ne tik, Europos verslininkų

    Click to access ML%20through%20the%20Football%20Sector.pdf


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 040 hits