26: SŪDUVA 0:0 DAINAVA

2014-138

Kadangi priklausau tam Lietuvos gyventojų procentui, kuriam darbas 17.30 niekada nesibaigia, tai pirmą kėlinį mačiau labai fragmentiškai. Nieko nepadarysi. Tačiau tie skysti fragmentai atrodė lyg užstrigusi plokštelė. Kaskart įsijungęs interneto transliaciją pamatydavai du vienodus vaizdus. Arba Sūduvos žaidėjai nesėkmingai kelia balioną į Dainavos baudos aikštelę iš dešinės aikštės pusės, arba Dainava nesėkmingai spiria kamuolį nuo savo baudos aikštelės Sūduvos pusėje vieninteliam esančiam savo puolėjui. Tiesa, dar buvo labai keisto chaoso – Ugge atakuojančio saugo pozicijoje arba Isoda atraminio saugo vietoje. O Sūduvos sudėtis skaudžiai stokojo būrio sveikų arba nediskvalifikuotų pagrindinės sudėties žaidėjų – Chveduko, Grigaravičiaus, Bagdanavičiaus, Snapkausko. Gal tai ir lėmė, kad visos mano matytos Sūduvos atakos buvo balionai iš dešinio šono. Dainava šiuo metu jau turi tokią sudėtį, kuri nuo panašaus futbolo gali sėkmingai gintis. Tokie štai pirmo kėlinio įspūdžiai. Jeigu jūs pamatėte daugiau – papasakokite.

Deja, antras kėlinys prasidėjo ta pačia užstrigusia daina. Sūduva toliau banaliai vienodai bandė prasibrauti prie Dainavos vartų. Dainava būriu gynėsi ir ne ką mažiau banaliai mėgino kontratakuoti. Rungtynių komentatorius kalbėjo apie tai, kad jei Dainava visada žaistų taip gerai kaip šiandien, tai tikrai nebūtų paskutinėje vietoje. Komentatorius klydo. Jei Sūduva būtų visą sezoną žaidusi taip nykiai kaip šiandien, kažin ar šiandien būtų ketvirtoje vietoje ir galvotų apie medalius. Žodžiu, minutės kapsėjo, o Sūduvos puolimo schemos nesikeitė.

Šioks toks pagyvėjimas nutiko tik 65 minutę. Per pora minučių Sūduva galėjo įmušti bent tris kartus, neskaitant dar poros lengvesnių smūgių. Ar nors viena proga buvo po klasikinio baliono? Tikrai ne. Buvo tolimas Vaskelos smūgis. Buvo super proga po kampinio, kai stebuklingu būdu kamuolį atmušė Dainavos vartininkas. Tuomet buvo perdavimas pažeme Grigaravičiui į baudos aikštelę, kuris smagiai mušė, išvengęs kelių priešininkų. Ir dar buvo Činiko įkirtimas baudos aikštelėn bei neblogas smūgis. Nė vieno baliono – visos progos sukurtos aštriais judesiais link baudos aikštelės.

Tačiau Sūduvos “šturmas” netruko nė dešimties minučių. Tuoj pat ir vėl buvo sugrįžta prie įprastinės šiandienos schemos – nuobodokos ir bedantės Sūduvos atakos bei vangūs Dainavos mėginimai bent kiek palaikyti kamuolį aikštės viduryje. Žodžiu, kaip sakė Paulius Jakelis, pamažu brendo sensacija. Ir kai Sūduva suįžūlėjo tiek, kad, likus dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos, ėmė atakos pradžioje po 4-5 kartus stumdyti kamuolį savo aikštės pusėje tarp gynėjų, sensacija tapo visiškai reali. Dar liūdniau atrodė ta vieta, kur Dainavos gynėjas nuvertė Chveduką ir šiam besiruošiant kelti kamuolį link baudos aikštelės kiti Sūduvos žaidėjai vėžlio greičiu pėdino link Dainavos vartų. Šios situacijos tragizmą iki maksimumo užkėlė pats Karolis atlikdamas beprasmišką ir beviltišką smūgį į vartus vietoje to, kad normaliai į pakeltų ant kolegų galvų.

Tokios tokelės. Pajuokavom prieš rungtynes – ir še tau. Tačiau šios dienos rungtynių rezultatas gal ir galėjo nustebinti Paulių Jakelį, bet kažin ar labai nustebino mus. Štai tokią Sūduvą mes matome visą trečią ratą ir niekaip negalime suprasti tokio žaidimo priežasčių. Juk ta pati komanda visai neblogai atrodė antrame rate. Suprasti galima nebent prastų rezultatų priežastis – jei atakuoji taip, kaip šiuo metu atakuoja Sūduva, pergalių ir taškų labai sunku tikėtis. Tiesą pasakius, pastaruoju metu Sūduva pralošia jei praleidžia, o jei nepraleidžia – tuomet sužaidžia lygiom. Belieka spėlioti. Kankinsimės panašiai kaip šiandien iki pat sezono pabaigos, ar vis tik dar pamatysime padoresnio futbolo?

35 Atsakymai to “26: SŪDUVA 0:0 DAINAVA”


  1. 1 Marijus 2014-09-11 19:45

    tiesą sakant, keistoka kad Sūduvos žaidimas taip smarkiai keičiasi sezono metu. atrodo pagal viską Sūduva turėtų būti viena stabilesnių komandų – finansai, sudėtis, infrastruktūra ir organizacija atrodo lyg ir normaliai. bet žaidimas šokinėja kaip amerikietiškuose kalneliuose – nuo labai gero iki labai blogo. ir taip jau ne vieną sezoną. gal vis dėlto treneriai nepadaro savo darbo, kažkas čia ne taip

  2. 2 M 2014-09-11 19:58

    Na jau apie sezona be medaliu kilo minciu pries sias rungtynes, o dabar turbut jau viskas tapo dar aiskiau. Butu smagu, jei bent 4 vieta issaugotume.

    Kadangi musu didzioji problema yra kuryba bei progu realizacija, manau, belieka nuslifuoti gynyba ir bandyti kazka nuveikti LFF taurej – ten ir nemusdamas ivarciu gali si ta isspausti. Tad tikiuosi, kad i taures rungtynes nebus ziurima pro pirstus taip, kaip pernai.

  3. 3 DZHIT 2014-09-11 20:05

    Reikia pasveikinti Dainavą, kuri iš ties neblogai “autobusą“ pastatė :) Pagarba jiems už ryžtą. O Sūduva taip žaisdama kažin ar 4 vietą išsaugos. Žodžiu- viltis durnių motina o Sūduva jos vaikas :)

  4. 4 ol 2014-09-11 20:16

    Nežinau ar čia sutapimas, bet ta vasaros vidurio pertrauka visiškai sugadino Sūduvos žaidimą ir po jos tik Šiaulius sugebėjo įveikti. Trečias ratas labai primeta pirma, tik šy kart dažniausiai lygiom pabaigiam. Tikėkimės ketvirtas bus panašus į antra, bent pagal surinktus taškus.

  5. 5 Marijus 2014-09-11 20:23

    kai prasidės rudeninės darganos, bus sudėtinga gerą, technišką žaidimą demonstruoti. o su balionais Sūduvai nekažką

  6. 6 Varvalas 2014-09-11 20:40

    Ale ir įtakingas tas portugalų treneris – atvažiavo ir supaškudino super komandos žaidimą :) Namo.

    Ir šiaip kam tokių “trenerių“ reikia? Tik vietą užima. Įteikti balionėlius ir visus, kurie Sūduvos treneriais pavadinti – namo namo.

  7. 7 jlk 2014-09-12 04:35

    O kur Gvildzio atsistatydinimas? Nera!?

  8. 8 griezhtas 2014-09-12 07:39

    O ka tada vietoje Gvildzio statysi?

  9. 9 p.o.p 2014-09-12 08:53

    Kaip tai ką? Juk toje “Elitinėje“ U-18 lygoje Sūduva kloja visus iš eilės ir “užtikrintai“ pirmauja. tai gal prieš Granitą aną komandą ir reikia aikštėn leist? su visu trenerių štabu:) O jei netinka taip – tuomet visada galima rasti kokį kito A lygos klubo dublerių trenerį. Blogiau tikrai nebus, nes kažin ar gali būti, o jei pasiseks – tai gal net ir geriau pataps:)

    • 10 akva 2014-09-12 09:58

      Kalbant apie elitinę lygą, tai ji, dėl LFF protinguolių šiemet yra silpnesnė už to paties amžiaus I lygą. Pernai Sūduva užėmė tik dešimtą vietą. Juk netikit, kad per metus ta komanda taip subrendo?

      Tad kodėl taip atsitiko? Komandos, kurios pernai užėmė aukštas vietas, buvo ištremtos į žemesnę lygą, o priimtas Žalgirietis (nors net neturi to amžiaus vaikų), Banga, kuri pagal rezultatus niekada nepatektų tarp geriausių ir pan.

      Taip kad I vieta tame turnyre analogiška pirmai vietai dublerių čempionate (kuris irgi niekam neįdomus).

      • 11 Remis 2014-09-12 10:32

        LFF dėdės didele išmintimi niekada nepasižymėjo, tačiau Elitinės lygos sudėtis nėra “ant durniaus“ sudėliota. Pagal senąją sistemą 1996 metais gimusieji šiemet išvis turėjo nebedalyvauti jokiose oficialiose varžybose. Dažna savivaldybės remiama mokykla tokio amžiaus jaunuoliams ir tardavo sudie. Plius, dauguma tokio amžiaus kaip tik šiemet yra dvyliktokai ir patys su futbolu atsisveikina. Tad žiūrėti į 1996-1997 metų turnyro rezultatus – ne pati gudriausia mintis. Jei pažiūrėtum Elitinės lygos komandų sudėtis, tai ten 1996 metais gimusių yra labai mažai (ir taip beveik visose komandose). Tuo tarpu 1998 metų turnyre pernai viršuje buvo būtent Sūduva ir Žalgirietis. Ir dar reikia nepamiršti, kad 1996-1997 metų Žalgirio vaikinukai žaidžia vyrų I lygoje. Jei juos suleistų į Elitinę, tai ten neturėtų ką veikti.
        Man rods, kad didesnė bėda, jog eilinį kartą LFF piaras prasilenkė su tuo, kas realiai gavosi. Kiek visokių gražių pažadų apie elitines lygas buvo (puslapis, operatyviai rezultatai, transliacijos ir t.t.), o dabar tik trupiniai. Apie U-16 išvis beveik nieko nekalba.

  10. 12 Varvalas 2014-09-12 09:03

    o kam tų trenerių išvis reikia? Žaidimas juk kasdien tik prastėja. Tik per rungtynes reiktų paštininko keičiamų žaidėjų lapeliams pas teisėją nunešti.

    Anas pats parašys pareiškimą, ar ieškos mokančio rašyti?

  11. 13 Tadas 2014-09-12 09:30

    As nekaltinciau treneriu, jei zaidejas nesugeba kamuolio i baudos aikstele pakelt, arba perdavima uz 4 m esanciam zaidejui duoda su 4m paklaida, arba nesugeba i plota ibeganciam zaidejui kamuolio perduot, nes gali netycia prarast, tai pasuoja gynejams ir zaidzia lietuviska tiki taka.

  12. 14 p.o.p 2014-09-12 09:40

    kažin ar tu teisus. akivaizdu, kad šiandien Sūduvos žaidėjai tiesiog nežiną ką aikštėje daryti. o kadangi daugmaž visos A lygos komandos šiais laikais jau pramoko autobusais gintis, tai bet kaip žaidžiant jų nepavyksta nugalėti, kaip būdavo prieš 4-5 metus.

    nes jei patys žaidėjai turi žinoti ir nuspręsti kokia schema atakuoti – tuomet Varvalas visiškai teisus: trenerių nereikia.

    tačiau yra kitaip. treneris yra atsakingas už kiekvienų konkrečių rungtynių planą, taktines schemas ir žaidimo stilių, pritaikytą kiekvienam žaidėjui. Sūduvos futbolininkai nėra pirmų ratų Dainavos mokiniai, kad galėtum sakyti “mokom mokom, bet jie nieko nesugeba padaryt“.

    Dabar gi Sūduva vienodu buku pricipu žaidžia prieš kiekvieną varžovą – pusėtinai ginasi, o pulti mėgina tik balionais. vadinasi, žaidėjams nėra parengiama jokių planų ar schemų, nėra duodamos konkrečios užduotys. o kai to nėra – tai ir atrodo, kad lošia gatvės komanda.

    žaidėjus būtų galima kaltinti tuomet, jei lošdami su tokiu varžovu kaip vakar, susikurtų 30 superinių progų ir nė vienos neišnaudotų.

    • 15 Antonimas 2014-09-12 13:18

      Aš iš trenerio komentarų supratau, kad žaidėjai eilinį kartą nežaidžia pagal planą ir nevykdo teisingai savo užduočių. Vis tik aš norėčiau apginti Gvildį, jis įnešė to gražaus greito žaidimo Sūduvai, tik bėda, kad tas žaidimas dažnai “nusimuša“. Kodėl komanda vienas varžybas lošia kaip iš natų, o per kitas bėgioja kaip 40mečiai ir spardo balionus? Aš manau du variantai: arba nesilaikymas “popamokinės“ drausmės, dėl ko prarandama forma, arba apsilankymas “ofisėliuose“, kuriuose spausdina “bilietėlius“.

  13. 16 Varvalas 2014-09-12 14:41

    Galima būtų teisintis žaidimo plano nesilaikymu, jeigu tą planą kas nors įžvelgtų. Man tas “planas“ vienodai šviečiasi ar žaidžiama su Kruoja, ar su Dainava, ar draugiškose su lenkais.

    O kodėl treneris niekada po žaidimo negali atskleisti koks tas stebuklingas planas turėjo būti vykdomas? O todėl, kad jo tiesiog nėra. Reikia įrodymų – pažiūrėkite į treniruotes pašešupy. Jau geriau žiūrėti kaip vaikai aitvarus leidžia …

  14. 17 M 2014-09-12 16:02

    Sakyciau Gvildys turetu si sezona uzbaigti, nes paprasciausiai nieko geresnio jam pakeisti taip greitai nerastume. Be to, pries sezona iskeltas tikslas kol kas yra pasiekiamas (bent teoriskai), tad imtis kazkokiu permainu dar per anksti. Taciau beveik neabejoju, kad i pirma trejeta nepatesime, tad tokiu atveju trenerio atleidimas po sezono butu visiskai suprantamas ir pateisinamas. Ir, kaip sakiau, surasti tinkama pamaina butu/bus sudetinga uzduotis, tad geriau neskubeti ir leisti treneriui uzbaigti sezona, o per ta laika uzsiimti paieska.

  15. 18 p.o.p 2014-09-12 16:18

    Vienos tiesos šiuo klausimu niekada nebūna. Kartais pakanka psichologinio impulso, kurį suteikia naujo trenerio atėjimas, kad komanda iššautų. Mūsų mylimas Jarmalavičius ne kartą tokius triukus demonstravo kitose komandose.

    Bent jau aš nesu radikalių permainų likus vienam ratui šalininkas. Jei jau keisti trenerį – tuomet keisti ne tokiu, kuris skirtas tik sezonui užbaigt, o iš tikro suplanuotas bent kelis komandą vest (tiesa, reikia pripažinti, kad Sūduvoje taip retokai nutinka).

    Vienintelis argumentas už trenerio keitimą galėtų būti tik radikaliai blogas mikroklimatas komandoje, kai jokios kitos priemonės nuotaikai pakelti nebepadeda. Tačiau lyg ir nesigirdėjo kad būtent tokių problemų Sūduva šiais metais turėtų.

  16. 19 DZHIT 2014-09-12 16:34

    Dėl visko kaltas treneris? Abejoju. Jeigu kai kurie žaidėjai nesugeba arba nenori suprasti trenerio ir vykdyti jo nurodymų, tai ko tas žaidėjas vertas? Treneris yra treneris ir negalima ožiuotis ir daryti kitaip nei treneris sumanęs, kad ir koks keistas rungtynių planas būtų jį visada privaloma vykdyti ir nesvarbu ar tai pasiteisins ar ne.
    Futbolas kiek teko girdėti, tai komandinis žaidimas, tai kodėl nežaidžiama kaip komanda? Atskiri ego (vakar Chvedukas) ir kiti amplua griauna komandinį žaidimą. Aplenks Atlantas, liksim per vidurį ir sezonas bus vertinamas pusėtinai. Amen.

  17. 20 p.o.p 2014-09-12 17:36

    c’mon, čia juk ne penktokų komandėlė, o profesionalus klubas. treneris ir yra tam, kad suvaldytų visų žaidėjų ego ir paverstų juos komanda. o tai ką visokiems realams ir MU daryt, kur susirinkę milijonus kainuojantys ego?

    trumpai tariant, jei problemą galima įvardyti kaip “treneris kalba, bet žaidėjai neklauso“ tai irgi yra trenerio problema. galbūt netgi gilesnė už prastą taktikos išmanymą.

  18. 21 jlk 2014-09-13 06:36

    Aiskiai matosi stratego skurdus taktinis pasirengimas vedantis iki absurdo (prisiminkim kaip jis uefa rungyynese i gynyba pastate puoleja Luksi), kaip prakiso kitas uefa rungtynes ne laiku ir ne vietoj pastates Urba, visa si sezona taip ir neranda stabilios startines sudeties ir t.t. O apie balionu taktika cia prirasyta pakankamai..

  19. 22 Anonimas 2014-09-13 14:54

    Na pernai kazkaip nepykot ant Gvildzio, o ir komanda tikrai smagiai zaide. Zinoma treneris turi prisiimti atsakomybe uz neivykdyta plana, prasta rezultata. Jeigu zaidejas neispiria i tuscius vartus is 5 metru cia jau kita kalba, o dabar tokiu situaciju net nesukuriam. Komandoje kazkas negerai ir nezinia ar su zaidejais ar su treneriu, bet kuriuo atveju ta problema reikia issprest. O ir buvo dar puiki proga prisivyt tiek Kruoja tiek Trakus, dabar jau ir motyvacija dingus ziuret i toki nyku blanku futbola, kai ir sansai iskovot medalius su tokiu zaidimu lygus ar bent jau artimi 0.

  20. 23 Anonsas 2014-09-14 09:45

    Panašu, kad Gvildys jau pasiekė savo galimybių ribą ir nieko naujo nebepamatysim.

  21. 25 vilkas 2014-09-14 20:26

    Portugalo komandoje nebėra. Jis Sūduvoje buvo tik etatas, kuriam nebuvo leidžiama niekas. Tad susikrovė mantą ir išvarė namo

  22. 26 p.o.p 2014-09-14 22:30

    o čia tai naujienėlė! čia rimtai? portugalas namo išvarė?

  23. 27 akva 2014-09-15 10:49

    sako, kad rimtai. Bandydavo ką nors patarti, bet gvildys leisdavo suprasti, kad tokie patarimai niekam nereikalingi, nes jis pats viską žino. Taip ir gyvenam :)

  24. 28 Anonimas 2014-09-15 20:16

    Gvildys suduvoj visagalis ir jo niekas neisvarys, nebent pats uzsimanys

  25. 29 M 2014-09-16 09:07

    Na jeigu toks trenerio poziuris, tai tampa aisku, kad i prieki su juo judeti neimanoma. Visokie Mourinho ar Guardiolos turi asistentu mazdaug tiek, kiek mes zaideju, o musu specialistui apskritai nei vieno nereikia. Genijus.

  26. 30 Favoritas 2014-09-16 09:13

    Tik jau nepradėkit aiškinti, kad portugalas būtų išgelbėjęs komandą!

  27. 31 akva 2014-09-16 09:55

    veikiausiai išgelbėjęs nebūtų, bet pakenkęs savo patarimais irgi tikrai nebūtų. Deja, Lietuvoje visi viską žino. Geriausių trenerių trejetukas turėtų atrodyti maždaug taip: Romanovas, Murauskas, Nikoličius

  28. 32 griezhtas 2014-09-16 13:48

    Na i situs klausimus atsakys metinis interviu su Murausku. Kazkaip nelinkes tiketi paskutiniais pasisakymais. O jei kalba eitu apie nauja treneri, tai reiketu rimtai uzsiimti Dambrausko priviliojimu, vistik tai rimciausias Lietuvos rinkai prieinamas analitikas ir taktikas.

  29. 33 vargu ar 2014-09-16 15:16

    Dambrauskas sutiktų į Sūduvą ateiti žinant visus niuansus

  30. 34 griezhtas 2014-09-16 15:34

    O kuriam LT klube nuansu nebutu, viename gi sporto direktorius nieko neslepdamas ant treneriu suolo sedi. Kitu finansinis planavimas apsiriboja savaite i prieki. O tarptautiniams vandenims, kaip vyriausias treneris Dambrauskas dar neuzauges (nepaisant puikiu teoriniu pagrindinu, manau jam truksta patirties buti autoritetu, ypac tarp vyresniu zaideju). Taip, kad tinkamai susitarus, suduva butu abipusiai naudingas variantas.

  31. 35 Anonimas 2014-09-17 00:00

    Koks dabar skirtumas. Praeitas sezonas buvo palaidotas, visi su viltim zvalgesi i dabar einanti sezona, o kaip matome su gerais istekliais ir perspektyva ir si palaidojom dar 3ciam ratui nesibaigus. Tai jau dabar zvalgomes i dar sekanti sezona, taip gal peraugus 2 kartas, gal ir bus galima jau rezultatu tiketis.


Comments are currently closed.



Adresas

ponaspop@yahoo.com

Archyvas

Sūduva Flickr'e

Statistika

  • 1 194 055 hits